Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CPU léghűtés kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Hobby elektronika
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
Új hozzászólás Aktív témák
-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #20017 üzenetére
Akkor ez most hogy kapcsolódik a témához? NV megmutatta mit tud a kártya, AMD meg nem, hanem Ti találgattatok, nem jött be.....most sem...
-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #20014 üzenetére
Mit mondott az NV a refre? Linket tudsz?
-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #19964 üzenetére
Ez alapján szerintem 1350 tűnik reálisnak 24/7-re.
-
daveoff
veterán
válasz
Harley quinn #19335 üzenetére
A pletyka az platyka, az meg tény, hogy ami most jön az 6 gigás lesz.
(#19333) players111: 20-25%
-
daveoff
veterán
válasz
Harley quinn #19330 üzenetére
Az 1060 6gb-os, 3 gigásról egyelőre szó nincs.
-
daveoff
veterán
válasz
huskydog17 #19224 üzenetére
Jól jár az a "12db" tulaj, hogy a kártya megjelenése után 1 évvel megkapják azt a teljesítményt, amiért fizettek.....egy játékban....
Jövőre nézve lehet jelentősége ennek az egésznek.
-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #19118 üzenetére
Holnap/holnapután le tudom mérni maxwell-lel, és pascal-lal is az összes DX12-es címet. Abból talán több minden kiderül, de én nem számítok hatalmas gyorsulásra.
-
daveoff
veterán
válasz
#45185024 #19097 üzenetére
Én nem akarok semmilyet sem, félreértés ne essék, én csak azt látom, hogy az 1060 méltó ellenfél a 480-nak. Az árakon nem tudok meglepődni, ez van, el kel felejteni azt a korszakot amikor 56k-ért két 4850-et vettem boltból újonnan(ha jól emlékszem).
Az NV mindig kicsit drágább, mégis azt veszi a többség, most sem lesz ez másként.
Malibutomi: Ez a boost 3.0-ból fakad, a kártya húzza saját magát, igazából nincs is értelme hozzányúlni. Sokkal jobb megoldásnak tartom, mint az AMD féle boost/powertune dolgot, de Abu úgyis megcáfol majd....
-
daveoff
veterán
Lehet, hogy később visszaállunk a presetekre, de mindenképpen kíváncsiak voltunk a hardveres limitekre.
Már ne is haragudj, de amikor elolvasok egy videokártya tesztet, akkor hol érdekel engem, hogy Ti mire vagytok kíváncsiak. Mérjétek le a kártyákat azonos feltételek mellett, aztán rendezzétek egy jól érthető táblázatba, mint az összes többi oldal. Nem értem ezt az állandó variálást, meg a totál káosz táblázatokat. Nem nekünk csináljátok a teszteket, hanem magatoknak, vagy mi?
-
daveoff
veterán
-
daveoff
veterán
válasz
#Morcosmedve #18181 üzenetére
Miért, szerinted van köze a tearingnek a játék állapotához?
-
daveoff
veterán
Na este min fog futni a BF1 stream? Mi van a gépekben? 1080, vagy 480CF, vagy Pro Duo? G-Sync, FreeSync? DX12, vagy DX11, esetleg Vulcan?
-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #17993 üzenetére
Hol lehet rendelni? Már fizetem is...
-
daveoff
veterán
Ebben igazad van, de amit mondtam akkor is igaz, ha visszaveszel a grafikából akkor is mjdnem mindegy melyik kártyát választod. Mondjuk engem egyáltalán nem érdekel sem a 4k, sem a stratégia.
FHD-n meg azért nagyobb különbségek vannak, oda nekem bőven jó még a 980Ti hosszú ideig, akár beállítások variálása nélkül.
-
daveoff
veterán
Ez a 480 most akkor kb 390X szint közel fele annyi fogyasztással? Nincs gépem pár napja, csak a fórumot olvasgatom. A 8GB-os változat itthon 90-100K körül lesz, igaz?
-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #17442 üzenetére
Ez is igaz, de ahogy kinéz még az 1060 is megjön, mire a polaris a boltokban lesz.
-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #17437 üzenetére
Azért azzal veszítenek, ha csak később állítanak konkurenciát az 1070/80-ra.
-
daveoff
veterán
Persze, én elhiszem, hogy van olyan teszt, csak qrva nehéz lenne találni, ezért nincs kedve senkinek nekiállni kutakodni. Itt azon volt a hangsúly, hogy az esetek többségében a tesztek azt mutatják hogy nv-n sokkal egyenletesebb a framerate/frametime, nagyon ritka amikor ez fordítvavan.
Proci: a magas felbontás az megint más téma.
Habugi: na neked megint be kellett szólni valami okosat. Rihadtul nem erről vokt szó, én kizárólag a tesztek eredményeiről beszéltem, az nv-n smoothabb témához hozzá sem szóltam...
-
daveoff
veterán
Szerintem sem kell túlizgulni az 1080 ref hűtést, ezek ilyenek, custom kártyát kell venni, és problem solved. Meglátjátok majd, ha kijönnek a tesztek, durván gyorsabb lesz pl egy Giga G1, vagy Xtreme, mint a ref. Ráadásul olcsóbb lesz, még többel mint eddig....
-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #16474 üzenetére
Ez most nem esett le, de ok...
Abu: Én azért remélet, hogy minél kevesebb konzol gané játékot emelnek át pcre...
gyiku: pontosan, írhattam volna azt is
-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #16288 üzenetére
Hát nem is a másik kategóriára gondoltam, azért ennyire hülye nem vagyok...
-
daveoff
veterán
válasz
#Morcosmedve #16209 üzenetére
Aha. Persze ez is csak pletyka, de ilyenkor szerintem már lehet hinni ezeknek...
-
daveoff
veterán
válasz
Habugi #16185 üzenetére
Nálam meg a 980Ti közel 30K-t présel ki magából.
Egyébként ez a magas órajel szinte könyvelhető, mert nem az első pletyka, hogy ennyi lesz, de annyira én sem örülök neki, clock to clock sokkal gyengébb lesz, mint a maxwell....
(#16187) fules: Szerintem a fogyasztás rendben lesz, nem hinném, hogy a magas órajel miatt többet fogyasztana. A fullos Pascal biztos rádob min 30%-ot a 980Ti-re, ugye ez nem az....
-
daveoff
veterán
-
daveoff
veterán
válasz
huskydog17 #16012 üzenetére
Van olyan aki linuxon akar játszani?
-
daveoff
veterán
válasz
#45997568 #15686 üzenetére
Az én kártyám out of box ennyin megy, mit nem lehet ezen érteni, szóval stock 1400MHz a boost 2, vagy most csak kukacoskodni akarsz? Nem monitorozom, ez a max órajel, az is lehet, hogy kevesebben ment.
Elhiszed nem érdekel, hogy megkérdőjelezed a méréseim hitelességét? Ha végigolvasod a topikot, láthatod, hogy talán én vagyok az aki a legtöbb méréssel , saját tapasztalattal ellátta ezt a topikot, AMD, NV egyaránt. És ha itt bárkit megkérdezel, meg fog erősíteni benne, hogy a méréseim hitelesek.
Nekem ez a DX12 nem kell köszi, mert nincs rá szűkség, neked lehet hogy van AMD kártyával, de láthatod az eredményeket, NV-vel tényleg nincs rá szűkség.....egyelőre. A mikrolaggról csak annyit, hogy utoljára AMD-vel tapasztaltam hasonlót, mint ebben a benchben, NV-vel még soha. Szóval a DX12 tényleg egységesíti a piacot, mert most már nem csak AMD-hez jár a szar driver, meg a mikrolagg, hanem a DX12 elhozta NV-hez is.......ezt nem muszáj komolyan venni....
(#15687) Malibutomi: NV-vel lehet bugos az FXAA DX12-ben, mert SMAA-val nekem is normális eredményt dob, ugyanúgy 100fps körül.
SMAA
Benchmark Results:
---- CPU ----
11273 frames
98.64fps Average
13.70fps Min
266.20fps Max
10.14ms Average
3.76ms Min
73.00ms Max
---- GPU ----
11273 frames
99.23fps Average
13.12fps Min
158.40fps Max
10.08ms Average
6.31ms Min
76.23ms Max -
daveoff
veterán
válasz
füles_ #15677 üzenetére
Gyorsba lemértem én is ezeken a beállításokon, gondolom az eredménnyel nem fogok meglepni senki...
Ráadásul DX12-ben olyan mikrolaggos, mint a ház(régen nem tapasztaltam ilyet), DX11-el vaj sima.
Min fps bugos, már úgy indul a teszt, hogy 13fps körül van mindig, amúgy kb annyi, mint a tesztben.
Tehát akkor 980Ti@1400Mhz(stock)
1080p minden maxon FXAADX11
Benchmark Results:
---- CPU ----
11229 frames
98.24fps Average
13.09fps Min
213.18fps Max
10.18ms Average
4.69ms Min
76.42ms MaxDX12
Benchmark Results:
---- CPU ----
8560 frames
74.90fps Average
13.38fps Min
127.90fps Max
13.35ms Average
7.82ms Min
74.74ms Max
---- GPU ----
8560 frames
77.14fps Average
12.85fps Min
122.73fps Max
12.96ms Average
8.15ms Min
77.84ms MaxMondom, kb egy szinten van a custom 980Ti a Fury X-szel, pár fps az eltérés, DX11-ben viszont csúnyán elveri.
-
daveoff
veterán
Szerintem ha leírod milyen boost2 órajelen ment a kártya terhelésen, onnantól kezdve lényegtelen amit mondasz, mert nagyjából kiszámolható más órajelen milyen eredmény születne. Igaz ez a refre is, csak ott a rossz hűtés miatt dobálja az órajelet. Egy custom kártyánál még 5-10°C szobahőmérséklet eltérés sem számít, nem fogja dobálni. De a felhasználók többségénél custom kártyák vannak. Na mindegy, Ti tudjátok az eljárást, nem kötekedni akarok.
-
daveoff
veterán
Ref 980Ti-nél biztos, hogy gyorsabb, egy customnál viszont nem hiszem, max 1-2fps-el. Szabynál egy unlockolt Fury van, azzal hasonlítottuk, és annál gyorsabb az én Ti-m ~10%-al
Ez egyébként rendkívül megtévesztő, mert egy custom kártya akár 20-25%-al gyorsabb, mint pl az enyém, és ezek vannak forgalomban, nem a refek. De tudom, refet-reffel....
-
daveoff
veterán
válasz
füles_ #15651 üzenetére
Ashesben, Hitmanben kb egy szint a Ti, meg a Fury, aztán ott a TR, na abban tényleg aláz az NV, ezekben van egyelőre értelmes bench, és valamennyire optimalizálva is vannak már. GoW-ot gondolom láttad hogy futott AMD-n megjelenéskor, annál is, és QB-nél is tisztán látszik, hogy nem a hardverekkel van a baj, a kép kicsit sem reális.
-
daveoff
veterán
válasz
#45185024 #15644 üzenetére
Pontosan ez a baj, most már annyira sem optimalizálják a PC-s portokat mint eddig, csak copy-paste alapon feltöltik MS store-ra, aztán jó napot. Jó, mondjuk ezek olyan játékok, amik egyébként nem jöttek volna PC-re, de én ebben akkor sem találok semmi pozitívumot a jövőre nézve. Az egész úgy jön le, ha nem tetszik valami, nem akarsz szívni, akkor vegyél konzolt.
A másik része a dolognak, hogy szerinted a piac hagyni fogja, hogy tök mindegy milyen procit vegyél egy erős kártya mellé. Ha egy i3 elég lenne mindenhez, akkor ki fogja megvenni a felsőbb kategóriás procikat? Nem hiszem, hogy ezt annyiban fogják hagyni. A legjobb esetben kihasználják a felszabadult érrőforrásókat valamire a fejlesztők, de ennek még csak jelét sem látni...
-
daveoff
veterán
válasz
füles_ #15638 üzenetére
Custom 980Ti, és Fury X nagyjából egy szinten van DX12-ben.
(#15636) Milka 78: Alázásról szerintem nem volt szó egyszer sem.
(#15633) huskydog17: Ezért írtam a napokban, hogy mindenki tapsol a DX12-nek, aztán lassan úgy néz ki a dolog, hogy fordítva sül el a dolog, és csak kártékony hatással van a PC-re ez az egész....
-
daveoff
veterán
válasz
FollowTheORI #15620 üzenetére
System Info:
CPU Brand: Intel(R) Core(TM) i7-4790K CPU @ 4.00GHz
GPU: NVIDIA GeForce GTX 980 TiDX11
Benchmark Results:
---- CPU ----
11422 frames
99.93fps Average
13.26fps Min
258.66fps Max
10.01ms Average
3.87ms Min
75.42ms MaxDX12
Benchmark Results:
---- CPU ----
11273 frames
98.64fps Average
13.70fps Min
266.20fps Max
10.14ms Average
3.76ms Min
73.00ms Max
---- GPU ----
11273 frames
99.23fps Average
13.12fps Min
158.40fps Max
10.08ms Average
6.31ms Min
76.23ms MaxAMD-k hogy muzsikálnak ebben, van valakinek saját teszt esetleg Fury-val?
-
daveoff
veterán
válasz
FollowTheORI #15620 üzenetére
Na most már nálam is szépen lemegy a DX12-es bench, viszont van még egy problémám, DX11-el csak a CPU-t méri le, GPU benchet nem csinál(megjelenés óta), ötlet esetleg?
-
daveoff
veterán
válasz
Petykemano #15516 üzenetére
Nem, ezeken a problémákon, amiket én írok, a Pascal se fog segít, szerintem.
-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #15512 üzenetére
Majd ránézek én is, ha végre megoldják, hogy ne fagyjon. Pedig jött már patch is, meg driver is, de nem akarja az igazságot. Ideges is vagyok miatta, hogy ezért pénzt adtam...
Mindegy, engem egyelőre nem tud meggyőzni ez az egész, pont ugyanazt érzem, mint Mantle esetében....
-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #15510 üzenetére
Nem tudom, Hitman-el még nem tudtam játszani, mert mindig kifagy. De gondolom NV-vel ott sem gyorsul a DX12, hanem DX11-el gyorsabb, mint a konkurencia.
-
daveoff
veterán
válasz
Laja333 #15505 üzenetére
Nekem nem új a dolog, én ettől féltem, és kezd beigazolódni. A legszebb az egészben, hogy az erőviszonyok nem változtak, csak akinek van valami kaka AMD APU-ja, vagy valami gyengébb FX-e, az jól jár, kb ennyi az előnye. Közben jönnek a hulladék driverek, és játékok......kinek kellett ez....
-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #15503 üzenetére
Persze, nem is azért mondtam. De NV-sek legalább ezt is köszönhetjük a DX12-nek, meg hogy lassulnak alatta a játékok, meg hogy olyan portok jönnek, mint a GoW. Szóval amit eddig láttunk a nagy változásból, az kicsit sem kecsegtető a jövőre nézve...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Villanyszerelés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- Dell Precision 5810 Intel E5-1650 v3 128GB RAM 2x512GBHDD 1x512GB SSD Quadro K4200
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3405
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest