- OLED TV topic
- Autós kamerák
- Gamepad
- Apple MacBook
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen processzort vegyek?
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz
its_grandpa #15223 üzenetére
Az alapfilozófiával messzemenően egyetértek.
Már az Algol 60-at is azért kedveltem a Fortran helyett, mert Algolban lehetett
sokkal strukturáltabb programot írni, Fortranban nem. A basic sem nagyon adott arra lehetőséget, a Pascal viszont részben igen. A visualbasic persze nagyon jó strukturált és objektumosított, de ott meg egy Országh nagyszótárnyi dolgot kell megjegyezni, propertyk formájában. A Cobol meg annyira szószátyár volt, hogy csak no. A C nyelvet én gyakorlatilag kihagytam, mert a pointerek miatt gyakran hibáztam benne. Ezért szeretem a C++ -t, mert ott már kényelmesen meg van oldva.Rövid nevek, hosszú nevek: ízlés kérdése. Én jobban szeretem a hangosan beszélő neveket a halkan beszélő helyett. Hogy miért InListPassiveTarget a target helyett? Mert a manualban is így nevezik. Ízlés kérdése. (Pap és papné esete)
Ugyanez igaz a konstansra is: Én úgy gondoltam, hogy jobb az, ha ránézésre látszik, hogy a wait4ready (readyToRead_out) hossza csak 2 byte, míg az ACK 7 byte, a többi meg hosszabb. Az ACK csak ACK maradt, mert azt azért általában tudják az emberek, hogy az mi.
Az ESP32 egyébként is jeleskedik a konstansok átdefiniálásában. A jómúltkor pl egy konstans (aminek a bitjei külön-külön jelentenek valamit) esetében már vagy az ötödik átdefiniálásnál tartottam, amikor kiderült a számértéke: 0 . Ha beírták volna oda a nullát, arról ránézésre tudná az ember, hogy minden bitje bulla, mint ha egy átdefiniált sor végén van.Egyébként nem az Ada programot kódoltam át ESP32-re, hanem írtam egyet, szándékom szerint úgy, hogy minél inkább passzoljon az ESP32-höz. Ez vagy sikerült, vagy nem. Ha megnézed az Ada programját, az azért elég más. Én megnéztem. Igaz, hogy ő is kiírja az elején a verzió számot, de ezt - gondolom - ő is a netem olvasta - ugyanúgy mint én - hogy nem nagyon tudjuk, hogy miért, de ez javítja a stabilitást.
Köszönöm a tanácsaidat, fontolóra veszem őket.
Hogy neked így nem szép a program, azt sajnálom, de lesz, ami így marad.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- AI tervezheti az Apple chipeket
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- OLED TV topic
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged