- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen széket vegyek?
- VR topik
- Házimozi belépő szinten
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
KFORboy #12658 üzenetére
#include <avr/wdt.h>
#include <avr/io.h>
#define VCHECK 666
#define DELAY_3HOURS 10800000UL
#define DELAY_10MINS 600000UL
#define DELAY_400MSECS 400UL
void setup(){
digitalWrite(PIN2, LOW);
if(is_vcheck_ok())
{
reset();
}
attachInterrupt(digitalPinToInterrupt(PIN3), reset, HIGH);
digitalWrite(PIN2, HIGH);
delay(DELAY_3HOURS);
if(is_vcheck_ok())
{
digitalWrite(PIN4, HIGH);
delay(DELAY_10MINS);
digitalWrite(PIN2, LOW);
delay(DELAY_400MSECS);
digitalWrite(PIN4, LOW);
}
else{
reset();
}
}
void loop(){
}
bool is_vcheck_ok(){
return VCHECK < analogRead(PIN1);
}
void reset(){
noInterrupts();
wdt_enable(WDTO_30MS);
while(true){
}
} -
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
férfiállat #12422 üzenetére
Keress/találj ki valami projektet, amiben hasznosítani tudsz egy mikrovezérlőt /időjárás állomás, valami egyszerű játék, etc./, és kezdj el foglalkozni vele. Ha céltalanul belevágsz, akkor csak nyűgnek fogod érezni.
-
válasz
gyapo11 #12416 üzenetére
Amennyire én tudom, az általános képlet igencsak bonyolult. Maga a napkelte/nyugta egy szinuszhullámot követ, tehát ha arra a helyre, amire kíváncsi vagy kiszámolod az függvényt jó vagy. Viszont figyelembe kell venni a nyári időszámítást is, ha korrekt akarsz lenni, szóval az még plusz munka.
-
-
-
-
-
Na, szóval kiderült, hogy ha a powerOff() metódust használom, akkor nem megy deep sleepbe a modul, arra a hibernate() való, így sikerült 1 mA alá mennem fogyasztásban. Ezt csak a gagyibb multiméteremmel tudtam mérni, szóval pontosan nem tudom, mennyi az annyi. Kicsit kellett trükközni, mert a GxEPD "elfelejti", hogy hibernálva volt a display mikor az ESP32 deep sleepbe megy, és nem reseteli. Sajnos az egész ojjektum nem fér bele az RTC RAM-ba így az osztályba vettem fel egy RTC_DATA_ATTR változót.
-
-
-
Általában minden repóhoz van licensz, ami egyértelműen leírja, mit tehetsz vele. Ha nincs, akkor a default az, hogy semmit.
-
-
-
-
válasz
MasterMark #12192 üzenetére
Gondolom, mikor nem világít, akkor egy FET elvágja a vezetéket, és a nagy impedanciát az Arduino HIGH-nak veszi, tippre. Próbálj meg berakni egy pártíz kilós lehúzóellenállást.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Vettem egy ilyen einkes ESP32 modult. Nagyon jó, tud mindent ami kell /mondjuk az eink felbontása gyászos, de ezt most hagyjuk/, viszont deep sleepben 1,6 mA-t eszik, ami nevetségesen sok. Volt rajta egy led, azt leforrasztottam. Ha 3,3 V-ról táplálom meg, megkerülve az LDO-t, nincs változás. Ha kihúzom a display kábelét, akkor kb. 1,1 mA-t fogyaszt, ami szintén fura, mert a displaynek csak néhány uA-t kellene fogyasztania kikapcsolva. Próbáltam üres sketcket rátölteni ami rögtön sleepbe megy, de ugyan az. Ez a bekötési ábra, hátha segít. Látott valaki ilyet, van valakinek ilyen modulja?
-
-
-
-
-
-
-
válasz
zsolti_20 #12061 üzenetére
Es olvastam rola meg egy dolgot de ebben nem vagy ok biztos megkell h erositsek a tobbiek, de mintha valaki leforrasztotta volna a 3.3v konvertert az arduino alaplapjarol ezzel is sporolva.
Ennek azért van értelme, mert a gagyibb regulátoroknak nagy a nyugalmi/földáramuk, így érdemes kicserélni, ha sok a deep sleep.
-
-
-
-
-
válasz
zsolti_20 #11882 üzenetére
Pl. kell 1 kB adat, akkor vagy statikusan lefoglalod neki a helyet
unsigned char adat[1024];
vagy dinamikusan foglalod le, és akkor csak akkor foglal helyet, ha kell, és utána felszabadítod, ha már nem kell.
unsigned char* adat = malloc(1024); /* vagy calloc(1024, sizeof(unsigned char)), ha rögtön 0-ra is akarod memsetelni */
free(adat);Vagy
new
ésdelete
C++-ban, de azt hagyjuk. Előnye, hátránya mindkettőnek van, neked kell tudnod, mit akarsz csinálni. A dinamikus mindig a globális adatterületen foglal helyet, a statikus meg ott, ahol deklarálod a változót. -
-
-
válasz
tonermagus #11814 üzenetére
Úgy érted nullát. Földért alapból kéztörés járna. Amúgy mindig a fázist.
-
-
-
-
-
-
Konkrét példám sajnos nincs, de ami neked kell, az könnyen összeollózható az ESP32-es Arduino IDE WiFiAccessPoint, NVS flash példákból. Én ezt csinálnám:
1/ Program megnézi, hogy van-e az NVS-ben letárolt AP név.
1/a Ha igen, csatlakozik, profit.
1/b Ha nem, vagy nem tud csatlakozni folyt.
2/ Indít egy saját AP-t.
3/ User megadja az AP SSID-t/pass-t.
4/ Letároljuk NVS-ben.
5/ Visszatérünk 1-re. -
-
-
Helló, hozott már össze valaki usb-s zigbee adapter - xiaomi szenzor kiolvasást? A neten találtam leírást, de az csak mqtt volt elég komoly SW-rel, és nekem olyan kellene, ami minimális szoftverrel visszaadná a szenzor adatait.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Ennek nem tudjátok mi az ebay-en/Alin kereshető típusa? Csak az 1:64-es változatot találom mindenhol.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
ESP32-őn Arduino IDE alatt próbált valaki posix thread mutexeket használni? Folyton lefagy az egész, pedig linuxon működik a kód.
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- ÚJ PS5 Slim - FW 8.40 - Lemezolvasó - Lua Loader - Lua játék - Lapse
- új, bontatlan, iPhone 16E gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 16" 2019, Gray i9 64GB RAM 1TB SSD Radeon Pro 5500M
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 16" 2019, Gray i9 64GB RAM 2TB SSD Radeon Pro 5600M 8GB
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged