Hirdetés
- Autós kamerák
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fstab-ról egy vélemény:
barrier - javítja a fájlrendszer integritását, biztosítja, hogy a lemezen lévő struktúra mindig konzisztens marad, minimális teljesítmény csökkenés árán. ezt szűrtem ki az alul lévő linkekből
Egyrészt ha desktop SSD-d van, mint például Samsungnál az EVO, akkor nincs power-loss data protection, mint az enterprise class SSD-k esetén, ahol van power-loss data protection, a nobarrier használata nem biztonságos, bár minimális százalékban mutatták ezt ki, amiatt is használják páran folyamatos áramellátás esetén!
Az, hogy ez a nobarrier opció SSD-n hoz-e annyi sebességnövekedést, hogy a biztonsági kockázatot érdemes lenne bevállalni? Kétséges, de próbáld ki úgy, hogy kiveszed az opciót és ha nem érzel sebességcsökkenést, akkor ne is rakd vissza!
a / esetén a noatime,discard az maradhat
a swap esetén így nézzen ki :
UUID=xxxxxxxx-xxxx-xxxx-xxxx-xxxxxxxxxxxx none swap sw 0 0
minden mást szedj ki onnanforrások
EXT4 2.13. Barriers on by default
How to Tune an SSD
Barriers and journaling filesystems
File Formats Manual
Ext4 Filesystem(#4197) spammer
Nem nézted meg a képet szerintem, bár lehet, hogy erről van szó, csak a korobi nem azt a jelenséget fotózta le!? Ez a másfél perces visszaszámlálás nálam is szokott jelentkezni Arch alapúaknál- kizárólag! Nem lenne rossz tudni, mi okozza!
Új hozzászólás Aktív témák
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3432
- Lenovo Thinkpad Tablet X1 Gen 3
- Garmin Vivomove 3S Hybrid okosóra Használt, karcmentes állapotban 3 hónap garanciával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3419
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő