- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple asztali gépek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HP EliteBook / ZBook topik
- Milyen TV-t vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
-
PROHARDVER!
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
RVR400 #88048 üzenetére
Láttam már pár droidot és Rockchip -ben viszonylag otthon vagyok, de az MTK még fehér folt. Az LTE lepett meg, de azt én is kizártnak tartom, hogy 6595 lenne. 6592 -ből meg nem tudok LTE -s verziót. Persze egyértelmű, hogy vmi kamu, már csak a 4.5.8 -as Android miatt is. De most csak ezért nem kezdek bele a barátkozásba az MTK -val.
-
törölt tag
-
törölt tag
Segítsetek légyszi kitalálni, hogy milyen teló van a kezemben! Haverom szerezte, de Ő se tudja, hogy pontosan mi, viszont nem mászhatok bele nagyon. Fa erezetmintás doboz, rajta az, hogy Smartphone Note 3
Ránézésre 5,5 coll, dual SIM, LTE, mikroSD.
Menüje szerint N9800-4G_20140820
Android 4.5.8
Szerintetek mi lehet ez? -
törölt tag
válasz
RVR400 #81165 üzenetére
A Star -t nem én írtam. Ismerve odaát az ezzel kapcsolatos hangulatot, én ilyet nem mernék leírni. Ki tudja, hogy kinek nyílna ki tőle a bicska a zsebében.
A CC ezzel az Inew szoft -tal szállítja a telót?
Ha megnézed az igényt, akkor a dual sim egyáltalán nem kritérium. Ettől persze itt off, de ebben az esetben nem biztos, hogy egy duál simes MTK a számára legjobb választás. -
törölt tag
válasz
Buccer #80746 üzenetére
Sztem app és root függő. XPosed -del, Gravity Box -szal sok mindent meg tudsz csinálni, de ezek mindíg célalkalmazások lesznek, amik korlátozott lehetőségekkel bírnak. Ha épp arra van szükséged, amit tudnak és ahogy tudják, akkor praktikusak, mert viszonylag egyszerűek. Ha viszont ennél többre vágysz, akkor az automatizálás a következő szint. Egy jó automatizáló felkínál modulokból összeállítható, kész megoldásokat, de lehetőséget ad a teljesen manuális beavatkozásokra is azáltal, hogy képes kezelni az Android alkalmazások alap építőelemeit. Az Activity -ket, Intenteket és Broadcast üzeneteket. Ha pedig még így sem megoldható az, amit szeretnénk, akkor van még egy lehetőség. Közvetlen utasítás a kernelnek. Nyilván egy automatizáló kezelése tanulást igényel, de cserébe egy rendkívül sokoldalú eszközt kapsz, amivel teljesen személyre szabhatod, hogy a teló mikor, milyen eseményre, hogyan reagáljon. A legnépszerűbb egyértelműen a Tasker. Én E-Robotot használok, mert számomra szimpatikusabb a feladatkezelés felépítése és mert Magyar alkalmazás, remek support -tal.
-
törölt tag
válasz
gipsztigris #80702 üzenetére
Ezekkel a "bölcsességekkel" palástoljátok abbéli fájdalmatokat, hogy már hangosabb az óra ketyegése?
(45).
-
törölt tag
válasz
tolvaj! #80695 üzenetére
Persze. De net volt és lesz is. Ha meg van net, akkor azt miért ne használjuk ki? Azt ne gondold, hogy ha a szolgáltatók továbbhárítják a fejlesztés plusz költségeit, akkor azt csak az LTE -t használókkal fizettetik meg! A szolgáltatóknak is fel kell készülniük 2015 decemberére. Ami a korlátozást illeti, az szerencsére könnyen kikerülhető. Több módon is. A VOIP -ozók szinte mind a Dellmont valamelyik klónját használják. Ehhez van a MobileVoip, ami nem szabvány SIP kapcsolaton kommunikál, hanem ssl -en. Ezt jelenleg nem tudják tiltani. Nekem nem tiltós a csomagom, de én is MobileVoipot használok és teljesen jól működik. Már amikor a kutyaütő szolgáltatómnak (nem jut eszembe a neve, de vmi kék színű növény a jele
) van hozzá sávszélessége. Szerencsére Budapesten szokott lenni.
