- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- ASUS notebook topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pubszon
veterán
Köszi, meg is rendeltem.
(Mondjuk ebay-ről, mert oda vagyok regelve, de ugyan ez)
Nekem egy 2 gombos távirányítóm van, ugye a nyitás meg zárás funkció.
Remélem napokon belül meg jön az arduino és akkor játszok vele, majd ha meg ez is megjön, akkor visszatérek a beállításokra.
Köszi. -
Pubszon
veterán
válasz
happy555 #322 üzenetére
Ezt a 433MHz-es RF vevőt hol lehet olcsón kapni?
Vagy ebay-en hogy keressek rá?
Nekem kapunyitóhoz kellene, most egy ilyenem van, de elég lenne egy arduinohoz való 5V-os is.
Mondjuk a jelenlegim 315MHz-es, ezt a távvezérlőt be lehetne programozni rá? -
Pubszon
veterán
válasz
happy555 #311 üzenetére
A mostani postás a nyugdíjat hozta, én meg elé mentem, mondom nem e hozott valamit és ez volt nála.
Még később lehet jön megint postás, aki csak levelet meg csomagot hoz, mert a postakocsit a nyugdíjas nem várja meg... hátha...
Amúgy tényleg, ma vagy 5-ször kimentem az utcára megnézni a postást. -
Pubszon
veterán
válasz
happy555 #298 üzenetére
Nem tudom jobban elmagyarázni azt, hogy megsül az arduino ha CSAK onnan kap áramot a 8-as relé modul.
Itt beszél róla, angolul...
De ha így sem érthető akkor hagyjuk... -
Pubszon
veterán
válasz
happy555 #296 üzenetére
Azt értem, de egy videón láttam, hogy mondja a szakember, hogy a 8-as relé modulnak külső táp kell, mert megég a panel, és úgy, hogy semmi más nincs rákötve.
Ezért gondoltam, hogy ha nekem van egy 4 relés modul meg pár gomb, akkor lehet jobb lenne külső tápról megtáplálni a relé modult, mert ha minden jól megy több évig menne 24/7-ben. -
Pubszon
veterán
Mármint a relé modulnak miért akarok plusz tápot?
Csak gondoltam nem terhelem az arduinot, mert például a 8-as relé modulnak külön táp kell.
De a kérdés továbbra is adott, hogy adhatom neki azt az 5V-ot amit maga az arduino panel is kap?
Azt szeretném, hogy minél kevesebb áramerősség menjen át a mikrokontrolleren. -
Pubszon
veterán
A 4 csatornás relé modulnak adjak külön 5V-ot közös GND-vel? Mind a 4 relé lesz használva és maga a panel is 5V-al fog menni, tehát tudok adni neki könnyen ha ezzel nem csinálok kárt.
-
Pubszon
veterán
Ezen most én is elgondolkodtam, hogy merjek e neki adni 12V-ot, mondjuk csak 4 relét fog meghajtani, illetve néhány mikrókapcsoló lesz még rákötve. 24/7-be fog menni.
Azért lenne jó, mert a 2csatornás RF vevőm is 12V-al megy, így egy azon táp jó lenne nekik. Megnézem holnap, hogy mit szól mondjuk 9V-hoz a vevő.Egy másik kérdés: Egy RC-be való brushed ESC-et szervóként kell vezérelni?
Az lenne a logikus, mert ha felcserélem őket, ugyan úgy működnek. -
Pubszon
veterán
válasz
happy555 #249 üzenetére
Jó tudni, köszi.
Még csak a héten rendeltem meg a lapot pár extrával, de a programozást már most elkezdtem tanulgatni.
Egyébként egy elektromos kapunyitót akarok csinálni.
A nyitás/zárás gombok helyett egy ehhez hasonló 2 csatornás transmitter lesz, csak az a baj ezzel, hogy nem pillanatkapcsolós, hanem ha megnyomom egyszer a gombot akkor az úgy is marad.
Ezért arra gondoltam, hogy ha a 2 feltétel megfelel(végálláskapcsoló és a nyitás relé; ez a két button), akkor erről a vevőről egy másodpercre elvenné az áramot amikor a végálláskapcsoló megszakítja az áramkört (bezár a kapu), emiatt az NO alapállapotba kerülne, így nyugodtan tudnám nyitni, szintén míg ki nem nyílik teljesen.
Ebbe az a jó, hogy menet közben is meg tudnám állítani a kaput.
Remélem érthető a dolog. -
Pubszon
veterán
válasz
happy555 #245 üzenetére
Értem, köszi.
A feltételeket hogyan adjam meg egy tömbbe?
Például hogy csak akkor kapcsoljon egy relét, hogy ha 2 gomb is be van nyomva külön bemeneteken.
Így helyes?if (buttonState1 == HIGH, buttonState2 == HIGH)
Bocs a sok alap kérdésért, lesz még amit esetleg nem találok meg.
-
Pubszon
veterán
Üdv.
Rendeltem egy Uno klónt, nagyon kínai nekem a programozás, de szeretnék jobban belemerülni, ezért olyan alapokkal kezdenék, hogy:A button mintában írva van, hogy 10K resistor attached to pin 2 from ground
De miért kell egy 10K-s ellenállással összekötni a 2-es pint a GND-vel amire a kapcsoló adja benyomott állapotban a 5V-ot?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vatera, Teszvesz topic
- Hardcore café
- Battlefield 2042
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Google Pixel topik
- BMW topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged