Hirdetés
- Hírértékűvé tette a Lenovo, hogy az ASUS támogatja a kézikonzolját
- Mobilhálózatokra szabott EPYC-kel ugrik az 5G-s homokozóba az AMD
- Kiemelt figyelmet fordít a biztonságra az MSI szélsebes SSD-je
- Kis híján zsebre vágható 2 az 1-ben gépet villantott a TENKU
- A végletekig optimalizálja a SensorPaneleket az új AIDA64
-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
_NCT
addikt
Sziasztok!
Használom már lassan 1.5 éve az Arch Linux-ot, kisebb nagyobb problémákkal, amiket eddig megoldottam, vagy feledésbe merültek.
Tegnap voltam olyan ügyes, gondoltam downgrade-elek, mert miért ne, úgy sincs jobb dolgom... Viccet félretéve, olyan eszmefuttatás húzódik ennek hátterében, hogy majd boldogan tudom futtatni a VmWare Workstation-t linux alól. Viszont mivel szeretem up-to-date tartani a rendszerem, így a kernel már 4.13-nál járt, és a neten fellelhető tudásbázis ellenére sem sikerült működésre bírni.
Emlékeim szerint 4.9-es kernellel minden happy volt, arra akartam visszaállni. A visszaállítás nem igazán jött össze, hiába futtattam pacman -U /var/cache/pacman/pkg/linux-******** parancsot.
Most ott járok, hogy netctl-al nem tudok csatlakozni az otthoni wifihez, journalctrl -xe állandóan azt írja, hogy Wrong Key, illetve ERROR=-3. Sajnos ez nem igaz, a Key biztosan jó. Wpa_supplicant-ot hiába próbáltam, ugyanez. A wpa_supplicant.conf file-ban próbáltam "cleartext" és hash-elt jelszóval is, nem jártam sikerrel. Az Error=-3-ra azt találtam, hogy energiagazdálkodást le kell tiltani, de alapból ki volt kapcsolva.
Rádugtam a gépet tyúkbéllel a router-re, nyomtam egy update-et, utána a wifi is meggyógyult;egészen a következő reboot-ig, amikor is kezdődött előről a tortúra.
Mit lehet még tenni? Reinstall? Vagy ha VmWare Workstation és társait akarom használni, akkor másik disztrót keressek, esetleg Windows?
Új hozzászólás Aktív témák
- Debreceni gyorsétkezdék, éttermek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bestbuy játékok
- Nintendo Switch 2
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Horgász topik
- Hardcore café
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 munkaállomás - i7 11800H 16GB DDR4 1TB SSD RTX A2000 4GB W
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 500GB i 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- 227 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- HIBÁTLAN iPhone 14 Plus 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4561, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
BoB