Hirdetés
- MWC 2025: A ThinkPad notebookokról sem feledkezett meg Lenovo
- Hivatalosan is tagadta a GeForce RTX 5090 visszahívását az MSI
- Visszazavarná az előző évezredbe az AMD és NVIDIA GPU-kat a Bolt Graphics
- Kiadta az RDNA 4 architektúra dokumentációját az AMD
- Esetlegesen hiányzó ROP blokkok miatt csúszik a GeForce RTX 50 Laptop sorozat?
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Apple asztali gépek
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laja333
őstag
válasz
bundaska #3531 üzenetére
Asus-nak valamiért nem igazán jönnek össze a Radeonok...
Választhatsz még MSI-t is, nekik viszont most elég jó kártyáik vannak.
Gigabyte, XFX-ről nem nagyon vannak review-k, nem lehet megítélni.
Powercolor nem hiszem, hogy megszűnne, a VTX3D-ről volt ilyen hír csak.Igen, Sapphire már 3 év garit ad, mint a többiek.
[ Szerkesztve ]
-
Laja333
őstag
AMD oldalán fent van a 16.8.1-es hotfix [link]
"Max memory overclock available on Radeon RX 480 being too low in Radeon WattMan has been resolved."Akkor most már frissíthetek 16.7.2-ről.
Remélem ezzel nem lesz instabil az OC, mint a 16.7.3-al volt.
-
Laja333
őstag
válasz
huskydog17 #3260 üzenetére
Attól nem hatékony egy hűtő, hogy kevesebb hőt kell elvezetnie, sőt, pont ellenkezőleg.
Sejtettem, hogy nem olvastad el amit írtam (vagy mások írtak erről): Nem finomhangolni kell, hanem az automatikus 75°C temp targetről át kell állítani manuális 75°C temp targetre, és kb feleződik a hangja. Ez egy bios/driveres hiba, semmi köze a hűtőhöz. Elvileg már dolgoznak rajta.
Az, hogy beállítottam a MSI órajelére csak azt reprezentálta, hogy a Nitro-nak meg se kottyan az az igénybevétel, amilyet a MSI gpu-ja terheli a Twin Frozr-t. -
Laja333
őstag
válasz
huskydog17 #3198 üzenetére
Továbbra sem értem mi ez a Twin Frozr imádat.
Egy alulfeszelt, alacsonyabb órajeles, kisebb TDP-s MSI-t hasonlítasz a tőle nagyobb órajelen és TDP-n üzemelő Devil vagy Nitro-val.
Már rég megközelítették a Twin Frozr-t, a Nitro mindenképp, a Devil meg le is hagyta... -
Laja333
őstag
-
Laja333
őstag
válasz
#45185024 #3165 üzenetére
Itt látszik jól mennyire hatékony a Nitro hűtője. Halkabb és hűvösebb, mint a tőle kevesebbet fogyasztó Devil. Az 50 Wattal kevesebbet zabáló Asus meg úgy éri el az alacsonabb hőmérsékletetet, hogy majd 40%-al hangosabb. Ezek szerint a Nitro 470-et nem érinti a 480 driver/bios bugja.
-
Laja333
őstag
Nem változott az állás az 1060 megjelenése után sem.
-
Laja333
őstag
válasz
huskydog17 #3029 üzenetére
Még mindig nem láttam olyan tesztet, ahol mérték volna milyen a hangja az MSI-nek a Nitro órajelén.
Azt viszont elmondhatom, hogy a Nitro+ az MSI boost órajelén (1306) 71 °C-os, és a ventik 1700-an pörögnek. (A gyári beállítás 2300-on pörgeti a Nitro-t) -
Laja333
őstag
válasz
huskydog17 #3027 üzenetére
Szerintem még mindig az egyik legjobb hűtés
[link]
Csak kéne egy driveres fix rá. -
Laja333
őstag
válasz
huskydog17 #3003 üzenetére
Dehogy szégyellnek. OCUK állandóan Sapphire-ral üzletel, elég jó viszonyban vannak, megkockáztatnám hogy nagyon alacsony áron szerzik be a kártyákat.
Sapphire esetében nem tudták, hogy keveset fognak kapni belőle, arra számítottak, hogy Júli 22-re kapnak 1000 Nitro-t. MSI-ből meg már tudják, hogy kapnak egy jelképes darabot, a további még kérdéses.A Devil jobban sikerült szvsz mint az MSI, még sem szállt el az ára, pedig abból sincs készlet.
-
Laja333
őstag
válasz
Malibutomi #2992 üzenetére
Annyin már jó vétel.
-
Laja333
őstag
válasz
#Morcosmedve #2977 üzenetére
MSI ugyan úgy csak 3 év garis mint a Sapphire.
Ja, egyébként kíváncsi lennék egy 1370 vs 1370 mérésre.
OCben nincs közük valóban, MSI kifullad 1370-en, a Nitro 1390-1400-on. Már ha megéri neked a +4% fps az extra fogyasztást.
A Devil mellett még az XFX lehet nagyon jó kártya. Ha hűvös lesz és olcsó, akkor a Devil>=XFX>Nitro lehet a sorrend.[ Szerkesztve ]
-
Laja333
őstag
válasz
#Morcosmedve #2974 üzenetére
Ezen az áron már tényleg inkább 1060 Gaming. A Devil is jó, mégsem szálltak el az árával.
Ennyit nem ér, akármilyen jó a hűtője. Sőt... mint ahogy fentebb írtam, a 480 Gaming órajelén a Nitro+ is halk és hűvös. -
Laja333
őstag
Ez az MSI jó drága lett...
[link] -
Laja333
őstag
válasz
Malibutomi #2929 üzenetére
1300-as boost órajelen mindegyik halk.
-
Laja333
őstag
válasz
Malibutomi #2851 üzenetére
Mondjuk elkerülte a figyelmem, hogy az MSI boostja 1303 MHz. Nem elírás az? Az még közel van a sweet spothoz. Ellenben 1370-en ki is fullad az OC.
Eddig nálam csak a Devil és a Nitro a befutó. Devilnek masszív a hűtője, jó csendes. De úgy néz ki a legjobb chipek tényleg a Nitroba kerültek. -
Laja333
őstag
Szerintem az 1266 teljesen korrekt. Mértem egyet.
Ez a Wattman beállítás. Csak visszavettem az órajelet, meg belőttem találomra egy feszültséget fórumos értékek alapján.
1700-as fordulat az kb épp hogy forog. Még lentebb lehet venni a temp targetet, mondjuk hogy 2000-ig pörögjön a venti, az még mindig kényelmes.
[ Szerkesztve ]
-
Laja333
őstag
válasz
Malibutomi #2851 üzenetére
Te nagy MSI fan vagy.
-
Laja333
őstag
Közben MSI RX 480 Gaming X 8GB review
Meg még egy [link]
[ Szerkesztve ]
-
Laja333
őstag
Mielőtt választotok bármelyik "kosztüm" (
) közül, szerintem várjatok egy driver fixre, vagy egy friss MSI AB / TRiXX-re.
Kitguru manuálisan állította 75°C-ra a temp targetet, és nem hagyta, hogy a szoftver állítsa automatikusan 75-re. Így halkabbra hozták ki, mint az Asus Strix."It is not only faster out of the box than the Asus RX 480 Strix OC model we reviewed earlier this week, but it is quieter and £40 less expensive."
[link]"All our testing was done with both 4GB and 8GB cards running at the 75c target temperature setting. Sometimes this required multiple reboots, or a fresh driver install. Sapphire confirmed their Nitro+ OC cards should be tested with the target temperature at the 75c threshold.
As mentioned above, we had some random issues with target temperature settings – we tested with the target temperature set at 75c via the driver. The noise level of both cards was very low, however if AMD’s Wattman set up a 75c target temperature setting, then the fans would spin much louder."
[link] -
Laja333
őstag
-
Laja333
őstag
-
Laja333
őstag
válasz
malacka87 #2690 üzenetére
Nekem most úgy fest, valami driveres anomália okozza a Nitro "hőtermelését" és hangját. Tegnap sikerült úgy elkapnom egy beállítást, amivel 1365/2200-on +25% power limittel 77-78 fokon maradt 50% venti mellett kb 2 óra W3 után. Nem volt klíma, így a szobában 30 fokotmutatott a hőmérő.
Ez azt jelenti, hogy házventi hangja alatt maradt a Nitro.
Előtte meg alap értékeken sem bírta 60% ventivel 80 fok alatt tartani...
Majd kipróbálom délután, hogy mi történik ha újrarakom a drivert és nem "aktiválom" a Wattmant...
Még van pár napjuk, hogy előrukkoljanak valamivel, ha nem, akkor megy vissza, és csere Devilre. -
Laja333
őstag
válasz
#Morcosmedve #2651 üzenetére
Feladom ezt a Wattman-t egyelőre, úgy sz@r ahogy van...
Beállítottam egy magasabb venti sebességet tuning miatt, de már kezdett elég hangos lenni, és nem akart 81-2 °C-ról lehűlni. Gondoltam jó, visszaveszem gyári ventiprofilra, hogy akkor legyen halk,és már az se érdekel ha 85°C lesz. Erre nem megy 77 °C fölé, és halk is... Tuningolt órajelet változatlanul tartja. -
Laja333
őstag
válasz
#Morcosmedve #2641 üzenetére
Tartja is az órajelet, pont azért van +25%.
Viszont 16.7.3-as driverrel, de 16.7.2-es Wattmannel nem fut le a teszt még 1380/2200-on sem. Ezek szerint sok a változás a 2 verzió között.
[ Szerkesztve ]
-
Laja333
őstag
Alapfeszen működik, nem tudok feszt adni neki Wattmanban. Majd ha jön a TriXX3.0 akkor majd abban.
(#2640) malacka87
Nekem nagyon úgy tűnik, hogy még nem igazán valósak a hőmérsékletek. Játék közben is volt olyan hőmérséklet változás, ami fizikailag lehetetlen ( pl 59-ről felugrott 75-re).[ Szerkesztve ]
-
Laja333
őstag
Igen azzal. Kiderült hogy az a ludas. Visszaraktam a 16.7.2 whql-t, így már engedte 2200-ra húzni a memóriát.
Valamint a hőmérsékletet is jobban tartotta a kártya. Nem tetszik a 16.7.3-as WattMan-je. Olyan mintha Bugos lenne, össze-vissza működik. Sokkal kezesebb a 16.7.2-esé. Bár itt sem értem az elsőnél mi az a 79 °C...
Ez most teljesen 16.7.2-es driver. Később kipróbálom 16.7.3-as driverrel és 16.7.2-es WattManjével.Most pl ezeket mértem.
[ Szerkesztve ]
-
Laja333
őstag
válasz
gothic20 #2600 üzenetére
Deviza árfolyamot nézzetek, ne valutát. Ha online vásároltok, akkor annak nem sok köze van ahhoz, hogy mennyiért veszel fontot a Nyugatinál. [link]
Nekem 105k volt a kártya kiszállítással együtt. Bár akkor ~378 volt egy Font, most meg ~370...
Most durván 104k lenne DHL-el, DPD-vel meg még olcsóbb.
[ Szerkesztve ]
-
Laja333
őstag
Köszi mindenki!
Igen kaptam Haribo-t, ennyi várakozás után igazán rakhattak volna bele egy rendes csomagot, nem ezt a picit.Első teszt Fire Strike out-of-box:
Hangjáról: Épp hogy észrevehető volt a hangja idle-höz képest, elnyomja a házventi hangja. Lehet lentebb is veszem a temp targetet, hagy pörögjenek jobban a ventik.
[ Szerkesztve ]
-
-
Laja333
őstag
1400/8500 MHz alap feszen. Jó lesz ez.
Kíváncsi vagyok játékban mennyire stabil.
-
Laja333
őstag
"Yes all Nitro cards look same, Sapphire going for clean look.
We also have RX 470 and 460 in stock ready for incoming launches."
-
Laja333
őstag
Arra már van válasz a topikjában:
"This is for new orders, those who already ordered should see there card sooner than this.
ETA's updated as I literally just ordered an additional 3000 units of Nitro cards, infact the Sapphire Nitro 4G and 8G OC are as of now OcUK's pretty much top selling cards out of all graphics cards. Sapphire are absolutely over the moon with this level of success as are AMD. "
Közben változott a rendelés státuszom: Sent/Ready for Collection
[ Szerkesztve ]
-
Laja333
őstag
Gibboék 1380ig tudták húzni a Nitro+ t fesz emelés nélkül, fesz emeléssel 1400 is lehetséges, csak kell rá vizesblokk.
Ezt az 1500as értéket nem tudom miből gondolja
[link][ Szerkesztve ]
-
Laja333
őstag
válasz
#45185024 #2205 üzenetére
Továbbra is kitartok a Nitro mellett. A reviewkban általában nyitott házban ( vagy inkább tesztpadon ) mérik a hőmérsékletet és hangot. Itt természetesen előnye van egy ilyen nagy hűtőnek, mint a Strix. Valós körülmények között már más lehet a benyomás, lévén a Nitro a ref hűtőhöz hasonlóan a házból kifelé fújja a meleg levegőt, a Strix pedig a házban keringteti.
-
Laja333
őstag
Kidetítettem, hogy 85. vagyok a Nitro+ OC pre-order queue-ban. Bízok benne hogy a héten megkapom, de legkésőbb jövhét elején. Akkor majd rakok fel én is teszteket. Megnézem mennyi a vége.
Edit: [link]
Már felvetődött a binned Gpu ebben a topikban. SapphireED szerint Nitro+ OC-ben az van. Hát kíváncsi leszek...
[ Szerkesztve ]
-
Laja333
őstag
válasz
Venyera7 #2039 üzenetére
Még ott se. Nem éri el az 1080 teljesítményét, sőt még az 1070-ét sem dx12 meg shader ixixix mellett se. Azért NVnek nagy most az előnye Perf/watt-ban.
Bár mondjuk még mindig nem láttam olyan tesztet, ahol azt nézték volna hogy változik-e a fogyasztás dx12 és/vagy async shader mellett.
Ez a perf/watt kérdés meg addig érdekes, amíg a fogyasztás kényelmesen lehűthető értéken marad (kisebb mint 200W) és emellett jó teljesítményt nyújt. A 480 még ilyen. -
Laja333
őstag
válasz
Ren Hoek #2010 üzenetére
Majd ha tényleg adnak neki feszt, akkor elérheti azt.
Mindenki Wattmannal OCzett (javítsatok ki ha tévedek) ami 1.15V-ig engedi állítani a vcore-t. Ez nem nagy boost a gyári 1.137-ről. [link]Abu, szerinted fognak engedi többet Wattmanból, vagy ez ennyi?
[ Szerkesztve ]
-
Laja333
őstag
Nem találtam a cikkben, ennek is alacsonyabb a memória órajele? Csak mert a Memory OC-ból kiindulva ezt még jobban visszafoghatja csökkentett órajel.
Közben megtaláltam:
"The VRAM inside the 8GB model comes clocked at 2,000MHz, while the 4GB model runs at 1,750MHz."OCUK videója a kicsomagolásról, meg némi Bench... Átlagban 8%-al jobb mint a Ref.
[link][ Szerkesztve ]
-
Laja333
őstag
15.00-kor lesz valami Sapphire-nál. Kíváncsi vagyok mi ez. Nagyon titkolóznak erről.
Aztán lehet csak Giveaway visszaszámláló.
[ Szerkesztve ]
-
Laja333
őstag
válasz
MongolZ #1947 üzenetére
"I had to remove the World of Warcraft benchmarks, they prepatched to the next expansion which changes a lot of graphics settings related stuff, so new benchmark data is invalid." [link]
Érdekes, kivettek egy játékot, amiben fölényesen vezet minden NV kártya, és ettől még nagyobb lett a difi a 480 és 1060 között...
[ Szerkesztve ]
-
Laja333
őstag
válasz
Malibutomi #1935 üzenetére
Valóban érdekes... 1060 tesztben az 980-1060-Fury-FuryX a sorrend, a 480 tesztben már Fury-980-1060-FuryX...
-
Laja333
őstag
Megint eljátssza az ASUS a 290x malőrt??
-
Laja333
őstag
válasz
Ren Hoek #1908 üzenetére
Eddig mindenhol azt láttam, hogy a 480 base clock 1120 a boost pedig 1266. Még az AMD oldalán is
Ugyan ezt írja Nvidia is [link] az 1060-ra: 1506 base clock 1708 boost clock.
Guru3D-n meg ezt írja: "GeForce GTX 1060 Founders edition with the Nvidia GP106-A1 GPU ( 1,506 MHz core / 1,709 MHz boost / 8,008 MHz memory )"
[ Szerkesztve ]
-
Laja333
őstag
válasz
#Morcosmedve #1860 üzenetére
Ugyancsak Hardware.fr-en van táblázat normál, Uber és OC eredményekre. Ott is az látszik, hogy GTA5-nél egy 4%-os OC hozott majdnem 10%-ot. Meg ugye a Power Limit... Ha a Custom nem ütközik bele, akkor elképzelhető ekkora boost az eredményekben.
(#1861) Dolpa
Valóban, ők is húzták a memóriát.[ Szerkesztve ]
-
Laja333
őstag
Witcherben 1175-ön járt hardware.fr szerint. (Vagy az volt a max?)
Ahhoz képest az 1420 már 20% OC. Ha az 1175 csak max érték volt, de közben be-beesett akkor szerintem reális ha fixen 1420-an már 24%-al gyorsabb.Viszont a GTA5-öt én sem értem...
Ott elvileg 1250-en járt a ref. Ehhez képest a Nitro 1342-n már 20%-al jobb.
[ Szerkesztve ]
-
Laja333
őstag
Tettek fel egy érdekes "leak" tesztet Nitro-ról. Meg igaz is lehet.
-
Laja333
őstag
Érdekes mennyit gyorsult memory OC-ra.
-
Laja333
őstag
Ez lehetséges?
-
Laja333
őstag
válasz
Malibutomi #1739 üzenetére
Ha megfigyeled, mindig ez van. Bejelentenek egy dátumot, majd a dátum előtt elkezdenek elégedetlenkedni az emberek, hogy még mindig nincs semmi.
-
Laja333
őstag
Azért mindenki meg tudja csinálni a matekot: ha ilyen kicsi a különbség Custom 1060 és REf 480 között, akkor ezt az előnyt a Custom 480-ak eltüntetik. Low-lvl API előny meg tovább nő.
Azért az emberek sem hülyék
"sales today on the Nitro's have exploded."[ Szerkesztve ]
-
Laja333
őstag
válasz
Malibutomi #1703 üzenetére
209 Fontért már előrendelhető a 4 GB-os Nitro. -
Laja333
őstag
Ennek a Strix-nek elszállt az ára...
-
Laja333
őstag
Úgy néz ki a Nitro+ lesz 1346 Mhz-el, a sima Nitro pedig 1306-al.
A sima Nitro még nem előrendelhető, az lesz 249 Font és nem a Nitro+
Szóval még jól jártam, hogy előrendeltem, mert a Nitro+ ára kicsit magasabb lesz.Viszon lesz ~210 Fontért 4GB-os Nitro is.
[ Szerkesztve ]
-
Laja333
őstag
[link]
Srác hazavágta a 480-at ragasztóval... Ilyet még nem láttam. -
Laja333
őstag
öööö. What?
[ Szerkesztve ]
-
Laja333
őstag
Nem tudom, a Sapphire mire vár. Ez alapján az utolsó pillanatig csiszolják a Nitro+ -t. Szerintem arra gondolnak a jöv.héttel kapcsoltaban, hogy majd szállingózni fognak a Custom review-k. Jó lenne ha ennyi várakozás után le is söpörné a többi Custom-ot...
A pletyka szerint vasárnap kapunk majd infókat. Csak már az első pletyka sem jött be.[ Szerkesztve ]
-
Laja333
őstag
-
Laja333
őstag
Úgy látszik 1317 MHz lesz a Nitro. [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- OLED TV topic
- Crypto Trade
- GoodSpeed: Így lettem telekomos, mégsem lettem telekomos, és vagyok telekomos...
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- A francia akkumulátorgyártó szerint későn jött az EU-s segítség
- Windows 11
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest