Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Pikari

addikt

válasz NoMix #7 üzenetére

A távolról alkatrészeket hűtő ventillátorok az alkatrészeket csak indirekt módon hűtő ventillátorokhoz képest nem képesek érdemben változtatni az alkatrészek melegedésén függetlenül attól, hogy a légáramlat közvetlenül az alkatrészekre van -e irányítva, vagy csak a felgyülemlő meleg levegőt vezeti -e ki. Ezeknek a feladata az, hogy gyorsabban kivezették a felgyülemlő melegedő levegőt a házból, ezáltal hűtik a rendszer egészét.

Én próbálkoztam azzal korábban, hogy pl chipsetet hűtsek távolabbról, szerver hűtő ventivel, de semmivel sem volt a chipsetborda hidegebb attól, hogy arra irányítottam a légmozgást, pedig ez egy rohadt nagy 3w-os 12cm szerverhűtő ventillátor. Aztán rátettem egy nyüzüge 5 centis ventit a chipsetre, azonnal 30 fokot nyertem vele.

Teljes mértékben megértem tehát a gondolatmenetedet, én is így gondolkoztam korábban, de teljesen téves.

A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.

Új hozzászólás Aktív témák