-
törölt tag
válasz
tolvaj! #80675 üzenetére
Azért lenne még érv az LTE mellett. Alacsonyabb frekvencia = nagyobb hatótáv. De ami ennél is lényegesebb, hogy rövidebbek a pingek és kevesebb a dobott csomag. Hol van ennek jelentősége? Pl. a VOIP -nál. Sztem nem mindegy, hogy vki 2Ft -ért telefonál percenként, vagy 40Ft -ért. Én lassan egy éve nem indítottam egyetlen "normál" GSM hívást sem. A dual SIM pedig kifejezetten előnyös a VOIP -hoz. Az egyik lehet csak adatkártya is és az egy SIM -es megoldással ellentétben, itt lehet alacsonyabb prioritással kezelni a GSM -et, mint a VOIP -ot. Persze ez elvileg egy SIM -nél is megoldható lenne, de akkor a gyári SIP klienst kellene használni. Ez egyrészt nincs minden készülékben, másrészt a szabvány 5060 -as porton kommunikál, amit a hazai szolgáltatók a legtöbb adatcsomagnál tiltanak. Szvsz. a hazai GSM percdíjak mellett érdekes és hasznos lehet egy LTE -s dual SIM teló.
-
törölt tag
válasz
tboy93 #80600 üzenetére
Ööö... Hogyhogy nem tud mit csinálni? Én rendeltem többször is Alin, DHL -lel. Feladás után a kereskedő küldte a tracking number -t. Ha felhívtam a Magyar DHL -t és bediktáltam a számot, akkor azonnal mondták, hogy pontosan hol tartózkodik a küldeményem. Sztem itt sem a DHL a ludas a késésért. Leginkább a kereskedő csúszik meg a feladással.
-
törölt tag
válasz
RVR400 #80545 üzenetére
Ebben az esetben az i, az nem interpolált, hanem interlaced. Vagyis a kép nem progresszív megjelenítésű, hanem sorváltós. Az alsó és felső fieldeket (félkép) külön jeleníti meg. Úgy, mint a katódsugárcsöves TV -ken. A HD korszak első hardverei ezt könnyebben tudták kezelni, mivel egy időben (egyszerre) csak a teljes felbontás felének megfelelő képpontmennyiséget kellett kezelniük.
-
törölt tag
válasz
gipsztigris #80347 üzenetére
+1
Nem is értem ezt az egészet. Én még nem hallottam olyat, hogy akinek navi kell, az telót vegyen. Vagy navigálok, vagy telefonálok. Nekem szükségem van navira. Na, azt nekem meg ne szakítsa semmilyen hívás, üzenet, vagy bármi egyéb. Aki telón futtat navit úgy, hogy a többi funkció is aktív, az csak navigálósdit játszik. -
törölt tag
válasz
tolvaj! #80172 üzenetére
A Firefox nagyon szimpatikus, de én elég hardcore felhasználó vagyok és ehhez még gyerekcipőben jár. Zavar, hogy az adataimmal kufárkodó (értsd célzott reklámok bevétele) cég, ekkora hatalommal bír a fő kommunikációs eszközöm felett. De ezzel együtt is, összességében, jelenleg, számomra a leghasználhatóbb, vagy a legkevésbé rossz. De ebből nem következik az, hogy mindent meg is engedek neki. Amihez közvetlenül, joga van, azt úgyis elveszi, de a többi hagy maradjon az én döntésem. Egyébként ez a szitu felvet egy sztem érdekes kérdést, amin talán érdemes elgondolkodni. A kontaktlistámon szereplő adatok az én személyes adataim, vagy azoké, akik megadták nekem? Ha az utóbbi, akkor én milyen jogosultsággal rendelkezem felettük? Akik megadták, azok is hozzájárultak az ilyen módon kezeléshez? Tartozom -e felelősséggel az ő adataikért?
-
törölt tag
válasz
gipsztigris #80163 üzenetére
Lehet, hogy dőreség, de én sem engedek semmilyen személyes adatot a Google -lel szinkronizálni. Mi a különbség a többi tár és a Google tárhelye között? Pl. az, hogy a többi nem rendelkezik olyan jogosultságokkal a telómon, mint a Google. De ettől függetlenül én sem bízom egyikben sem. A saját, otthoni NAS -omra szinkronizálok. Azon csak én rendelkezem jogosultságokkal.
-
törölt tag
válasz
#73596160 #80106 üzenetére
Remek! A hatóság meg erre azt válaszolja, hogy hiszem fiam, hiszem, hogyne hinném! De azért a biztonság kedvéért küld már el nekünk az 50 -es számla kiegyenlítésének az igazolását! Én ilyenre már egyszer írtam nekik fityiszt és meg is kajálták, de ezt nem lehet sokszor eljátszani.
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
Szerkesztve: bocsi, rossz topikba írtam a kérdést!
-
törölt tag
válasz
janaman01 #79347 üzenetére
Ez azért nem ennyire fekete/fehér. Ha tudod, hogy milyen hardverelemekből épül fel és hogyan működik egy navi, vagy egy videókamera, akkor azt is tudod, hogy kb. hol, mik a korlátok. A navi esetében egy teló számítási kapacitása és kijelzője messze többet tud, mint egy célhardveré. A necces pont a jelvevő, mert ebből egy profi nagyon megdobná a költségeket és talán nagyobb helyet is igényelne. Erre viszont szerencsére van alternatíva. A videózásnál is hasonló a szitu. Vannak olyan elemek, amiknek a méretét nem lehet úgy összezsugorítani, hogy beférjen egy telóba. Meg az optika szintén nem olcsó dolog. Napközben lehet jó képeket készíteni viszonylag gyengébb vassal is. A problémák kevés fénynél kezdődnek. De amiről itt szó volt, az a képfeldolgozás sebessége, ami főképp számítási kapacitás kérdése. Ebben azért még egy célhardverhez képest sem állnak rosszul ezek a telók.
-
törölt tag
válasz
citkar #79342 üzenetére
Nem véletlenül írtam azt a hardvert. Láttál Te már olyat? Sztem nagyon erős kamerának nevezni. Igen, a 6595 -ben tényleg van jópofaság (pl. Glonass, LTE).
Dominó85:
Én tudom, hogy ez a 4xx Mali elég elavult technológia. De azért a 450 nem annyira gyenge cucc. Az AML S802 -es TV boxokban is ez van és odaát a 4k lejátszást tesztelgetik vele. Egy 8magos procival társítva sztem 720 -on a 60 -at röhögve kéne tudnia. -
törölt tag
válasz
NickGrabowsi #79321 üzenetére
Igaz, hogy kell hozzá három alkalmazás, meg némi kreativitás, de sztem meg tudod erőszakolni. Lényegében x darab floating (lebegő, ami egy alkalmazás felülete fölött, mint egy plusz réteg jelenik meg) widgetről lenne szó, amik a tárcsázó fölött, egy megjelenési profil szerint jelennek meg. Minden widget elemhez egy billentyűkód tartozik. Vagyis egy tárcsázó, a tárcsázó fölött.
-
törölt tag
válasz
stevie76 #79250 üzenetére
EZ csak egy vélemény! Ha autós használat miatt kell, akkor sztem a GPS -t vedd ki az igénylistából! Kínai vonalon eléggé leszűkíti a kört. Ezzel szemben navi közben egy terhelő, hőtermelő fogyasztó és még egy teló szinten jó modul sem ér fel egy célhardverrel. Sztem gondolkodj a telóhoz vásárolt, bluetooth GPS vevőben! Sokkal profibb vevőeszköz, nem egy ökör ára és kíméled vele a telót is. Azt nem állítom, hogy vegyél PNA -t, mert sztem azokra is ráférne egy generációváltás. De egy profi vevő, jó kijelzővel, gyors vassal, ütős kombináció.
Egyébként ezt a tokot nemrég láttam meg egy másik topikban.
-
törölt tag
válasz
hungobungo #79245 üzenetére
Jogos! Ez is lényeges.
-
törölt tag
Bocs, mindent visszaszívok! Nem vagyok még kínai duálhoz szokva! Nálam az external azt jelenti, hogy external. De a méretekből valóban az derül ki, hogy fel van cserélve. A memóriánál azért kíváncsi lennék a frekvenciára. Rockchip -nél, 3188 -on 600Mhz -körül van a gyári érték. 800 -ig szokták húzni, de nem sokat ér. Talán nem is a ram a szűk keresztmetszet, hanem a buszsebesség.
-
törölt tag
válasz
janaman01 #79228 üzenetére
Bocs, de abból, hogy 32GB -os, nem lehet következtetni a névleges R/W értékre. Mielőtt azt írod, hogy C10, jelzem, hogy az is kevés, mivel az csak annyit jelent, hogy képes 10MB/s írási sebességre. Mi a konkrét típusa?
kcsa:
Én az external -ról beszélek. Az hogy lehetne EMMC? Először is SD, tehát nem lehet MMC. Másodszor a "E" azt jelenti, hogy embedded, ami meg főleg nem lehet. -
törölt tag
válasz
tolvaj! #79201 üzenetére
Nem értem, hogy mit lehetazon vitatni. Tök egyértelmű. Ha jól tudom, akkor a shedulerekbe csak akkor lehet belenyúlni, ha a kernel támogatja. A governorokhoz viszont van API, így azokat kezelésbe lehet venni egy automatizálóval. Az E-Robot és a Tasker biztosan tudja kezelni őket.
-
törölt tag
válasz
b0bcat #79169 üzenetére
Elvileg igen. xPosed framework -höz van olyan modul, amiben egy alkalmazástól meg tudsz vonni egyes jogosultságokat. Elixír2 -ben pedig a szolgáltatásokat lehet egyenként tiltani. De nem hiszem, hogy ezek jobb megoldások lennének. Én ugyan nem használom a Greenify -t, mert automatizálóval oldom meg, de a megoldásom lényege ugyanaz, mint amit a Greenify csinál. Kilépés után tiltja az alkalmazást, így az nem tud magától elindulni. A Te esetedben viszont Apu programjairól van szó, amiknél óvatosan kell eljárni a tiltogatásnál. Komoly szintű jogosultságaik vannak és más alkalmazásoknál is okozhat függőségi problémát egy-egy tiltás.
-
törölt tag
válasz
Lovi24 #79135 üzenetére
A két készüléknél más szempontok dominálnak. Az AML S802 ütős SOC. Viszont a fogyasztását nem ismerem. Én miniPC -ben találkoztam vele, de ismerek olyat itt, a fórumon, akinek ilyen tabja van (bluetoothos verzó) és elégedett vele. De a specifikáció alapján én az MTK -st választanám. Plusz beépített 3G (bár modemet a másik is támogat, sőt arról tudom, hogy Lan -ra is van lehetőség). Az EMMC verziószámáról nem szól a fáma, de lehet tőle gyorsabb elérés, mint "síma" flash esetén. A 2,4/5GHz is jó dolog, bár a linkben az szerepel, hogy gyorsabb, ami sztem nem igaz. Akkor lehetne gyorsabb, ha párhuzamos duál lenne, de sztem ebben vagy az egyik, vagy a másik megy. Jobb lett volna, ha a sávszélességet adják meg, de azt "valamiért" nem írták.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
terra052 #78889 üzenetére
Azzal csak az a baj, hogy az újabb oprendszer verziót nem támogatja. A JellyBean bejön neki, de ha rádobom a hátára a macskát, akkor csak tized másodpercekig fut rajta, aztán... Szóval nagyon instabil a kapcsolatuk, úgyhogy sztem Dogee -ra nem jó a CatKit....vagy KitKat....vagy mi...
-
törölt tag
válasz
Buccer #78782 üzenetére
Csak egy tipp, bár a mostani szitun már nem segít. Nálam a Firefox csinál ilyet a miniPC -n. Egyszer csak gondol egyet és FC. Utána bármit csinálok, FC. Ezért a működő verzióról, szőröstől-bőröstől, adatostól van egy külön tárolt, Titanium mentésem. FC esetén visszatérek a "kályhához". Törlöm a gyorsítótárát, majd visszaállítom mindenestől a mentésből.
-
törölt tag
Nézegettem egy Redmi Note specifikációt. Tényleg kimaradt az NFC?
-
törölt tag
válasz
tyuli76 #78694 üzenetére
Ezt csak tippnek írom, hogy meglegyen az infó, hátha egyszer szükséged lenne rá. Van egy MTK Control nevű program. Ezzel lehet kapcsolgatni a slotokat. Az benne az okosság, hogy Tasker plugin, tehát kívánt feltételek teljesülése esetén, automatikusan is lehet kapcsoltatni. Jelen példában, ha a VOIP indul, akkor kapcsol a SIM.
-
törölt tag
válasz
gabor# #78654 üzenetére
Tartok tőle, hogy ez nem ilyen egyszerű. Ebben ugyanis nem a Viber illetékes, hanem a Google. Ő alkotta a rendszert és az alkalmazások fejlesztéséhez szükséges eszközt, az Android SDK -t (Software Development Kit). Az alkalmazások nem ott "szólítják meg" a rendszert, ahol akarják. A rendszer és az alkalmazások közti kommunikáció a Google által biztosított hozzáférési pontokon, az API -kon keresztül történik. Android SDK -val nem lehet olyan funkciót fejleszteni, amihez nincs API. Márpedig a duál SIM kezeléséhez nincs. A duál SIM fogalma ismeretlen az Android SDK számára.
-
törölt tag
Hát erről gagyogok én is. VOIP -ozok én is, több account -tal is. Tudom, hogy mik a lehetőségek. Ott van pl. a Reenger, ahol szintén telefonszám az account azonosító. Csakhogy ez nem a SIM száma, hanem ők adnak egy virtuális számot (003621 -es, vagyis vezetékes tarifa szerint hívható!). Így bármilyen droidon használható. Dellmontot használok kimenőhöz, ahol meg a kliensben állíthatom be, hogy melyik beregelt számomat írja ki a hívottnál. Ezért írtam, hogy a Viber ebből a szempontból elég rugalmatlan.
-
törölt tag
válasz
hungobungo #78490 üzenetére
Sztem vmit nagyon benéztél. Az egy idézet volt, mástól. Nekem úgy tűnt, hogy LámaZ egyáltalán nem vallja ezt az elméletet (én sem).
-
törölt tag
válasz
Krinyo #78479 üzenetére
Na jó, de a Viber esetében ez eléggé kényszerpálya. Eddig két telója volt, amiket kiváltott egy duállal. A két telón nem tudott azonos accountot használni, most meg nem tudja összevonni. Híváskor a kimenő számot sem tudja változtatni. Nyilván a két kártya különböző kontaktlistával rendelkezik, amiket nem szeretne összekutyulni. Ez is érthető. Itt egyrészt a Viber lehetne rugalmasabb, másrészt a dual simes telefont vásárlóknak kéne tisztában lenniük azzal, hogy Androidos dual sim kezelés jelenleg nem létezik. A dual sim kezelést a gyártók kókányolják bele a rendszerbe.
-
törölt tag
-
törölt tag
Ez egy érdekes kérdés. Valóban lehetne Android alkalmazások topikba való, csakhogy bármíly furcsa, az Android nem ismeri azt, hogy "dual SIM". Így az Android fejlesztői környezettel (SDK) fejlesztett alkalmazások sem ismerik ezt az opciót. Így a Viber sem. Sztem nem tudsz sem két Viber -t telepíteni, sem két kártya adatait használni egy Viber -ben. Legfeljebb Titanium Backup -ban két adatmódban használni a Viber -t. Ez kb. a két Viber -telepítésnek felel meg.
-
törölt tag
válasz
fehér vadász #78371 üzenetére
Sztem ez egy újabb vitageneráló témakör, ami teljesen fölösleges. Elméletben talán lenne jelentősége, de a gyakorlatban a fogyasztásra sokkal nagyobb hatással van a kernel optimalizációja. Ebben viszont egyik kínai cucc sem remekel. Én legalábbis még nem hallottam olyan kernelről, aminél tudom befolyásolni ezeket a beállításokat. Legfeljebb governort lehet váltani, de azt nem tudom megtenni, hogy egy governoron belül én szabjam meg az egyes magok be és kilépő frekvenciaértékeit és reakcióérzékenységét. Ezen kívül, GPU frekvencialépcsőket sem tudok rendelni a CPU értékekhez. Mielőtt vki kérdezné, van olyan teló, amin ez mind beállítható és bizony, nagy hatással van az akkuidőre. Pl. egy játéknál fontos, hogy a kijelző érintésére azonnal reagáljon és köztes fokozatok kihagyásával, azonnal rendelkezésre álljon a teljes hardverteljesítmény. Ha viszont csak lapozok egyet könyvolvasás közben, akkor ez a készültség túlzó és pazarló.
-
törölt tag
válasz
Laza... #78252 üzenetére
Akkor az én fejemben e tekintetben sztem nincs képzavar. Tudom, hogy mi az a DSLR, a mikro 4/3, mekkora a beolvasó szenzora egy kompakthoz képest és hogy milyen egy PNA. A telón a játék nekem kb. a sakk. Számomra mégis életszerű, hogy az SGS2 -n délutánra enni kér a Samsung 2000 -es akku. Aktívan netezek (asztali mód, képek, flash, stb.), folyamatos 3G, több fiók szinkron és a VOIP hívásfogadás is aktív. A teló soha nincs kikapcsolva. Ezekre nem mondhatod, hogy nem az "okostelós" használati mód reális elemei. Szóval engem jobban érdekel egy készüléknél a valóban aktív használat üzemideje, mint a spórolósé.
-
törölt tag
válasz
Laza... #78242 üzenetére
Sztem ezek az akkuidő meghatározások lehetnének kicsit valószerűbbek. Miért abból indul ki mind, hogy a felhasználó nem is használja a készüléket? Miért nem a másik végletből, hogy tudja a user, mennyi az az üzemidő, amit mindenképpen tudni fog az adott teló? Mondjuk játékkal, navival, vagy nettel, full kijelzőidővel.
-
törölt tag
válasz
gipsztigris #78148 üzenetére
Köszi! Valahogy sejtettem, hogy tudni fogod rá a választ.
-
törölt tag
válasz
gipsztigris #78114 üzenetére
Szerinted tudná kapcsolgatni a GPS -t is? Esetleg más SOC -os telón?
-
törölt tag
válasz
KukkSteve #77496 üzenetére
Tényleg, most, hogy olvasom a linkedet, beugrott, hogy a Concorde telón is lecserélte vki a romot Miuira és ez megoldotta a Telenor nyavaját. Aztán a CC is kiadott rá egy új romot. Egyébként ha vki tudja a hiba konkrét okát, az megírhatná (akár privátban is), mert engem érdekel. A CC fórumán az illetékesek simkártyák közti különbségről írtak, de sztem nem ez a gond. Én a 21Mb/s hálózat váltakozására tippelek, de érdekelne a tuti.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Krinyo #77352 üzenetére
Naaa! Húzd vissza a karmaidat! A topiktémát illetően valóban nem volt releváns, de sokkal békésebb hangulatú műsorszám volt, mint a Tied. Az adott közhangulatban tökéletesen megfelelt levezetésnek. Igen, bedobtam egy témát és szerencsére volt rá kapás. Sztem jobb volt, mint pl. egy "Ki hívjon moderátort?" c. műsor.
-
törölt tag
válasz
Dominó85 #77316 üzenetére
Az valóban egy rakat fos, és a háttérmondanivalóddal is egyetértek. De erről az MTK6592 vs. új FB -ről már én is olvastam (talán az XDA -n) és ott is a korábbi verzió telepítése volt a javaslat. De nem ez az első eset, hogy egy alkalmazás friss verziója nem minden SOC -cal barát.
-
törölt tag
válasz
cappa72 #77291 üzenetére
Nézőpont kérdése. Sztem a régi rosszabb volt. Viszont ez az új verzió sztem tökéletes fejlesztési irány, mert el sem indul. Remélem, a következő verzió már eljut odáig, hogy törli is magát! Aztán kijöhetne egy végleges változat, ami az egész Fa....bookot törli az összes szerverről és az emberek fejéből.
-
törölt tag
válasz
aytukabozs #77261 üzenetére
Kínai élettartamgarancia? Az milyen lehet? Addig tart, amíg minden él a telón? De mi lesz, ha egyszer majd nem bootol be?
-Él a teló, uram?
-Sajnos, nem.
-Akkor Ön milyen garanciára hivatkozik? -
-
törölt tag
Bár Laza... is elég jól vázolta szitut, de sztem a kérdésedbe ügyesen belefogalmaztad magadnak a választ. Hacsak nem egy általában jó készülékeket gyártó, ismert márka, új típusáról van szó, akkor:
nincs vélemény = nincs kellő tapasztalat = nincs közösségi háttér = probléma esetén segítség sem lesz = nem veszek ilyen telót.
A korábbi linkben nekem elég volt az általad említett paramétereket elolvasni ahhoz, hogy elmenjen a kedvem a megvásárlásától. Tulképp hány collos? Milyen az a 4.3.9 -es Android? A wifi csak b,g? Aminél ezeket behibázzák, azt én tuti nem veszem meg. -
törölt tag
válasz
svgyula #77055 üzenetére
Szerintem vmit nagyon benéztél, mert ezeknek az infóknak semmi közük a kérdéseimhez. Az a DVD író érdekes, mert tudomásom szerint az Android nem kezeli az optikai meghajtókat (a Samsung wifis kütyüje más tészta). Nem tudom, hogy milyen az a Gygabite beviteli cucc, de ha kombó, akkor az vmi más lesz. Arra írják, hogy kombó, aminél a két eszközhöz egy adapter van. DE! A teló usb portja nem lehet egyszerre OTG és MHL. Vagy az egyik, vagy a másik. Ha én MHL -t használok, akkor nincs hova csatlakoztatni a kombó adapterét. Ezért kellenek olyan bluetooth beviteli eszközök, amik közvetlenül HID profillal kommunikálnak. Ezek ugyanis külön adapter nélkül csatlakoztathatók. Így viszont nem lehet egér + bill kombó, csak két, külön eszköz. Mivel mindkettő stabil kapcsolatot igényel, ezért ez necces pont egy kínai bt. modemnél.
A wifi hotspot funkciónak sincs semmi köze a CIFS csatoláshoz. A CIFS -hez kernel támogatás kell. Ez vagy van, vagy nincs. Csak hát ezeket az apróságokat semmilyen leírás sem tartalmazza. Pedig nem ördögtől való dolgok ezek. Egyszer kell beállítani és nincs vele többet gond. Pl. az S2 -n, alapból Anysoftot használok. De ha bekapcsolom a kékfogat és leütök egy betűt az Apple billen, akkor a rendszer automatikusan átvált rá. Ha megszakad a kapcsolat, akkor vissza Anysoft -ra. Ha bekapcsolom a wifit, és felismeri az otthoni hálózatot, akkor automatikusan csatolja a NAS -t. -
törölt tag
válasz
aytukabozs #77022 üzenetére
Akkor megpróbálom érthetőbben. Gondolom, a hálózati meghajtó fogalma megvan. Pl. fájlkezelővel egy Win megosztáshoz, vagy NAS -on futó szerverhez csatlakozni. De mi van akkor, ha egy alkalmazás (pl. zenelejátszó, vagy a Titanium Backup) nem ismeri ezt a lehetőséget? Akkor nem tudod beolvastatni vele a tartalmat, nem tudsz lejátszási listát készíteni, vagy nem tudod megadni, hogy a Titanium, a hálózati meghajtón található mentésfájlt használja. Csak a fájlkezelőn keresztül éred el a tartalmat. A CIFS, NFS egy kernel szintű csatolás. Ilyenkor a hálózati meghajtót az Android fájlrendszerébe csatoljuk, vagyis az összes alkalmazás a csatolt útvonalon (pl. /mnt/sdcard/CIFS/zene) fogja "látni" a tartalmat. Mintha az összes fájl a telón lenne.
Ami az MHL vs. Screen Mirroringot illeti, a kábeles kapcsolat sokkal erőforrás kímélőbb. Egy HDready teló esetében, ha a teljes képfrissítési lehetőséget ki szeretnénk használni, akkor realtime, másodpercenként 60db, 1280x720 -as képet kell áttolni a hálózaton. Ez nem ugyanaz, mint egy előre lekódolt médiafájl. Nagyon instabil lesz a folyamatosság, ráadásul a hálózat többi felhasználójától is függ, hiszen a routernek sem végtelen a kapacitása. Tovább rontja a helyzetet, ha közben ugyanaz a wifi modul még egy netezést is ki kell szolgáljon. Ha lenne Lan csatlakozási lehetőség, az már egy fokkal jobb lenne, de stabil (akadás, késés mentes), tartós működéshez az MHL az igazi. Én az S2 -t szoktam úgy használni, hogy rádugom a monitorra és HID profilos egérrel és billentyűzettel kezelem. Így nem zavar a kábel, mert a teló a monitor mellett van, nem kell közvetlen, fizikai kontaktusban lennem vele. Csak az S2 -ben ehhez kicsit kevés a ram és a felbontás. Teszteltem ugyanezt Screen Mirroring -gal, de nagyon nyögvenyelős. Pedig többféleképpen is próbáltam.
Mindkét eszköz ugyanazon a frekvencián.
Teló 5GHz -en, vevő 2,4 -en.
Router nélkül, közvetlenül a két eszköz között.
Teló wifin, vevő Lanon (ez volt a leghasználhatóbb). -
törölt tag
válasz
gyuszito #77014 üzenetére
Nekem azért lenne pár, csak minek (kinek)? MTK -s SOC -cal (mondjuk 6592) sikerült már vkinek CIFS csatolás? Lan kapcsolat? Két bt. HID profilos eszközt (pl. egér és bill.) tud kezelni (mármint normálisan, akadás nélkül)? 6592 -őn (pl. Redmi Note) az MHL -t életre lehet kelteni és ha igen, akkor milyen adapterrel? Pl. a Concorde 6589(T) -ben a CC szerint nincs MHL funkció. Én láttam egy Youtube videót, amiben egy NEO N003 képét (ugyanez a SOC) adták ki monitorra. Mi a különbség? Szoftveres, vagy hardveres?
-
törölt tag
válasz
osztszoroz #76780 üzenetére
Szegény, szegény felhasználó, teljesen tehetetlen a gonosz
Hókuszp...akarommondani vírussal szemben! Írnak egy neszesemmifogdmegjólt és mutatnak egy ablakot. Köszi! Nem kéne valami infó, hogy konkrétan milyen adatot küldött, milyen szerverre? Azzal talán előrébb lenne a nép, meg az infó is hitelesebb lenne. Mert ez, így, nekem kicsit reklám szagú. -
törölt tag
válasz
tisszekreny #76577 üzenetére
Persze. A Nexusokon és talán a Google Edition telókon.
-
törölt tag
válasz
#45553408 #76531 üzenetére
Ez nem feltétlenül csak a "geekek" problémája lehet. Tény, hogy én nem csak átlagos dolgokra szoktam használni a telót. De az xposed egy olyan dolog miatt kellett, ami sztem bárkivel megeshet. A T-Home TVGo -ját akartam beüzemelni, de az nem fut rootolt eszközön. El kellett hitetnem vele, hogy a teló nem rootolt. Emiatt kellett az xposed.
-
törölt tag
válasz
gipsztigris #76438 üzenetére
Köszi!
Nekem Gerber volt. Mindíg ott volt az övemen. Sokszor kisegített. Nagyon oda voltam, amikor elveszett (vagy ellopták). -
törölt tag
+1
Ha én rendelek egy telót és valaki azt írná, hogy sosem venne olyat, mert szar a kamerája és kicsi az akku kapacitása, akkor max. megvonnám a vállam, mert ez a két szempont teljesen hidegen hagy. De pl. mi az, hogy egy teló nem tud mikroSD -t fogadni? Sosem vennék olyan szart. -
törölt tag
válasz
gipsztigris #76229 üzenetére
Akkor nem lesz tőled Note teszt? Abban bíztam, hogy ezek a GPS problémák csak elhelyezési hiba, vagy szerelési hanyagság miatt vannak, amiket a Xiaomi nem követ el. Nem mondom, hogy nem örülnék egy jó, belső vevőnek, de nem dőlök a kardomba, ha külsőt "kell" használnom.
-
törölt tag
válasz
aytukabozs #76173 üzenetére
Miiicsoda??? A valós tranzakció banki igazolását kérdőjelezik meg? Sztem Strassbourg -tól Szentpéterig nem lenne olyan jogorvoslati mód, amit ne említenék meg a válaszomban. A vámkezelés alapja a vételár, plusz a szállítási költség. Ezt kell hitelt érdemlően igazolni. Jelen esetben ez sztem megkérdőjelezhetetlen. Akár a terhelt, akár a kedvezményezett számlát vizsgálnák, az eredmény alátámasztja a vevő állítását.
-
törölt tag
válasz
aytukabozs #76147 üzenetére
Valószínűleg lemaradtam az elejéről, ezért nem értem a problémát. Nem azt kell igazolni, hogy a shop most mennyiért adja, hanem azt, hogy Te mennyit fizettél érte. Gondolom, vmi PP -s, vagy kártyás fizetés volt. Annak pedig biztos, hogy nyoma van (pl. átutalási igazolás a banktól). Ha tényleg ennyiért vetted, akkor ezt kérd ki a banktól és küld el nekik. Minden szükséges infó benne van. Ennél hivatalosabbat nehéz lenne prezentálni.
-
törölt tag
Öööö... Nemsokára? Én már elég régóta úgy streamelek videót S2 -ről, hogy Servers Ultimate -ben létrehozok egy webszervert, meg egy hotspotot és ahhoz csatlakozom a másik eszközzel.
A NAS -t pedig CIFS -sel csatolom a droid fájlrendszerébe miniPC -n és SGS2 -n is. Ez egyébként nálam lényeges szempont és nagyon kíváncsi vagyok, hogy a Redmi Note -ban van -e hozzá kernel modul.
-
törölt tag
"Ha ez az alapfelhasználás, nem tudom mi a haladó felhasználás.Csak GPS meg a tehtering maradt ki a felsorolásból."
Szerintem teljesen átlagos felhasználói igények. Nem említett CIFS, NFS modult, hálózati csatoláshoz, nem akar LAN kapcsolatot router konfiguráláshoz, OTG - soros port támogatást IO board kezeléshez, stb. Még egy nyamvadt Linuxot sem akar futtatni dual boot -tal.
-
törölt tag
válasz
gipsztigris #75836 üzenetére
Köszönöm!
-
törölt tag
válasz
gipsztigris #75705 üzenetére
Wow! Király! Akkor két, számomra fontos dolog már biztosan ki fog derülni.
Az egyik a bt. GPS vevő. Jól sejtem, hogy rootolva is lesz (ha alapból nem lenne rootolt)?
Csak mert kíváncsi lennék pár dologra, amikhez root kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Filmvilág
- Okos Otthon / Smart Home
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Kuponkunyeráló
- Fotók, videók mobillal
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elite: Dangerous
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával l
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB fekete, szép állapotban
- iPhone 15 Pro 128GB Független Karcmentes/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4355
- iPhone 11 Pro 64GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4354
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest