Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- E-book olvasók
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Nem nőtt a Windows 11 hardverigénye
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamarel
senior tag
Mint ahogy figyelmeztet is, csak referencia-meghajtó és nem garantált a 100%os kompatibilitás...
-
Tamarel
senior tag
Asus féle 11.12.
Minőségről sok újat én se tudok mondani. Táskában tárolom, szóval állandóan nyitom csukom. A zsanér masszívnak tűnik, a műanyag házzal viszont érezhetően óvatosan kell bánni.
A beltartalom miatt vettem (llano, 6650, gigabit lan, usb3). Az ár/érték arány összességében rendben van.(A céges gépem masszív, i5ös, cserébe ki kell kapcsolni az aerot, mert a ratyi intel gpu nem bírja.
)
-
Tamarel
senior tag
Asus féle 11.12.
Minőségről sok újat én se tudok mondani. Táskában tárolom, szóval állandóan nyitom csukom. A zsanér masszívnak tűnik, a műanyag házzal viszont érezhetően óvatosan kell bánni.
A beltartalom miatt vettem (llano, 6650, gigabit lan, usb3). Az ár/érték arány összességében rendben van.(A céges gépem masszív, i5ös, cserébe ki kell kapcsolni az aerot, mert a ratyi intel gpu nem bírja.
)
-
Tamarel
senior tag
válasz
narancslé#2 #4357 üzenetére
Én úgy jártam az előtelepítettel, hogy a power4gear leszedése után elfelejtette a windows hogy jogtiszta.
Esetleg feltetted/módosítottad/leszedted ezt a progit?GN
-
Tamarel
senior tag
válasz
->Raizen<- #4159 üzenetére
Még annyit, hogy 2 év a garancia, de az első 6 hónapban vehetsz +1 évet az asus.hu-n.
-
Tamarel
senior tag
válasz
->Raizen<- #3747 üzenetére
BF3, mint már más is írta itt.
headB: én napközben a futárt munkahelyre szoktam kérni...
[ Szerkesztve ]
-
-
Tamarel
senior tag
Hiren's boot cd 10.5 must have.
A legújabb minilinuxa még nem bootol Llano-n.Nézd meg a recovery lehetőségeket előtte.
Laptopnál nem tudom, de asztalinál szokott lenni második minimalista bios illetve beépített recovery: ha bizonyos névvel fat16 pendrive-ot dugsz be és nem sikerül bootolni, akkor megflasheli magát.
Végső esetben szervíz ugye...[ Szerkesztve ]
-
Tamarel
senior tag
Hiren's boot cd-n vannak bios menedzselő dos-os cuccok, valamelyikkel talán lehet flashelni is. Mondjuk én egyiket se használtam soha.
A régi dos-os progiknak még volt built-in rutin kapcsolója és talán force is.
Egyszer úgy jártam, hogy bios flashelés hiba miatt működésképtelen chippet egy másik alaplapba áttettük menet közben és az említett built-in kapcsolóval megflash-eltük. Működött utánna.[ Szerkesztve ]
-
Tamarel
senior tag
Wifi kártya ügy: úgy néz ki gyártók vannak a listán. Intel nem müxik, viszont minden ami Atheros igen.
Sima 300mbit (olcsón): ar9287
Brutál 300mbit (task offload, qos): bigfoot 1102Tejlesítmény még tesztelés alatt.
[ Szerkesztve ]
-
Tamarel
senior tag
Ha elmész a K53TA oldalára és megnézed a 207es bios linkjét, K43 nevű zip fájlt fogsz találni.
Ezenkívül nem olyan rég vágtam be winflash képet, hogy a chip is K43nak mondja magát. Természetesen szó nélkül frissül.Mehet egyből 212, ez nem patch hanem csere.
Minél kevesebbszer csinálod annál jobb (kevesebb a hiba esélye), a hűtés miatt jó lenne a 212, de utánna csak ha fontos újdonság van benne.[ Szerkesztve ]
-
Tamarel
senior tag
válasz
->Raizen<- #3346 üzenetére
A 211es és a 212es is EC firmware fressítés, ami a bios szintű beépített funckókat/logikát jelenti. Nem tudom pontosan mi mindent csinál, de a ventillátorvezérlést biztos.
211 előtt sokat váltogatta a venti sebességét, 211el jóval kevésbé, 212 óta meg még nem tűnt fel egyszer sem.
-
Tamarel
senior tag
válasz
->Raizen<- #3331 üzenetére
5084 vs 5059
Nekem össz 4960, gpu 4953, cpu 4979Pocok256: ha ezt bemutatod egy K53TA-ban, személyesen fogok gratulálni neked.
(amúgy azt írtam "magasabb cpu szorzó"...) -
Tamarel
senior tag
Én már a 212-t tesztelem... EC frissítés megint.
Mintha emelték volna a venti teljesítményét nagyobb hőmérsékletnél. -
Tamarel
senior tag
válasz
solfilo #3275 üzenetére
Partícionálást már leírtam egyszer a régebbi fórumban.
Visszaállításnál tudtommal van olyan opció, hogy csak az első partíciót törli (nem próbáltam). -
Tamarel
senior tag
Megjött a wifi kártya, de nem tudom használni. Bekapcsolás helyett fekete képernyő, de ha biosban állva teszem bele, akkor működik.
Éljen a whitelist. -
Tamarel
senior tag
válasz
thomasvold #3108 üzenetére
Nekem fent van, valami amd sata driver frissítés csak. Nem vettem észre különbséget.
A bios-om eredetileg 206 volt, 207re frissítésnél is végig k43at írt, így nyugodtan tettem fel a 211-et. Javult az energiagazdálkodás és a ventivezérlés.
-
Tamarel
senior tag
A6 gyári állapot, 211es bios. A turbót mérte, mégis alacsonyabb minden érték.
-
Tamarel
senior tag
Akit érdekel az A6osomból kiszedett 2 gigás samsung memória (1333 mhz), az dobjon egy privátot!
Csere érdekel 4 gigás kingstonra.[ Szerkesztve ]
-
Tamarel
senior tag
Rendeltem másikat, akinek kell integrált bluetooth 3.0+HS, az viheti 10-20 nap múlva.
-
Tamarel
senior tag
Wifivel továbbra sem vagyok elégedett...
atheros ar9002wb-1ng (ar9285)
driver: 9.2.1.470 (11/28/2011)Sebesség max 8 megabyte/s, mindezt stabil 150es jellel.
Kábelen ugyanez a másolás 18 megát tud. -
Tamarel
senior tag
A bios frissítés során mindig is k43-at írt (206->207->211).
Azóta használom a readyboost-ot is és érzésre legalább 2-3x jobban reagál a gép. -
Tamarel
senior tag
Nálam is fent van a 211es bios már napok óta.
A ventillátor-vezérlés sokat javult. Egyrészt nem állítgatja folyamatosan, másrészt alap használat tápról aktív hűtésbeállítással is néma.Mintha jobb lenne az energiahatékonyság is (a venti miatt eleve), de nem méregettem.
-
Tamarel
senior tag
ReadyBoost szépen megy sd kártyával. Jó a kártyaolvasó és már boot közben is használja.
-
Tamarel
senior tag
válasz
->Raizen<- #2617 üzenetére
Van egyszerűbb megoldás is: teljesítménycentrikus alapú profilt kell használni, akkor sincs parkolás.
Nálam a tápról működésnél van játékra konfigurálva, aksiról meg energiatakarékossára.
-
Tamarel
senior tag
ReadyBoost-ot teszteltem egy 2 gigás 5-6MB/s sebességű pendrive-al. Mivel superfetch (előtöltés) szolgáltatás kell neki, azt csak boot optimalizálásra korlátoztam (EnableSuperfetch = 2).
Eredmény: megváltozott a boot jellege, konkrétan jobban beáll a winyó folyamatos használata miatt, cserébe hamarabb végez. Két újraindítást csináltam csak.
Kicsit megfogja a gépet amikor feltölti a cache-t, de utánna szinte csak olvas róla. Minden programindításnál villogot (vagy rendszerkomponenseket tett rá vagy használja a prefetch eredményeit is), a vas lassúsága ellenére is érezhető volt a hatása, gyorsabban indult minden.SD kártya alig lóg ki a gépből, így rendeltem egy 4 gigás 15MB/s-at. Meglátjuk végülis mennyit ér majd.
-
Tamarel
senior tag
ReadyBoost-tal van bárkinek tapasztalata?
Leírás szerint memóriakártyával is megy. Hybrid hdd helyett (jelen áraknál) olcsóbb és egyszerűbb lenne beletolni egy kártyát.
-
Tamarel
senior tag
válasz
->Raizen<- #2362 üzenetére
Az mind1, hogy mit gondolok. Olvass.
Jótállási felelősség nem áll fenn, ha a kereskedő, vagy a jótállási javítások elvégzésével megbízott szerviz bizonyítja, hogy a hiba
• rendeltetésellenes használat,
• szoftveres vagy hardveres átalakítás (bővítés),
• szakszerűtlen kezelés vagy szervizelés,
• helytelen tárolás,
• nem megfelelő csomagolásban történő szállítás,
• külső elektromos zavar, baleset, elemi kár vagy egyéb, a vásárlás után keletkezett okból következett be.X. SZOFTVEREK ÉS ADATOK
1. Az ASUS semmilyen garanciát nem vállal a futtatható szoftverek működésével és a felhasználói adatokkal kapcsolatban.
2. Jótállási vagy szavatossági igény nem érvényesíthető a szoftverekkel vagy szoftverhasználattal kapcsolatos hibákra, elégtelenségekre, képességekre vagy hiányokra, beleértve (de arra nem korlátozva) a vírusfertőzés vagy más kártékony szoftver okozta károkra, vagy adatvesztésre.
3. Az ASUS és megbízott szervizközpontjai nem felelnek semmilyen adatvesztésért, amely a készüléken tárolt adatok, programok, vagy információk körében a javítás vagy szállítás során fellép. Az ügyfél felelőssége a készüléken tárolt adatokról biztonsági másolatot szervizbe küldés előtt.
4. A meghibásodás miatt, illetve a javítás vagy szállítás során elveszett adatok, programok, hordozható adattároló eszközök (memóriakártya, optikai lemezek stb.) pótlására nincs lehetőség.[ Szerkesztve ]
-
Tamarel
senior tag
válasz
->Raizen<- #2333 üzenetére
Ha egy win7 beállítás módosítása helyett egy progit használsz ami felülírja az egész funkciót akkor az tüneti kezelés.
Garancia: mintha lenne egy olyan is, hogy úgy garanciás a gép ahogy van. Azzal működik amivel adták, ha mást használsz (pl linux), akkor nem vállalják a felelőséget = nincs garancia. Csak egy utalást láttam tegnap, még nem néztem utánna a papírokban.
Az ahci link management beállítást sehogy nem sikerült visszahozni, lehet valamelyik driver frissítés tűntette el.
-
Tamarel
senior tag
válasz
->Raizen<- #2324 üzenetére
Van bios/dos/linux változata is?
Inkább oldom meg az okot, minthogy tüneti kezelést használjak.[ Szerkesztve ]
-
Tamarel
senior tag
válasz
Alexios #2321 üzenetére
Winyó parkolás..
Nem segédprogi a megoldás. Egyrészt a WD-s kijavítást kellene használni mindenkinek, másrészt ettől még win7 alatt se egyértelmű a helyzet. Power4gear progi leszedése után eltűnt az "AHCI link power management" beállítási lehetőségem és a winyó elkezdett időnként valami energiatakarékos állapotba kerülni (lassabb forgás). Beállítás szerint soha nem kapcsolja ki.
Majd még át kell néznem mi merre. Addigis leírás.
-
Tamarel
senior tag
válasz
lolchief70 #2046 üzenetére
Nekem ciripelt első bekapcsoláskor, de driver-ügy, mert az előtelepített rendszer még akkor fejezi be magát. Utánna jó lett.
Jelenleg szépen muzsikál, nincs semmi zavaró tényező. Egyedül aksiról van 800-1200 levéve a proci, hogy ne zabálja fel az üzemidőt a turbo.
[ Szerkesztve ]
-
Tamarel
senior tag
válasz
thomasvold #1956 üzenetére
A legújabbat...
A cuccok közül fast boot és az asus update menjen. Többségét még nem néztem végig, hogy mit tud, kell-e (charger+, wireless console, stb). -
Tamarel
senior tag
válasz
Hatvan9 #1944 üzenetére
Szerintem ha leszeded az összes amd szoftvert és újraindítod, akkor a boot közben már láthatod is a csíkokat néha.
Turbo: ha 800-1400 tartományra engedélyezed a procit, akkor 2500ig is felmegy rövid időkre. Szerintem ha nem engeded 1400ig, akkor nem használja (pl aksiról csak 800-1200).
-
Tamarel
senior tag
-
Tamarel
senior tag
válasz
Pocok256 #1913 üzenetére
- csíkozás amit mind a mai napig nem sikerült megoldani teljesen (főleg hibernálás után jön létre és csak restart oldja meg)
Asus vga driver nélkül nekem is csinálta.
-instabil wifi (lehet a win 7 hibája nem tudom)
Nekem is érdekesen ment (lassú volt, rosszul reagált). Driver upgrade oldotta meg.
- szívás egy csomó játékban a videokártya miatt.
Eddig minden ment szépen. Energiagazdálkodásban mindig az integrált van beállítva (maximális akkumulátor), csak az ati config alapján hajtom a nagyot.
- ismeretlen eredetű win 7 asztal befagyások
Passz, ilyenem nincs (csak lassú).
[ Szerkesztve ]
-
Tamarel
senior tag
válasz
Alexios #1373 üzenetére
"Nem lehet csak a 6650-et használni, te állítod be melyiket használja. A6-nál nem választhatsz, ott minden esetben cf-ben megy a két vga."
A6: Dehogynem, a crossfire használata kikapcsolható. Tehát profilból vagy igp - 6650 vagy igp - cf között lehet választani.
Ha nincs probléma az adott programmal/játékkal, akkor maradjon a cf.[ Szerkesztve ]
-
Tamarel
senior tag
válasz
andras.telke #1197 üzenetére
Nincs, mert az adat oszlopban a hex 1681 = dec 5761...
Nekem 3 nap üzemidőnél 3200 volt, szóval át kellett állítani. -
Tamarel
senior tag
válasz
Cucuska2 #1131 üzenetére
Gondolom tisztában vagy azzal, hogy az ati videókártyák csak akkor veszik vissza az órajelet, ha a driver támogatja. Ebben a prociban közös az energiamenedzsment a cpu és vga számára, szóval mi a meglepődés oka?
Az hogy asus féle driver kell, szintén elfogadható. AMD installer figyelmeztet is, hogy az csak referencia driver, nem biztos hogy jó lesz a laptopodhoz.A lényeg, hogy jól működik az asus driverrel.
Az enyém sx115v, abban a 640Gb van alapból.
[ Szerkesztve ]
-
-
Tamarel
senior tag
Érdekes ez a catalyst...
- simán telepítve csíkozódik a képernyő turbo esetén
- asus-féle csomag meg lerántja és felteszi, így meg jó -
Tamarel
senior tag
Letiltás, gombbal ki-be kapcsolás, reboot, semmi. Mindezt egy atomstabil (300as) n-es wifivel egy szobában.
Ez volt az egyik dolog ami felidegesített, végül egy uninstall + scan 20mp alatt megoldotta.A vezérlője sem valami régi, szerintem annak is a driver lesz a gondja (Atheros egycsatáronás 150mbit-es wifi + bluetooth 3.0+hs chip egyben).
[ Szerkesztve ]
-
Tamarel
senior tag
válasz
eladogeppc #611 üzenetére
Hülye 5 perces limit...
Megéri-e... most kb +25% teljesítmény, később ki tudja.
Jővő-állóbb az biztos. -
Tamarel
senior tag
válasz
eladogeppc #611 üzenetére
Bocsi, a driver asus féle 11.6 (ami rajta volt)
Bios 206.[ Szerkesztve ]
-
Tamarel
senior tag
válasz
Pocok256 #427 üzenetére
"a linux es az ati regota nem a kozos egyutt mukodes minta peldaja es ha ehez hozza adjuk, a hardver viszonylag uj akkor csodalkoznek nagyon ha barmit is felismerne"
Az ati driver környékén tényleg vannak érdekességek, legjobb egy adott distro-ra szabott/fordított csomagot használni, akkor sima ügy. Csak ezzel veszi vissza az órajelet, viszont váltás/kikapcsolás ügyben nincs tapasztalatom.
A hardver újdonságára: videókártya kipipálva, proci állapotaival meglepődnék ha gond lenne (a következő generáció párba lévő magjaival biztos lesz érdekesség). Déli híd kérdés, de anélkül meg úgyse települ.
Ha más nem hétvégén kiderül. -
Tamarel
senior tag
Tegnap meglett a négymagos, még ismerkedem vele.
Néhány érdekesség:
- szinte semmit nem lehet a biosban állítani
- western digital winyó van benne, 36-38 fokon ment
- a windózt 256 gigás particióra tették
- egycsatornás atheros n-es wifije van (beleintegrált bluetooth-al), szóval max 150mbit
- alapból nagyon gyors, de a vírusírtó megfogja azért (comodo - csere lesz)
- a billentyűzet szerintem teljesen jó, tapipadot ki se próbáltam
- néha halk ciripelő hangot hallatt, másnak is? -
Tamarel
senior tag
válasz
nagysandor88 #268 üzenetére
Bocsi, nem volt egyértelmű. Én asus-on belül hasonlítottam: -sx029d vs -sx115v.
[ Szerkesztve ]
-
Tamarel
senior tag
Nem csak alapbeállításokról van szó...
Közel azonos hőmérsékleten kell legyen a kétfle proci, lévén minden más ugyanaz. Innentől kezdve az órajel emelés után is kb 1.5x teljesítményre számítok.Árban nem vészes a 170e érte. +36e-ért cserébe +2 mag, +2gb ram, bluetooth és 20+ ezres winfos. A hülyének is megéri.
[ Szerkesztve ]
-
Tamarel
senior tag
válasz
nagysandor88 #254 üzenetére
A notebookcheck.net mérései alapján 4mag 1400mhz-on kb 1.5x erősebb mint 2mag 1900mhz-on. Persze ott ami tud 4 magot terhelni, egy szálon 2300 vs 2500 -> alig kevesebb, két szálon nyilván erős bukta.
-
Tamarel
senior tag
válasz
Lacuss20 #157 üzenetére
AMD Radeon® HD 6650M with 1GB DDR3 VRAM Built-in A4-3300M
AMD Radeon® HD 6720G2 1GB DDR3 VRAM Built-in A6-3400M"The AMD Radeon HD 6720G2 is the combination of a integrated AMD Radeon HD 6520G APU processor graphics card and a dedicated entry level AMD Radeon HD 6650M graphics card in CrossFire combination. It is called AMD Dual Graphics or asymmetric CrossFire and uses AFR (Alternate Frame Rendering) to render different frames on the two graphic cores. Therefore the combination also suffers from micro stuttering (different spaces between two images lead to stuttering altough the framerate is high enough for fluent gaming with only one GPU).
The performance of the Radeon HD 6720G2 depends greatly on the driver support for the used games. In some games the performance may even degrade by 10-15% compared to using only the APU graphics card. Currently (June 2011) only DirectX 10 and 11 graphics modes are supported and therefore lower settings and older games are not accelerated. Due to the micro stuttering and performance problems, Dual Graphics may impose more problems than bring performance gains."
-
Tamarel
senior tag
Szerintem úgy lehet kizárólag a dedikáltat haszálni, hogy performance módba kapcsolsz és nem engedélyezed a crossfire-t. Ekkor az integrált üresjáratban (visszavett órajellel) megy, viszont az alacsony fogyasztás miatt a magok frekvenciáját tolhatja feljebb.
Remélhetőleg holnap meglesz az enyém is, akkor körbejárhatom a témát...[ Szerkesztve ]
-
Tamarel
senior tag
Köszi a képet, sok hasznos infó van rajta (pl seagate winyó 8 mega cache-el).
Érdekes hogy a proci nem 1900on megy.
A memóriánál se stimmel valami, 5-5-5-15-1T-t tuti nem tud 1333 mhz-n. Úgy tűnik fele frekvencián ketyeg.Így elég felejtősnek tűnik a 207es bios.
[ Szerkesztve ]
-
Tamarel
senior tag
Köszi. Ahci és egy modullal jó lesz.
Ahci (csak satán van), azt csinálja hogy nem fifo módon dolgozza fel az utasításokat, hanem sorrendbe rakja ahogy szerinte jó.
Akinek esetlek még ide módban menne, az pakolja át. Win7 elméletileg nem bírja ki, telepítés előtt kell megadni (neten van leírás, hogy hogyan lehet próbálkozni mégis). Xp-n alapból szívás (külön driver telepítéskor), linux simán veszi.Saját tapasztalat: 70 mb/s-es winyón belső másolás: ide 13 mb/s, ahci 20 mb/s. Emellett csendesebb mert nem rángatja a fejet, valamint pl a dvd írás buffer-e sincs veszélyben.
[ Szerkesztve ]
-
Tamarel
senior tag
Lenne néhány kérdésem mielőtt vennék én is egy ilyet:
- van ahci mód? állítható a biosból?
- a 029-es egy darab 4gigás modullal jön? milyen gyártóé van benne?
- állítható az igp-nek adott memória mennyisége?
- van pixelhiba-garanica? (30 nap vagy ilyesmi)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Mini tri-fold koncepciót mutatott az Infinix
- Bemutatta eddigi legkomolyabb fotós mobilját a Xiaomi
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mozilla Firefox
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9G4MG/A) Éjfekete-1 év garancia
- HP Victus 16.1 Ryzen 7 8845 HS RTX 4050 16 GB 512 GB
- Thin GF63 12UC 15.6" FHD IPS i5-12450H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- X1 Carbon 10th 27% ÁFA 14" FHD+ IPS érintő i7-1270P 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- TUF Dash F15 FX516PE 15.6" FHD IPS i5-11300H RTX 3050 Ti 16GB 512GB NVMe ,magyar vbill gar
- ANIME MATRIX Moonlight White Asus ROG Zephyrus G14 Gamer laptop GA402RK
- Acer Aspire 7 Intel Core i5-7300HQ 16GB DDR4 GTX 1050 Ti 4GB Windows 11 gamer laptop
- Macbook Pro 2019, 16", i7, 32GB RAM, 512 SSD
- Macbook Pro 13.3 2019
- Lenovo Thinkpad E14 G1 I3-10110U/8 GB/256 NVMe /14" FULL HD garanciás laptop eladó