-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PHM
addikt
válasz
tonermagus #12835 üzenetére
Még egy észrevétel:
A 12V-os led szalagokon a chipek hármasával vanna sorba kötve.
Ha viszont így van a 10 db-nál sehogyan nem jön ki a matek.
- Milyen szalagról is van szó konkrétan?
- A rajzodon a szalag pozitív tápja a panel 9V-os pontjára van kötve.
Ez csak akkor jó, ha az arduino elvisel ezen a ponton 12V-ot, de én inkább
közvetlenül a tápegységről adnék a szalagnak közös pozitívot.
(9V-ról a 12V-os szalag nemigen fog világítani.) -
gyapo11
őstag
válasz
A rajzodon én látok GND-t, feketével csatlakozik a próbapanelhez. A szürke meg a +12 V. Tehát amikor a fet zár, akkor a ledeken át folyik az áram.
-
válasz
"a LED szalag R-G-B lábai azok GND vagy +12V-ként értelmezhetőek?"
Az attól függ, hogy a LED szalagod közös anódos, vagy közös katódos. Közös anódnál (szerintem a tiéd is ilyen) a szalagon "+ R G B" jelölések vannak, ez esetben a + a +12V, a többi lábat GND-re kötve világít. Ez esetben12V-ot és400mA-t kellene egy kimenetnek elviselnie. (illetve hülyeséget írtam, nem tudom mennyi V-ot, mert a LEDeken és a szalagon lévő áramkorlátozó ellenálláson esik a nagy része, a kimenetre nem jutna 5V sem, így ez nem jelentene problémát, csak a nagy áram miatt sülne meg)"elkövethetem-e az a merényletet, hogy egy MOSFET középső lábára midkét LED szalag egy színét ráköthetem?"
Ha mindkét szalag egyforma színű lesz, akkor minden további nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy ruhás topik
- Hálózati / IP kamera
- Google Pixel topik
- Házi hangfal építés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest