- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Apple MacBook
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Egér probléma
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
eziskamu
addikt
Figyusztok! Az Asrock időközben ezen lapcsalád egy részét Wolfdale kompatibilissé tette? Mert ugyan van külön új Wolfdale termékcsalád, de pl a ConRoe1333-D667 R2.0 az 1.60-as biostól az oldal szerint támogatja a Wolfdale magos procikat.[link]
-
eziskamu
addikt
A trükk az hogy standard pci ide meghajtóprogramra kell cserélni az ide és sata vezérlők meghajtóprogramjait az eszközkezelőben. Persze ha mondjuk valami speckó vagy régi sata vezérlőre van kötve a rendszervinyó, lehetnek gondok, de ha eleve 945-ről 945-re váltasz akkor meg nem hiszem hogy gond lenne.
-
eziskamu
addikt
Na megnéztem, úgy tünik nem szabad az Asyc, pontosabban Async opciót használni, az E2160-asomnak most adtam 267 MHz-t, és úgy 15 perce 2 példányban futtatott Prime95 tortúra teszt mellett böngészgetek. Na most már van hangja a gyári hűtönek, igaz csak azért, mert nem raktam fel az oldallapot.
-
eziskamu
addikt
Én is most Gigát vettem: 945gzm-s2, nem ilyen a tiéd is, csak elírtad? Itt is van OC1333-as üzemmód az 1333-as procikhoz. Hogy lehet ezt húzni, mert nekem pci-express asyc-al és a memó osztójának 2xesre vételével se megy 220 felé, nem is indul. Vagy pont a pci-express asyc a gond, mint a másik kollegánál?
-
eziskamu
addikt
Jaja, én is erre lennék végre kíváncsi
. UP
-
eziskamu
addikt
Csak memó sebesség az advanced fűl/ chipset configuration alpont, és DRAM freqvency rész. Ha problémák lennének a Flexibility Optiont rakd enable-re, igaz lassít a sebességen, de stabilitást növeli. Amúgy a 400-as órajel pont passzol (szinkronban van, pontosabban az osztó az fsb és a memó közt egész számú, ami állatalában jó dolog
) az fsb-hez, és ha dual-ban használod a memóriát nem is mindig érdemes növelni, hisz a dual 400-as üzemmód olyan elméleti sebességet adhat ami pont passzol a proci buszának a sebességéhez. Ha magasabbra állítod a memó sebességét, lehet hogy még lasabb is lesz a rendszer egy picivel, többen is írtak hasonló lapokról ilyen jelenségeket. Igazából csak a 800-as fsb-nek lenne értelme ehez a procihoz ezzel a lappal, de azt meg épp a lap nem tudja.
Túlhajtás: Többen a 3ghz környékét próbálják elérni ilyen procikkal, akár feszemelés nélkül, de nem ilyen lapban. Kapcsold be az Advanced fül/cpu configuration/owerclock mode-t cpu.pci-express async -ra kapcsolni és próbáld ki mondjuk előbb 233-on, majd 266-on. Ha megy 266-on használd a gépet így egy kicsit, esetleg Prime95-tel teszteld.Ja és a memória legyen 400 mhz-n, legalább bizti nem a memó lesz a gátja a tuningnak.
Ja mielőtt nekiindulnál, keresd meg hol van az a jumper amivel a cmos-t lehet resetelni ha gond lenne.
-
eziskamu
addikt
up
-
eziskamu
addikt
OCW teszt a ASRock ConRoe1333-D667 945GC A2 lapról:[link]
-
eziskamu
addikt
up
-
eziskamu
addikt
Lehet mostanában már kapni 1333 fsb-t támogató i945 alapú lapokat az Asrock jóvoltából. Jó áron vannak, viszont ugye van egy kis bökkenő:
''FSB1333-CPU will operate in overclocking mode. Under this situation, PCIE frequency will also be overclocked to 115MHz.''
(1333-as FSB mellett 115-ös a PCI-E órajel 100MHz helyett)
Van-e tapasztalata valakinek ilyen lapokkal, és ami a legjobban érdekelne (remélem nem csak engem hanem másokat is), hogy mennyiben hátrány ez a 115-ös PCI-Express órajel a mindennapi használat során? Tudom nem igazán való ez a lap az 1333-as órajelü procikhoz pont e miatt a probléma miatt, de ha később szerzünk egy ilyen procit már nyomottabbb áron vagy használtan, valyon nyugodtan beleröffenthetjük ilyen lapba?
Sejtem a tuningot, főleg az 1333-as FSB-jű prociknál el is lehet vele felejteni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- iPhone topik
- Gaming notebook topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple MacBook
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB FSP CMT240 Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest