- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Androidos fejegységek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- OLED TV topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Aktív témák
-
laze
csendes tag
Na, nem akartam új témát nyitni, AMD-vel kapcsolatos, ezért itten kérdezem:
Az AMD CPU BOXról van valakinek tapasztalata? Érdemes-e ilyet vásárolni, vagy az AMD hűtő annyira nem jó, és jobb eredményt kapunk, ha valami más, márkás hűtőt veszünk?
Van valakinek tapasztalata ezen a téren?
Link:
[L]http://www.gepbolt.hu/termek.php?t=58724440&f=CPU&o=0&k=1[/L] -
p00t
csendes tag
Szasz!XP 1800+ tudja a 166os fsb-t?Mer kt400-as alaplapom van,és csak 133-at pörög,valahol meg azt láttam,hogy a proci 266ot is tudna,igaz a lap csak 166-ot.Meg az érdekelne,hogy honnan lehet tudni,hogy a ramok tényleg 333-on mennek-e?
kösz! -
normal
tag
Abit KT7A-raid, Athlon Thunderbird Slot-A 800mHz a mostani.
Prociból vennék annyira jót, amennyi csak fér bele.
Mobo 1400mHz-ig tudná nyomni.
Ötletet, és boltot szeretnék. :)
E-mailban. Thx.
[Szerkesztve] -
Vigneau
félisten
Ha jól láttam, NF7-esed van. Ha igen, akkor egyszerű a helyzet: szorzózárat ki lehet vele ütni, a procinak alapból feszemeléssel (1,8 - 1,825V-on) az 166x11,5-öt tudnia kell, ugyanígy a RAM-ok is 333-on menjenek. Persze a feszemeléssel vigyázz, lassan, óvatosan csináld és legyen egy jó hűtőd is. A stabilitási tesztet meg bízd a 3DMark2001-re. Sok sikert!
-
rozsomak
tag
Hasznaltam mar Asus a7s333-at es abban bizony nem lehetett feszultseget allitani, se szorzot, FSB-t igen. Viszont ugyanolyan chipsetu MSI 745 ultraban mindent lehet allitani, azota is hasznalatban van, bartonnal :)
-
Lord Zero
addikt
a bios mondja a szó szerinti igazat, az aida már a duplázott fsb-vel számol, de ez most mind1
szorzót és fsb-t is tudsz buherálni? vagy hogy csináltad az 1750 mhz-t?
a cpu-n kívül (mert az xp2000-ben nem vagyok biztos) a platformodból egész biztosan mindenki tudja a 166os fsb-t -
Lord Zero
addikt
hm...az emberek nehezen tesznek különbséget a nem-tuningra-teremtett és a húzd-ameddig-bírod processzorok között..
de ameddig a füst el nem száll belőle, próbálgatni lehet :DD -
Lord Zero
addikt
jah, mindenki aszongya h. a t-bred B a tuti.
egyébként hogy húzod? fsb vagy szorzó vagy is-is? -
LGE
csendes tag
Hi
Nem a procim CPU tulajdonságai
CPU típusa AMD Athlon XP, 1666 MHz (6.25 x 267) 2000+
CPU alias Thoroughbred-A
Mi lehet még az oka?
Processzor hűtő? Spire WhisperRock
Ram? 2*256 DDR333 (Samsung) -
LGE
csendes tag
Hi!
Nekem ugyanaz a gondom mint másoknak! Processzor órajelének növelése+?
Már nagyon sokszor próbáltam, de sosem sikerült
1666 MHz az alapórajelem--- maximum 1750-ig tudom húzni. Ha tovább húzom
nem indul be a gép! Mi lehet az oka? Segítsetek légyszi! -
Alkarcsont
senior tag
-
Alkarcsont
senior tag
Na megoldottam a gondomat, bár több, mint 5000 Ft-om bánta a dolgot! Vettem egy GlacialTech Igloo 2521Pro-t pont olyat, miont ez itt:
azóta a procim hűvösebb mint valaha, ami nem is csoda, hisz ezt túlhajtóknak és 3200+-ig adják, nekem meg 1700+-van lehet hogy döglődött a régi hűtőm, csak szarul méri az alaplapom a venti fordulatszámát?
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Alkarcsont #21 üzenetére
''az a kérdés, hogy lehet-e összefüllgés a melegedés az SDRAM=>DDRRAM csere között!''
Az száz %-ig biztos, hogy csak a manual szerint szükséges jumperek lettek átállítva? -
Alkarcsont
senior tag
válasz
Carpediem #22 üzenetére
Hát amíg nem volt ilyen irdatlan forró a procim megpróbálkoztam tuningal nekem 1700+-os TroughbredB magos procim van az alaplapom Mercury KOB KT266A mivel az alaplap noname és nem lehet szorzót állítani, így maradt az fsb növelés 150-es fsb-t is bírta így ment 2000+ on 48-50 fokon ugyanezzel a hűtővel mint most terheléssel!
[Szerkesztve] -
Carpediem
aktív tag
Sziasztok!
a kérésem annyi lenne hogy leírnátok hogy az alábbi konfigurációt hogy lehet kinyomni mert az eddigi próbálkozásaimmal nemigazán ment sajnos... ja és ha lehet akkor azok segítsenek akiknek szintén ASUS A7N8X Deluxe lapjuk van hogy valójában lássa miről is van szó!
ASUS A7N8X Deluxe
AMD TBird 2000+ jelenleg a proci 36 fokos
1GB DDR (266Mhz) RAM
a válaszokat előre is köszönöm! -
mr_ricsi
veterán
válasz
Alkarcsont #19 üzenetére
A ventillátorod fordulatszáma nem csökkenhetett le (valahogyan)?
(Visszaolvastam, már látom, hogy nem.)
[Szerkesztve] -
Alkarcsont
senior tag
Igen ezt, de a borda teteje is meleg, eddig meg csak langyos szokott lenni még a borda ajján is és a venti hideg levegőt fújt, de most meleget nyom! Amyúgy azon kívül, hogy idegesít és nemtom mitől van nincs gond, mert 5 perc alatt eléri ezt az üzemhőmérsékletet megy egész nap, játszok is és nem lassul be nam fagy, de akkor is idegesít és lassan itt a nyár :(
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Alkarcsont #17 üzenetére
''ha megtapogatom a bordát akkor igencsak meleg''
A 60-65°C azt jelenti, hogy ha a borda alja környékéhez érinted az ujjad, 1mp múlva már el is rántod, mert forró.
Ezt értetted az ''igencsak meleg'' alatt? -
Alkarcsont
senior tag
Világ életében borítás nélkül ment, mert kicsi házam van, az alaplapon a proci felül helyezkedik el és ha ráteszem a borítást megreked a hűtő fölött a levegő. Prociról nem szedtem le a bordát nem tudom mennyi paszta van rajta, de eddig jó volt neki és ha megtapogatom a bordát akkor igencsak meleg, 2 perce kapcsoltam be a gépet nem csináltam azóta mást, csak netezek és már most meleg :((
-
fügike
senior tag
válasz
Alkarcsont #14 üzenetére
Mennyi pasztát raktál alá? Mert ha jó egészségesen megkented, vagy 1mm-rel, akkor abból sürgősen le kell szedni! ;)
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Alkarcsont #6 üzenetére
1, Ha a bordát kézzel megtapogatod, forrónak érzed?
2, Nincs olyan eltérés, hogy korábban felrakott házoldalakkal ment, most pedig oldalak nélkül próbálod? -
Alkarcsont
senior tag
Ilye még életemben nem láttam ez a proci 20 fokkal szokott hidegebb lenni!
-
Alkarcsont
senior tag
válasz
wassermann #12 üzenetére
Nem, csak kivettem az SD-ramot beraktam a DDR-t átjumperoltam, amit kellett, ha elmozdult volna a műtő, akkor gondolom nem a hűtő, hanem a proci sülne...
-
wassermann
addikt
A hűtőt és a procit nem bántottad ??
-
Alkarcsont
senior tag
:(
-
Alkarcsont
senior tag
S.O.S. nem viccelek, ez tényleg meleg és nem értem az okát!
-
Alkarcsont
senior tag
válasz
Alkarcsont #6 üzenetére
Az érdekes az, hogy most alap órajelen meg, de régen próbáltam 1800+-aon meg 2000+-on és ott sem voltak ilyen irdatlan hűmérsékletek és nem az alaplap hőmérője romlott el, mert a melegség kézzel fogható!
-
Alkarcsont
senior tag
Up! Up! mi okozhatja nálam a problémát?
-
Alkarcsont
senior tag
Segítsetek! Segítsetek! Segítsetek!
Nem akartam ezért űj topicot indítani, ezért ide írom: Eddig a procim 1700+ 40-45 fok volt terheléstűl függően, most volt egy ram csere SD-t váltottam le DDR-re nekm egy Mercury KOB KT266A FDSX alaplapom van és a procin egy aluminium bordás Titán hűtő csücsül 5000 fordulatos ventivel a házam kicsi ezért már a kezdetek őta nincs rajta borítás. Eddig nem is volt gond de mióta kicseréltem a ramot a proci hőmérséklete drasztikusan nőtt! Mostmár 60-65 fok uram isten még kimondani is sok!!! A venti pörög mint eddig Bios 5000 Fordulatot mutat löki a levegőt mint eddig, csak mostmár meleget! DDR-ram cserénél 3 különböző Jumper-t is ki kellett cserélni (3 különböző jumper csoportot) nos először arra gondoltam biztos eljuperoltam valamit, de Biosban a megszokott Core értékek vannak és ha eljumperoltam volna valamit gondolom nem menne a Ram akkor meg mitől van az? -
Carpediem
aktív tag
Hi! Van egy AMD Athlon XP 1600+ om a lap: ASUS A7S333
azthallottam hogy a proci -t nemnagyon lehet tunningolni.. a lapon meg nem lehet feszt állítani... igaz ez? :O
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Android szakmai topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Háztartási gépek
- Bestbuy játékok
- Energiaital topic
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest