Új hozzászólás Aktív témák
-
miresz
veterán
Huh. Hát ez nem lett valami biztató. Ennél az R9 280-asom is többet tudott. De szerintem nálad a procid lesz a limitáló tényező. Sokáig őrlődtem én is,hogy 380,vagy 960-ast vegyek. Nagyon fej-fej mellett van a két kártya,aztán végül a méret döntött,mert limitált a hely ahová be kellett férnie,és így a 960 nyert.
-
miresz
veterán
Egy API Overhead tesztet is le tudnál futtatni,az alábbi beállításokkal? Most,hogy jön a DX12 az a lényegesebb.
-
rob5
aktív tag
válasz
belaazallat #46 üzenetére
Jól jön az az egy két hàr..mag, kap majd idővel egy i5 4690k -t az majd jobban adja a pontokat
.
-
rob5
aktív tag
Heaven 4[link]
-
rob5
aktív tag
g3258@4500 Mhz kártya( r9 380nitro) alapon [link]
-
SRII
őstag
Ez a kártya megegyezik az r9 280 /285-el teljesítményben is, így még mindig maradok az r9 280x megvételénél.
Azért egy 380x kártyának örülnék.(van info,hogy mikor lesz?) -
Gainka
őstag
En is jeleztem hogy majd jovok a tesztekkel csak olyan jol sikerult a nyar vege hogy el kellet halasztanom a vga vasarlast
-
juve600
nagyúr
nagyon halott a topic,ennyire kevés 380-at adtak volna el ???
-
Pernyo
csendes tag
válasz
Pitymaszter #31 üzenetére
Hi!
Én most vettem egy ASUS STRIX-R9380-DC2OC-4GD5-GAMING kártyát. A méretei valósak: 27,1 x 13,9 x 4,2.
Én is beleástam magam a témában, a HA-n is érdeklődtem attól, aki eladott egyet, A GB hűtése kicsit hangosra sikeredett. Az ASUS STRIX-ről eddig nem tudok rosszat mondani, a 30 fokos szobában sem hangos egy mATX (CM Silencio 352) házban, Crysis 3 alatt.
Sok időm még nem volt tesztelni, de majd dobok fel eredményeket. Én mindenképp backplate-es modellt javaslok, mert azok kevésbé fűtik fel a házat.
Ja, még 1 érdekesség az ASUS-hoz, nem 2db 6-os, hanem 1 db 8-as tápcsatlakozója van.
-
miresz
veterán
válasz
Pitymaszter #31 üzenetére
Köszi! De ténylegesen ennyi? Megmérted őket? Mert ezek az értékek szerepelnek a gyártói oldalon is,de azok sajnos sokszor pontatalanok. Így jártam annó az Asus 7870-el is.
-
Pitymaszter
tag
Helló!
Sapphire Nitró 380 4Gb
Méretei: 237.35 x 126.15 x 37 mmGigabyte GV-R938G1 GAMING-4GD
Méretei: 234 x 129 x 42 mmSajnos zajszint és ilyenekkel nincs tapasztalatom velük. De én is most állok új gép vétele előtt és bele ástam magam egy kicsit. A hűtésükkel úgy tudom nagy probléma nincsen.
-
miresz
veterán
Sziasztok!
Akinek birtokában van Sapphire Nitró 380 4Gb-os,vagy Gigabyte 380 4Gb kártya, megmérné nekem ezeket a méreteket?
Erről a két kártyáról van szó:
Sapphire:
Gigabyte:
Ez a két kártya között vacilálok,de sajnos a méret fog dönteni,és az alacsonyabb,és rövidebb,fog nyerni.
Eladtam a számítógép házam,és átköltöztettem az egészet egy Gaba PiO E270 DMG-DVI 27 Monitor PC-be,de sajnos az MSI 280Gaming kártyám nem fért bele,ezért megváltam tőle,és most keresem az utódját. Többnyire WarThunder-ezem,de azt full beállításokkal vitte a 280. Vsync-el játszom,és ott néma volt a 280. Legalább ilyen eredményt várok a 380-tól is. A gigabyte-től kicsit félek,mint minőségileg,mint zajszintben is.Előre is köszönöm a válaszokat! Üdv: Miresz.
-
Nemo1001
aktív tag
Valaki fel rakna egy gpu-z képet a kártyáról giga,msi,asus, jöhet minden fajta,hűtésileg hogy szuperálnak?
-
Dark KillerX
addikt
Sztem egyáltalán nem rossz kártya,csak még kellőképpen új,másfelől aki AMD-t vesz,annak ott a 280,és sokszor a 3gb Vram miatt ,lehet inkább azt választják.És igen ezen a téren az Nv megint okosabb volt,mert ők időben kivezették a Gtx760-at,ergo nem állítottak fel házon belül konkurenciát.
-
frame>24
addikt
Kicsit azóta kupángálódtam a témában.
Pl. az előző mérések lehet, nem pontosak, HWinfo-val mértem...Nos RivaTuner/MSIAfterb. szerint max. fok auto fan controllal 63°C, ekkor 1900-2000 rpm. (1800 felett hangos igazán nekem)
Eleinte állítottam, hogy 1800-at tartson 75°C-nál, és ez barátságos is.
Ennél azonban sokkal többet ért a framerate limit 62 fps-re, mert valóban minek kidobni +100-at az ablakon (nem kell a 120, ez nem CoD).
NA így a kisebb terhelés miatt csend és hűvös van, ~1000-1200 fordulat 65-70°C körül, feljebb nem hevül. (többféle játékkal; a szobahő most már barátságtalan 29°)Amúgy jó halott a topik, ennyire fos kártya, vagy csak nagyon új?
Majdnem bevásároltam helyette (alig használtan) egy GTX960-at, de a marketing áldozatává váltam, hogy ez a legújabb GCN meg hát a garancia. -
pkornel
aktív tag
Dx12 UE4 demo
[link]
-
frame>24
addikt
válasz
DeckardCain #23 üzenetére
Amúgy azon röhögök, hogy mennek minden gyártónál ezek a baromság hűtés reklámok, hogy A$U$ direkt Szí-Jú-Káttő, meg Giga "windforSZ unique fan blade dizájn," meg Zafír NITRO akármi, azt' kb. ugyanazt tudják. Két 80-90mm fan ennyit tud, 1500 fölött visít mind.
Lehet nekem is be kell lőni 40% max rpm limitre, és akkor kuss van. Nekem még azt tanították, a GPU hőfokok mehetnek 80-90°C-ig is, csak 120 felett vigyázzak, hogy ne pukkanjanak az arcomba a kondenzátorok...(kérdés, mi van VRM-ekkel? az meddig mehet?)
Szóval mennyire lőhetem biztonsággal?
-
frame>24
addikt
Hát figyi, nem fogom agyon tesztelgetni, de tessék Unigine (mondjuk nem értem, miért jelzi ki az CPU vga-t is)
A fenti nekem nem jelent semmit.
Viszont WT-ben combos quality settings-el 140+ fps mindenhol, és max 66-67°C (A max hő csak a bozótban max foliage beállítással, amit kilőttem, mert alapvetően repkedek.) A 66 foknál 2200 rpm a venti, ami nekem kicsit hangos. 1500 rpm körül nem hallom. Idle 755 rpm - 45-47°C vagy 0 rpm - 51. Eddig auto ventin hagytam. 27,5°C fok van a szobában, 4 ventis gépház, kettő fölfele húzza ki a hőt.
A karin oldalt kéken világít egy nagy felirat, hogy "Windforce," meg +2 kék led, ha nem mennek a ventik, hogy akkor "szájlent" mód.
Elszotyizgatok vele, főleg, hogy ezt még a kis i3-mal is hozza.
-
DeckardCain
senior tag
válasz
DeckardCain #20 üzenetére
Na egy 4-5 nap után megosztanám a tapasztalataim.
A kártya megérkezett, szerencsém volt mert azóta a legtöbb helyen 70k környékén van megint.Tuningot még nem néztem mivel a procim kevés hozzá, majd lesz csere
A lényeg hőfok és hang.Eddig Witcher 3 alatt teszteltem legfőképpen, végig maxos gpu terheléssel.
Egy hűtés nélküli Core 1000 mAtx-be van bezsúfolva a kártya jelenleg még, majd lesz házcsere. Házhűtés nincs.
Egy thermalright true spirit 90m leszabályozott cpu hűtő és egy raider s 550w táp van mellette mint zajforrás.
Idle ugye nem mennek a ventik, ekkor 60 fokig melegszik.Beállítottam, 30%-ra (640rpm) a ventiprofilt nincs hangja, gpu 45-46 fok így.
Terhelés alatt 42%os (~1250 rpm) forulatszámmal, witcher 3 alatt 73-74 fokos volt a GPU. Itt már halható, de viszont már 45%-on nekem nagyon hangos. az a + 100rpm már nagyon megdobja a hangot.
Ha valakinek valami kérdése van jöhet.
-
frame>24
addikt
Hi,
berendeltem iPON-ról a Gigabyte verziót de még a tegnapi ár-hullámvölgyben, azóta már újra 82k az ára. Hogyhogy?
Szerintem 75-ért jó volt a 4GB, Gigából még nem volt ATi kártyám, csak Zafír meg Gainward.Mondjuk amihez nekem kell, ahhoz overkill a cucc, bár a repszimek mindenre képesek.
Jájj,de várom! -
DeckardCain
senior tag
Na mivel nem találtam R9 285 topicot ezért ide írok. Nagyjából ugyanaz a két GPU.
Jövő héten elvileg jön egy Asus Strix R9 285 2gb 58800-ért, vissza lett igazolva. Ennyiért nem tudtam kihagyni. A 4gb-os Nitro-ra nem akartam rádobni még plussz 16-18e forintot.
Majd megosztom a tapasztalataim, bár egyelőre CPU limites leszek, de majd jön i5 is. -
Sz_Imre
senior tag
Unigine Valley Benchmark (Extreme HD) eredmény:
KépSzerintem ez elég jó eredménynek számít.
-
Sz_Imre
senior tag
Valley bechmarkra erre gondoltál?
Majd ma vagy holnap megnézem.Igen elfelejtettem leírni hogy 15.7 driver.
-
-
Sz_Imre
senior tag
Na kedden megérkezett a vga Sapphire R9 380 NITRO 4GB GDDR5, eddig nagyon jó, csendes. Nem sok játékot próbáltam, de a GTA 5 high és ultra beállításokkal és élsimítás nélkül elég jól megy, bár olykor beakadozik, de szerintem ez játék hiba ami patchel javítanak. Heroes of the Storm maxon kb: 70-110 fps között van, Warface: 90-120 fps itt is max és mindegyik FHD felbontással.
A hőfokokat nem néztem, de most jelenleg GTA 5 után 50 fok most, de volt már 46 is, maximum nem tudom mennyi volt azt nem néztem.
Szerintem megérte ez a videokártya ár/teljesítményileg és egyelőre ez a driver is elég jó hozzá, hozzáteszem első radeonos vga-m. -
Teaway
veterán
-
Sz_Imre
senior tag
Üdvözlet
Jó hogy van ilyen topik, ahol meglehet beszélni a dolgokat a videokártyáról.
Holnap jön meg nekem a vga: Sapphire R9 380 NITRO 4GB GDDR5, már nagyon várom.
Amit levált egy IGP-t Intel HD 4600-at.Még nem tudom mikor lesz beüzemeltetve, de a héten biztos.
-
Habugi
addikt
Remélem hamarosan érkeznek majd az első tulajok néhány tesztel, mit ad isten a PH-s tesztből pont kimaradt a 280X az összehasonlításból, kíváncsi vagyok mit futnak ezek az újak, továbbá mennyit számít a +1GB vRam.
-
Gainka
őstag
Nem sokára 1 honapon belül, egy msivel jelentkezem
-
Zuri
tag
Kerestem is miért nincs már 380-as topic, épp most nézegetek egy nitrós tesztet mennyire is jó ez a kártya
Új hozzászólás Aktív témák
- Geforce GTX950 2GB OC
- Csere-Beszámítás! ASROCK Radeon RX 9070 16GB GDDR6 Steel Legend OC Videokártya
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest