Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mexel

    veterán

    válasz sugarforce #28208 üzenetére

    Sajnos álló képekkel nehéz bemutatni egy olyan változást ami főleg mozgás közben jelentkezik és látható :)
    Egyébként a különbség nem nagy, de ott van. Ezt nem én találtam ki, feltételezem a minix fejlesztői ( akik ugye a legrosszabb droidos boxot gyártják) nem véletlenül kapcsolták ki sok teszt és felhasználói vélemény begyűjtése után a firmware-ükből az androidban.
    Sajnos az elnevezése, hogy zajszűrés nem helytálló, azt el kell engedni és elfelejteni, mert nem igazán a zajt szűri ki. Az angol elnevezése sem ezt mutatja:" smoky and ghost effect "
    Másrészt, ennak a szűrőnek a kikapcsolása nem javít a képen. A bekapcsolás ront rajta. Ilyen egyszerű.
    Ha kikapcsolod akkor azt kapod ami a filmen van. Ha bekapcsolva hagyod akkor változtat rajta, márpedig nem valószínű hogy egy olyan algoritmusnak kell beleavatkozni a képbe ami nem mai darab és felesleges is.
    Nem csodákat kell várni ettől, és nem állóképet nézni mert azon 100%-hogy nem látni semmit, és minden kis javulás hoz eredményt ha összeadódnak ( különben a HTPC-sek sem foglalkoznának MadVr -el és minden kis biszbasz állítgatással ha egy kis javulás nem számítana).
    Sokszor a tv-n sem anyira észrevehető ha egy kis funkciót kikapcsolunk, de azért összességében jobb lesz a kép. Amint rájön valaki mit kell nézni utána mindenhol fogja látni, aki meg nem látja annak úgyis mindegy hogy van beállítva. Sokak szerint itt a dedikált lejátszók képe sem jobb vagy különböző, már ezért is kaptam kioktatást, pedig igencsak vannak minőségbeli eltérések és nem mindig a box+LE nyer sajnos.
    Egyébként furcsállom hogy állítólag nem látható az NR kikapcsolás hiszen sokan nagyon kényesek voltak itt a képminőségre, és ez valós javulást hoz. Persze valakit az AFR hiánya zavar, valaki azt nem látja, talán ez is ilyen.
    Én arról vettem észre hogy androidról átváltottam LE-re tesztelni valami kodeket, és ugyanazt
    a tesztrészletem néztem éppen (más miatt) és akkor láttam hogy valami beleszól a képfeldolgozásba mert kicsit más a kép. Mivel tudtam hogy az androidon mit kapcsoltam ki, így gondoltam megnézem LE alatt is. Nem hittem hogy be van kapcsolva az NR mert volt itt valaki aki bizton állította hogy az kizárt ( amikor ez egyszer felmerült már androidnál) és én akkor még hittem neki mert mindig mindenre volt tuti válasza azt hittem ért hozzá ha mindig mindre tud mondani valamit. Miután megéztem akkor derült ki hogy sajnos mégis be van kapcsolva. Ha nem lenne látható nem vettem volna nyilván észre. Pedig nincs varázsszemem.
    De nem kötelező használni, én csak szóltam hogy SZVSZ érdemes kikapcsolni akkor is ha sokszor semmit sem látni esetleg javulásként. Sok filmnél én sem látok nagy különbséget, de valahogy összességében simább és élesebb minden. ( ezt többen is megfogalmazták már egyébként droidnál más fórumokon)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák