Hirdetés
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Steam Deck
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- OLED monitor topic
- Androidos tablet topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
_NCT
addikt
Sziasztok!
Használom már lassan 1.5 éve az Arch Linux-ot, kisebb nagyobb problémákkal, amiket eddig megoldottam, vagy feledésbe merültek.
Tegnap voltam olyan ügyes, gondoltam downgrade-elek, mert miért ne, úgy sincs jobb dolgom... Viccet félretéve, olyan eszmefuttatás húzódik ennek hátterében, hogy majd boldogan tudom futtatni a VmWare Workstation-t linux alól. Viszont mivel szeretem up-to-date tartani a rendszerem, így a kernel már 4.13-nál járt, és a neten fellelhető tudásbázis ellenére sem sikerült működésre bírni.
Emlékeim szerint 4.9-es kernellel minden happy volt, arra akartam visszaállni. A visszaállítás nem igazán jött össze, hiába futtattam pacman -U /var/cache/pacman/pkg/linux-******** parancsot.
Most ott járok, hogy netctl-al nem tudok csatlakozni az otthoni wifihez, journalctrl -xe állandóan azt írja, hogy Wrong Key, illetve ERROR=-3. Sajnos ez nem igaz, a Key biztosan jó. Wpa_supplicant-ot hiába próbáltam, ugyanez. A wpa_supplicant.conf file-ban próbáltam "cleartext" és hash-elt jelszóval is, nem jártam sikerrel. Az Error=-3-ra azt találtam, hogy energiagazdálkodást le kell tiltani, de alapból ki volt kapcsolva.
Rádugtam a gépet tyúkbéllel a router-re, nyomtam egy update-et, utána a wifi is meggyógyult;egészen a következő reboot-ig, amikor is kezdődött előről a tortúra.
Mit lehet még tenni? Reinstall? Vagy ha VmWare Workstation és társait akarom használni, akkor másik disztrót keressek, esetleg Windows?
Új hozzászólás Aktív témák
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 Fe
- Eladó egy oneplus 9 pro 256/12
- Apple Thunderbolt Display (picit beégős!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iking - Apple iPhone 14 Pro Graphite ProMotion 120 Hz, 48 MP kamera, Dynamic Island 128 GB
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
BoB