- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
yanpec
aktív tag
válasz DoItYourself #38745 üzenetére
Köszi èrtem. Ès az s912ből, melyik most az ajánlott pèldány? Lehet az s905-t, befogom torrent kliensnek.🤔
[ Szerkesztve ]
Benq W5700 projector, Samsung galaxy watch 4, Samsung galaxy S20+, Nvidia Shield pro TVbox, Samsung Q950A 11.1.4 cs, atmos soudbar, Samsung UBD-8500 UHD Bluray lejátszó
-
hunaqua
addikt
válasz yanpec #38752 üzenetére
Amennyiben nem szempont az UHD,akkor nem kell semmit venned.Viszont ha fontos lesz ,akkor nem elég valószínű az S905 sem Nas-nak ,mert annyira nem megy megbízhatóan a Gigabit le-fel rajta.Pár hozzászólással feljebb írtam a problémáról.Itt is megoldás lehet majd esetleg egy usb-s Gigabit adapter.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
beach head
senior tag
Sziasztok!
tanix tx9 pro + aktív usb hub vagy x92?
-
apszi
őstag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne tihozzátok, hogy van-e már rá lehetőség, hogy a hitvány HD Ready felbontást (asszem 1366x768) ezek a kis kínai csodák kezeljék?
-
apszi
őstag
válasz tboy93 #38760 üzenetére
Köszi! Bocsánat, azt nem tettem hozzá, hogy LE alatt. Gondolom te most droid alapon érted. Akkor gondolom egy "mezei" X96 (nem mini) ellátna alapvető lejátszási feladatokat droid alapon. Kadenciahelyesség nem szempont jelen esetben, de a SPDIF kimenet igen, lehetőleg gigabites lannal.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
Kezeli, nálam a monitor helyett van hd tv. Pont a box miatt.😌
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
blakey
titán
Ha túllóg a kép akkor a TV-n kell kikapcsolni a túlpásztázást, Overscant, gyártótól függ, hogy miként nevezi, más is lehet, képernyőhöz igazítás, stb. Kodiban semmit nem kell állítani.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Beni2360
félisten
válasz dgyuri0123 #38769 üzenetére
Jogos félre írtam most néztem meg nálam is az van. LG levágás nélkül. De azért megjegyzem, hogy mostanában nekem olyan hosszúnak tűnnek az emberi fejek. Pedig a kőr az nem ovális. Pl egy fali óra.
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Laza...
addikt
válasz dgyuri0123 #38769 üzenetére
Én is LG-vel használom, "eredeti" a beállítás, mégis kellett rajta módosítani. Mondjuk ez legyen a legnagyobb bajom vele
Never give up!
-
Beni2360
félisten
válasz Laza... #38771 üzenetére
Az baj avval, hogy minden film felbontáshoz kalibrálni kell a lejátszásnál. Állítsd levágás nélkülire és az LE fő beállításánál kalibráld vissza és akkor minden filmnél passzolni fog. De lehet, hogy majd egyenként kell vissza állítani.
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
A Minix Neo U1-ről azt olvastam, hogy ez mini PC. Lehet vele böngészővel netezni? Nem vagyok tisztában azzal, mi a mini PC.
-
apszi
őstag
Overscan, túlpásztázás, levágás nélkül... Hjaaaj gyerekek, az én tévémben nincsenek ilyen extra ficsúrok... Ez egy 7 éves kis alsókategóriás vacak. Amúgy láma voltam, és nagyon köszi a segítséget, mert általatok megvilágosodtam... ""képernyőhöz igazít" volt a megoldás...(ég a pofám, hogy ezért ide kellett irjak ) Viszont egyben jól kiszúrtatok velem. Most igényelhetek egy újabb X96-os "vackot" Köszi mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Laza... #38771 üzenetére
Nem az "eredeti" a jó, tv adásoknál is megnézheted, pl. egy HD adásnál minden lehetőséget felajánl és láthatod, hogy meléyik az amelyik levágja és melyik amelyik nem. Szóval nem az eredetit használd és a Kodiban semmit nem kell állítani.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Locutus
veterán
Haverom óccsó panasonic lcd-jén múltkor fél órát kerestem az overscant, de végül megtaláltam.
Ugyebár először egyedi (vagy ha van ilyen, professzionális) módba kell tenni a TV-t, csak ekkor tűnik fel a túlpásztázás opció, valami harmad-negyed rangú menü alján.
A képernyőhöz igazítgatás szerintem nem jó megoldás erre.Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
-
cof
veterán
válasz Laza... #38775 üzenetére
Végül is ez is mini pc, maga a pc personal computer, személyi számítógép.
#38779 Nekem is van egy régi Samsung tv-m, DVI bemenetes, DVI-HDMI átalakítóval használom a szerver S905-höz, VGA-n 1366x768, DVI-n 720p, de 1080p-nek hazudja magát, az a baj, hogy LE egyből 1080p-be indul telepítés után, ilyenkor át kell tenni egy rendes TV-re és átállítani a felbontást 720p-re, nem tudom miért nem lehetett 720p-n hagyni mint a 7-es LE-t alapbeállításon. Nekem is a kodin keresztül kell korrigálni a képet mert amúgy kilóg.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
blakey
titán
Minden tv másképp nevezi, ha nem lóg túl a kép akkor az a túlpásztázás kikapcsolása, vannak tv-k ahol erre külön menüpont van. A lényeg, hogy működik.
-
apszi
őstag
válasz blakey #38783 üzenetére
A legszebb az egészben, most néztem, a tv adásoknál is szarul volt beállítva...7 éve Mentségemre szolgáljon, mindig tv-vel kezdtem, és ott kellett az automatikus szélesség, mert még elég sok volt a 4:3-as adás, és a jelek szerint úgy felejtődött. Na mind1. Mától mindent látók
Egyébként mennyire használható stabilan pl. egy X96 "NAS"-ként?
-
blakey
titán
NAS-ként szerintem felejtős, eleve 100-as LAN, gyenge az egész gép hozzá.
-
blakey
titán
Szerintem ahhoz is kevés. Egy jó router sokkal jobb erre a célra.
-
Laza...
addikt
Nekem több mint 2 éve egy pipo x7 a "nas", és megy azóta is folyamatosan, köhintés nélkül. 2éve! Az azért mini PC, legális w10, ami frissült is tegnap. Érdekes hogy win 8 Bing-el jött, most w10 home van rajta
Never give up!
-
rb26dett
aktív tag
Sziasztok! Libreelec alatt kodiban a lejátszás nálam ilyen "röcögős" nem akad a film, vagyis lényegében igen, nagyon piciket. Értem ez alatt, hogy nem tűnik "folyamatosnak, smoothnak" a lejátszás. Van valami trükk ami segít ebben? Próbáltam a képfrissítésekkel babrálni de nem láttam lényegi változást. 1920x1080p 60Hz jelenleg. S905/2Gb . Köszi előre is a segítséget!
-
apszi
őstag
válasz blakey #38787 üzenetére
Értelek, köszönöm a véleményed, e szerint fogom tovább gondolni a dolgot
(#38789) rb26dett:
Neked ezt kell beállítani:
"Kodi kadenciahelyes lejátszás beállítása
Először kapcsold Profi módba a beállításokat (Settings > Expert), így minden beállítás elérhetővé válik.
Settings > Video > Playback:
Adjust display refresh rate to match video: On start / stop
Sync playback to display: off"Feltéve, hogy a megjelenítő tud kadenciahelyesen megjeleníteni.
[ Szerkesztve ]
-
-
blakey
titán
válasz hunaqua #38792 üzenetére
Ezen a héten lesz.
-
blakey
titán
válasz rb26dett #38794 üzenetére
Állítsd a Kodit fix 60Hz-re
Adjust display refresh rate to match video: Off
Sync playback to display: On
Ez kell neked hiszen így javít a megjelenítésen. HD hangokat használsz?ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz rb26dett #38798 üzenetére
Akkor jó lesz amit írtam, a tv nem tudja a 24p-t és még 60Hz-en sem tudja kompenzálni ezért jó ha a Kodi végez némi javítást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest