- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Analóg fényképezés
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- SSD kibeszélő
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. szeptember
Új hozzászólás Aktív témák
-
stmiklosi
tag
válasz
b0bcat #29048 üzenetére
Szevasz!
Ezek az ismeretek kevésbé publikusak, bár nem hozzáférhetetlenek, amennyire én (a magam szemszögéből)
megítélem, nem is igazán érdekel senkit.
A melegedéssel magyarázott élettartam növekedést azért nem tartom valószínűnek (hangsúlyozom ez már csak az én meggondolásom), mert az minden további nélkül kézbentartható, tulajdonképpen csak töltési idő növekedéssel járna, az meg már nem is tartozik a készülékek műszaki adata közé, nem kellene vele, mint eladáscsökkentő adattal számolni. A kisebb kapacitással annál inkább.
Itt inkább az számít (gondolom én), hogy a cellában nem teljesen homogén a töltés közbeni átalakulás és egyes részei túltöltödnek, egyes részei még lemaradnak, de összességében kapacítást nyerek.
Ha csökkentem a bevitt töltésmennyiséget jobb eséllyel kerülöm el egyes részek túltöltődését, károsodását.
Én így gondolom, de ezeket nem állíthatom, inkább csak ezeket tartom lehetséges műszaki magyarázatnak.
És igenis (ehhez kapcsolódóan) egyszer (valamikor a használatbavétel elején) ajánlatos (talán hogy minden egyes részlet aktivizálva legyen) teljes feltöltést és azt követő kisütést végezni. Csak egyszer!
Ezt nem igazán ajánlják, inkább azt mondják, ááá.. ezt nem kell, ez nem a régi akku (MiMH, NiCd), sugallják, hogy ez milyen jó. Pedig vannak felhasználások, ahol a régiek jobbak, de oda kell rájuk figyelni.
Melegedés: 1C-2C, igen ezek az akkukat ismerők számára jelentenek valamit, de itt megint nagyon nem mindegy, hogy (más egyéb körülmény azonossága mellett) milyen töltöttségi állapotnál beszélünk róla.
Üresről indulva nem okoz problémát hőmérsékletet, 50% (vagy ki tudja mennyi) felett ugyanaz már kritikus lehet.
Én, ha oda tudok figyelni, általában 90-95% környékén lehúzom a töltőről.
Üdv: StMiklos
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Borderlands 4
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Analóg fényképezés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB Kijelzőrepedt!
- Panasonic Toughpad FZ-G1 - i5 6300 -- Ütésálló tablet - 4Gb -128Gb ssd
- iPad 11 2025 Wi-Fi+Cellular 5G ( eSIM ) 64GB Blue, pár töltéssel, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- BONTATLAN Új Ipad 9th 10th 11 gen. Air 6 7 , Ipad Pro Mini 7 IPADEK Azonnal DEÁK Térnél Átvehető.
- Apple iPad A16 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3382, 95% Akkumulátor
- Lenovo ThinkPad P1 Gen2 intel i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD 15,6" 4K OLED TOUCH 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3348, 93% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3017, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő