Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
thon73
tag
válasz
SektorFlop
üzenetére
Írtam egy kis programot hozzá. EZT vettem alapul. És ITT a bővített program zip formában.
A teljes arraylist-et az outputFragment kezeli. Amikor az inputFragment-en beírsz, az értéket elküldi az Activity-nek, az Activity pedig továbbküldi az outputFragment-nek. Ez utóbbi írja be a list-be, és frissíti a listát.
A Te esetedben nem az activity, hanem a db hordozza az adatot. De az array-t szerintem a listfragmentnek kéne kezelnie (vagy az activity-nek).
A lényeg: MINDENKÉPPEN jeleznie kell az inputFragmentnek a ListFragment irányába, hogy új elem érkezett!! Ezt nem fogja (szerintem) beépített on... metódus megtenni, neked kell megcsinálni. VAGY: a LOader osztály már megcsinálja "magától".A példa globális adapter változót használ, de a getListAdapter() is jó, csak a típusát módosítani kell (uis. nincs benne notifyDataSetChanged)
public void refreshOutput( String data )
{
// 1. érdekes: ez is működik
// lista.add( data );
// 2. adapter írja be - azonnal kiírja
// adapter.add( data );
// 3. invalidateviews - azonnal működik
// lista.add( data );
// getListView().invalidateViews();
// 4. notify
lista.add( data );
adapter.notifyDataSetChanged();
}A fenti kódban váltogasd a kommenteket, de szerintem nem ez a baj, hanem a ListFragment nem kap értesítést. ((Hogy az 1. példa miért működik, azt nem tudom, annak nem lenne szabad.
))Ja, igen. A forgatás (újraindítás) törli a listánkat, de most nem is ez volt a feladat. Neked meg a db úgyis megmarad.
Remélem segítettem
Új hozzászólás Aktív témák
- Harman/Kardon AVR 370 erősítő eladó !!!
- Lenovo ThinkPad Hybrid 40AF0135EU Thunderbolt 3 hub
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD HUN
- Dell Alienware AW3425DW OLED GAMING Monitor 240Hz
- 15.gen! Intel Core Ultra 9 285K +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Több darab! MacBook Pro 14" M1 16GB RAM 27%-os áfás számla (218)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB Rampage SHIVA DEEPCOOL 400W
- AKCIÓ! 16" Lenovo IdeaPad 5 Pro 16" Ryzen 7 5800H 16GB 1TB QHD+ 1év gar.
- Berlinger Haus BH-9675 Vízforraló
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
))