Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dr.NX

    addikt

    Helló!

    Egy Mecool M8S Pro Plus-on megy Coreelec/Kodi, kábellel (100Mbps) egy Archer C7-be. A boxra egy 1TB külső HDD (USB 2.0) van dugva. Tableten (Lenovo Tab 3 8 Plus, ac wifi) Androidos VLC-vel próbálok hálózatról filmet lejátszani. SMB-t látja, kisebb fájlokat lejátszik, de a nagyobbakat (full HD, kb. 6GB) nem, csak homokórázik. Ami el is indul, abba se lehet beletekerni, mert kifagy. Windows 7 alatt ugyanezen megosztások hibátlanul mennek, PotPlayer viszi simán. Ami furcsa még, hogy ami viszont a PC-ről van megosztva (szintén SMB), azt simán betölti a VLC android. Tehát az egyetlen problémás a boxról megosztott nagy fájlok Android VLC alatt. Próbáltam ES Explorer és android Total Commanderrel is elérni a boxos megosztásokat, megnyitja ugyan, de bármelyik lejátszót próbálom (VLC android, KODI android, beépített gyári stb.), de nem játsza le jól.
    Mivel más topikban olvastam, hogy az SMB elég gyenge android alatt, megpróbálnám UPnP vagy SFTP protokollal elérni, de nem igazán tudom, hogy mire próbálgassak.
    Boxos Kodin próbáltam bekapcsolni az UPnP-t, de nem jelent meg a box az androidos VLC-n a hálózati megosztásoknál. SFTP-t hogyan lehet elérni, mi a felhasználó/jelszó? Próbáltam a root/coreelec párost, nem működött.
    Valami ötlet, hogy merre induljak?
    Egyelőre az sem világos, hogy a boxot kell pimpelni vagy az androidon valamit. A boxra tereli a gyanút, hogy a Win7 megosztást simán játssza az android VLC, de az android is gyanús, mert a Win7 simán játsza a boxos megosztást... :W
    Köszi előre is!

    Elfogadom a sütiket.

Új hozzászólás Aktív témák