Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zsfoto

    tag

    Sziasztok!
    Előre elnézést, ha hosszúra sikeredik az írásom.
    Rendeltem egy https://www.aliexpress.com/item/32944357239.html ilyen boxot. Meg is jött. Sajnos nem túl jó tapasztalataim vanank vele kapcsolatban. Nem a tudására, hanem talán a meghibásodására vagy a hibájára vonatkozik.
    Beüzemelés után természetesen mindenféle eszközről próbáltam vele filmeket lejátszani. USB 2-es külső (2,5") HDD, majd USB 3-ast is.
    Utána jött a wifire való csatlakozás. Az oké, hogy a routerem rosszalkodik, ezért nem is erőltettem a wifi csatlakozást, mert nem is tudott csatlakozni. Pár nappal később igen. (Ma viszem haza az új routert.)
    Rádugtam az UTP kábelt. Első nap szépen működött vele. NAS-ról néztem nagy méretű filmeket. Másnap nem találta a NAS-t. Nem tudott csatlakozni a LAN-hoz. Kábelcserével működött.
    Nem sokkal a beüzemelés után egyik másik filmnél a felénél vagy a háromnegyedénél egyszerűen lefagyott. Van amikor újra is indult és van amikor csak lefagyva maradt. A hangszórók vibráló hangot adtak. Az első esetnél hittem túlmelegedett, majd teljesen szabaddá tettem. A kábelek tartják a pehely könnyű boxot a levegőben és így mindenhonnan jól szellőzik. A probléma ugyanúgy megmaradt. A filmeknél kiszámíthatatlan pozícióban lefagy.
    Próbáltam felmásolni a belső memóriájára egy nagyobb filmet TotalCommanderrel, de 10% körül mindig leállt és visszaesett 0%-ra és újra kezdte.
    Felvettem a kapcsolatot az eladóval az Aliexpressen keresztül. Javasolták, hogy frissítsek firmware-t. Adtak is egyet. Ma vagy holnap fogom frissíteni.
    Én memória problémára gyanakszom.
    Van valakinek tapasztalata ezekkel az eszközökkel?
    Vagy milyen X96-ost ajánlotok?
    Köszönöm

    _Zs_

Új hozzászólás Aktív témák