Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gaming notebook topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- VR topik
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- Samsung LCD és LED TV-k
- CES 2026: nagy újítást hoz az érkező AMD EPYC
Új hozzászólás Aktív témák
-
SGC
tag
1 lakást illik 1,5-es rézvezetékkel szerelni úgy általában. JÓ, ha a mosógép, mikró, mosogatógép, bojler külön áramkörön, külön biztivel/kismegszakítóval van védve és a 2,5 réz vezeték sem árt(ana). A 1,5 réz terhelhetősége 17A; a 1,5 alu kb. 12A. [Hej, de régen jártam szakközépbe...]
Itt a fővárosban az ELMÜ minden kötekedés nélkül felszereli a 25A-es kisautomatát a mérőhöz (csak a kiszállási díjat és a kisautomata árát kérik el, ez olyan 4-5 eFt). A lakásban az elosztótáblán (elméletileg) csak a mérőnél felszerelt kisautomatánál kisebb értékűek lehet(né)nek a biztik/automaták [ez lenne a védelem lépcsőzése: így a mikró vagy a zárlatos hajszárító csak a saját védelmét vinné, a többit és FŐLEG a betápot nem!]. Továbbá úgy kell(ene) kiosztani az áramköröket, hogy a nagyfogyasztók mindenképpen 1enként és külön legyenek biztosítva; aztán külön a szobák, vagy külön a világítás és a dugaljak... Ez már a kiépítő (szak)emberen múlik.
A paneleket rendszerint 1,5 aluval szerelték (rendszerint nyári gyakorlaton lévő diákok
). Laktam olyan panellakásban, ahol a fürdőszobai (elméletileg a mosógépnek készült) dugaljat csak KÉT kisautomata egyidejű lekapcsolásával lehetett áramtalanítani... 
Ha igazán profizmusra törexel, nem árt egy fi-relé és valami túláramvédelem sem. De ez már 1 másik történet...
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Facebook és Messenger
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gaming notebook topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- iPhone topik
- PlayStation 5
- Revolut
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- iPhone 13 128GB gyári független gyári 94% akku számlával
- Fujitsu LifeBook E5410 üzleti laptop i5 Gen10 / 16GB RAM / 512GB SSD / Újszerű akku-szép állapot
- HPE ProLiant DL380 Gen7 --2x Intel Xeon X5650 -48GB ram -6 x 1TB HDD
- Eladó Apple iPhone 17 Pro 256GB Kozmosznarancs
- HPE Smart array P440 PCIe3 x8 SAS Controller (749797-001)
- Új könyv: Grandpierre Attila: Az élő világegyetem könyve
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Új, Aktiválatlan iPhone 17 Pro (256 GB) (rendelhető)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
). Laktam olyan panellakásban, ahol a fürdőszobai (elméletileg a mosógépnek készült) dugaljat csak KÉT kisautomata egyidejű lekapcsolásával lehetett áramtalanítani...