Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- OLED monitor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hiderseek
újonc
-
Hiderseek
újonc
Igen, az úgy nem egészen jó.
Így, ha nem tárolod változóban:
message = getIntent().getStringExtra("enUzenetemAMasodikActivitybol");
extraMessage = getIntent().getStringExtra("azEnExtraUzenetem");Ilyen pedig nincs:
MasodikActivity."enUzenetem"
MasodikActivity."azEnExtraUzenetem"
Mivel te a változóért nyúlsz, nem pedig egy értékért. A változóért, amelynek az értéke kell. Érted
így lehetne, ha a második activityben deklarálod a két változót, amelynek értéke a kulcsod.
2.Activity
public static final String enUzenetem = "enUzenetemAMasodikActivitybol";
public static final String enExtraUzenetem = "enUzenetemAMasodikActivitybol";3.Activity
Így tudod használni a második activityben lévő két változód.
MasodikActivity.enUzenetem
MasodikActivity.azEnExtraUzenetemmessage = getIntent().getStringExtra(MasodikActivity.enUzenetem);
extraMessage = getIntent().getStringExtra(MasodikActivity.enExtraUzenetem); -
Hiderseek
újonc
Az
intent.putStringExtra()
függvénynél két dolgot kér. Egy "kulcsot", amivel később azonosítani tudod. Jelen esetben, amikor meg akarod hívni, valamint magát az adatot amit tovább akarsz küldeni.Vagyis a getStringExtra()-nál ahhoz hogy beazonosítsuk, hogy melyik adatra van jelen esetben szükség, argumentumként megadjuk a "kulcsot", amihez társítottuk az adatot.
A te esetedben ez a kulcs egy string az első activityben. (EXTRA_MESSAGE) Így amikor bekéred vissza kell érte "nyúlni", valahogy így:
getStringExtra(MainActivity.EXTRA_MESSAGE);
a lényeg, hogy megadd a kulcsot, amihez társítottad amikor bekéred.Az EXTRA_MESSAGE az első activityben ebben az esetben lehet akármi:
public static final String EXTRA_MESSAGE = "enKicsiExtraUzenetem";Ha a masodik activityben ezt adod meg, ugyanúgy jó:
getStringExtra("enKicsiExtraUzenetem");public class MasodikActivity extends Activity implements OnClickListener {
private String message;
private String extraMessage;
protected void onCreate(Bundle savedInstanceState) {
super.onCreate(savedInstanceState);
setContentView(R.layout.activity_display_message);
message = getIntent().getStringExtra(MainActivity.EXTRA_MESSAGE);
extraMessage = getIntent().getStringExtra(MainActivity.EXTRA_TARGET_USER);
findViewById(R.id.button2).setOnClickListener(this);
findViewById(R.id.btTovabb1).setOnClickListener(this);
((TextView) findViewById(R.id.tView1)).setText(message);
((TextView) findViewById(R.id.tView2)).setText(extraMessage);
}
public void onClick(View view) {
if(view.getId() == R.id.button2)
finish();
if(view.getId() == R.id.btTovabb1) {
Intent intent = new Intent(MasodikActivity.this, HarmadikActi.class);
intent.putExtra("enUzenetemAMasodikActivitybol", message);
intent.putExtra("azEnExtraUzenetem", extraMessage);
startActivity(intent);
}
}
}intent.putExtra("enUzenetemAMasodikActivitybol", message);
intent.putExtra("azEnExtraUzenetem", extraMessage);Tehát, megadod a kulcsot, amely egy String és az adatot. Akármilyen kulcsot adhatsz, de ahhoz hogy a következő activityben be tudd kérni, azt kell megadni, amit hozzárendeltél
-
Hiderseek
újonc
A második activity-d. Ez alapján a harmadikat meg tudod csinálni.
Csak írd bele, hogy mit adjon tovább, és a harmadikban, ugyanúgy mint itt, jelenítsd meg.public class MasodikActivity extends Activity implements OnClickListener {
protected void onCreate(Bundle savedInstanceState) {
super.onCreate(savedInstanceState);
setContentView(R.layout.activity_display_message);
String message = getIntent().getStringExtra(MainActivity.EXTRA_MESSAGE);
String message2 = getIntent().getStringExtra(MainActivity.EXTRA_TARGET_USER);
findViewById(R.id.button2).setOnClickListener(this);
findViewById(R.id.buttontovabb1).setOnClickListener(this);
findViewById(R.id.tView1).setText(message);
findViewById(R.id.tView2).setText(message2);
}
public void onClick(View view) {
if(view.getId() == R.id.button2)
finish();
if(view.getId() == R.id.buttontovabb1)
startActivity(new Intent(MasodikActivity.this, HarmadikActi.class));
}
} -
Hiderseek
újonc
Üdvözlet, 17 éves vagyok és android, főként játék fejlesztéssel foglalkozom egy ideje. Egy komolyabb projektbe kezdtem, amelynek megvalósítása tökéletes ütemben halad. Van szerencsére grafikusom, szóval a játék színvonalas lesz, remélem újat fog mutatni és használható ötleteket tartalmaz. (2D Platformer)
Mindegy, nem is ez a lényeg. Főként arról szeretnék kérdezni egy magyar fórumon is, hogy van e valakinek komolyabb tapasztalata a google play marketen, esetleg az android játékfejlesztésben.
Arra lennék kíváncsi, hogy mennyire van értelme egy nagyjából csak multiplayer játékot fejleszteni. (Lenne offline rész, de nem sok mindenre lenne jó.) A clash of clans példájából kiindulva nem elvetemült egy nagyjából csak multiplayer játék, de egy real-time nagyjából csak wi-fi-n.. én nem tudom.

A másik az lenne, hogy esélyeket latolgassak. Pénzt nem nagyon tudok áldozni, és marketinges tapasztalat nélkül őszintén nem is szeretnék. Minden tőlem telhetőt meg fogok tenni annak érdekében, hogy minél több emberhez eljusson, de az lenne a kérdés, hogy mégis mennyi esély van pénzes kampány nélkül odáig eljutni, hogy az IAP-ból legyen egy visszaforgatható bevétel.
Tételezzük fel, hogy egy kiemelkedő játékról beszélünk. Most nem azt mondom, hogy a játékom az lesz, mert ez szubjektív és nehéz lenne megállapítani.. csak tételezzük fel.
Új hozzászólás Aktív témák
- SSD kibeszélő
- Gyúrósok ide!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Battlefield 6
- Le Mans Ultimate
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Nintendo Switch 2
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- További aktív témák...
- AMD Radeon RX 7600 8GB OC HIBÁTLAN!!
- Hibátlan 2+ Év Garancia! GIGABYTE GeForce RTX 4060 EAGLE OC 8GB
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! AMD Ryzen 7 9800X3D 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5090 32GB GDDR7 1200W
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 10GB Zalman T4 Plus Chieftec 650W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4108, 100% Akksi
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- iPhone 17 Mist Blue 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest