Hirdetés

Aktív témák

• shabbarulez

őstag

válasz bart67 #28 üzenetére

Erről gondoltam írok múltkor, de aztán nem volta rá idő . De most hogy felhoztad.

Szerintem e téren gondok lesznek, mert AH nekem úgy tűnik valami egyedi hibrid rendszert használ, persze lehet tévedek csak mint laikusként okoskodok. Szóval a weboldaluk szerint a AD az DVB-C rendszerű, ez viszont a kábeles szolgálatások szabványa ami jellemzően 50-860Mhz közötti freki sávban él. A AD viszont szerintem tuti nem ott megy valami freki váltóval lekeverik a wireless jővő jeleket, ez szerintem valami egyedileg rendelt cucc lehet a Philipstől. Szóval szerintem épp ezért a szgép.be pakolt DVB-C kártya nem tudná értelmezni a jelüket, a másik probléma pedig az hogy különálló dekóder CI kártyát pedig tuti nem adnának ki, helyette azt mondák csak dekóder van és kész.

A dekóder optikai outputja meg szerintem csak az adott kiválasztott csatorna dekódolt jelét küldi át valami külső multimédia eszköznek. Ha ezt csatlakoztatnád a szgép.-hez(hogy mivel az passz) akkor azzal nem sokat érnél mert szerintem nem lenne interaktív csak egy egycsatornás offline mozi. Nem tudnád azon tulajdonságokat használni amit egy tv tuner kártyával alap lenne.

Szerintem érdeklődd meg valami műszaki osztályon dolgozó emberkét kierőszakolva az AH supportól(olyat aki ért is hozzá) hogy lenne-e ennek realítása és ha igen hogyan. A én véleményem az hogy nem fog menni mert ezzel a összetákolt egyedi rendszerükkel semmi piaci szabvány eszköz nem fog boldogulni. A külön CI elérhetőségét pedig megint kétlem, márpedig ez is alapfeltétel lenne. Azért hívd fel őket én is kíváncsi vagyok mit mondanak lehet totál rossz a gondolatmenetem.

Itt van pár DVB-C Tuner kártya, nem túl olcsóak főleg aminek dekóder kártyája is van. Bővebben: link

Aktív témák