- Gaming notebook topik
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- A Zotac új handheld gépe szakít a normával
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- 3D nyomtatás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
az unganged és a ganged is dualc
a különbség:
ganged hagyományos DC 1*128bit itt ugye meg van a 2*es sávszél, de egyszerre csak az egyik procimag tud írni olvasni a memóriában(többmagos prociról van szó)
unganged 2*64bit itt is meg van a 128bit szélesség, csakhogy itt két részre van osztva, ennek köszönhetően már egyszerre két processzormag férhet hozzá a memóriához -
Weaver
senior tag
amióta betettem a 720 procit, kiírja bootnál a ramhoz h "ungaged mode". meg tudná nekem vki mondani h ez mit jelent?
google-ból sok infó nem jött le, csak h a biosban elvileg visszaállítható a dual mode. de ez már egy fejletebb memó kezelés !?
vki világosítson fel legyen szíves!
-
Beri
addikt
válasz
werszomjas #4995 üzenetére
Ha húzni akarod, mindenképpen rendelj egy TX3-at legalább (és mért ne húznád, ha már blacket vettél
). A gyári és a CM között pedig úgy kb. ég és föld a különbség. Az enyémet egy TX2 tartja 55 fok körül prime alatt 4 maggal 3400on 1.425V mellett. Gyári hűtővel ez már 70 is meglenne...
-
werszomjas
addikt
hellosziasztok.
jövőhéten megveszem az AMD Phenom II 720 2.80Ghz AM3 BOX Black Edition procimat.
kérdés, jó az a hűtő amit adnak hozzá, vagy egyuttal rendeljek hozzá egy CM Hyper TX3-at??
csak hogy egyszerre érkezzenektudja esetleg valaki, hőfokban mennyi a különbség a gyári és a tx3 között?
-
sgamez
tag
Milyen progival lehet tesztelni a procit? A cpu stabilizy testtel próbáltam de az valamiért "recsegteti" a floppy meghajtót
-
Beri
addikt
válasz
corebonts #4984 üzenetére
A BIOS frissítés jó ötlet volt egyébként, már nekem is prime stabil a procim 4 maggal, nem akasztja meg a blend sem, pedig eddig azonnal fagyott tőle (small FFT-n elfutott órákig, játszottam vele így, stb.).
Ilyen 60 fokos procin már ne húzz inkább, elvileg 71 fokig jó vagy, de nem centizném ki azért...
-
corebonts
csendes tag
Na megvan a cuccos, X4-esként alapfrekin fél óra blend teszttel stabil (Juhéééé)... Tápnál maradram a gagyinál, 1-2 hónap mulva kap egy szebbet, jobbat. vagy majd ha belepakolom a vidikártyát (remélem januárban-februárban lemegy az 5000-es radeonok ára :S)
Órajelen nemtudom hogy változtassak-e, így 4maggal a SpeedFan szerint 59-ig kúszott fel max (Dobozos hűtő)
Szerk:
785-ös ASROCK lapom van, először elindulni sem akart 4magosként, utána újraindult prime alatt, BIOS frissítés után semmi gondja -
-
bnss
veterán
"Lényeg az, hogy ha 200W-ot ki bír facsarni magából egy táp, az elviszi a gépedet simán a beépített VGA-val, úgy, hogy lesz benne tartalék."
Ilyen ipari hulladék tápot csúcsteljesítményen járatni nagy bátorságra vall, mivel gyakorlatilag semminemű védelem nincs benne. A kivehető teljesítmény egy dolog, ennél az alapvetőbb védelmek sokkal fontosabbak, legalábbis azoknak, akik valamelyest képben vannak ebben a témában.
corebonts: én biztos nem kockáztatnám az új alkatrészeim épségét. 550W-os tápegységre semmi szükség, ha nem akarsz CF rendszert, rendesen túlfeszelt Quad processzorral. Pl. ez tökéletes választás.
-
Beri
addikt
válasz
corebonts #4977 üzenetére
Egyébbiránt nem fogyaszt sokat egy phenom II x3 konfig, ha nincs szénné húzva, meg négymagosítva. Nekem 125-128W körül mozog a PC-m áramfelvétele konnektorból idleben C&Q-val, meg elég durván visszavett GPU órajellel. Persze a max. ilyen 330-340W
Lényeg az, hogy ha 200W-ot ki bír facsarni magából egy táp, az elviszi a gépedet simán a beépített VGA-val, úgy, hogy lesz benne tartalék. -
-
corebonts
csendes tag
Hali! Vettem egy 720 be-t, és egyelöre vidkártya nélkül (alaplapi hd4200) akarom használni.
Erre a 2-3 hónapra elég egy 400as codegen v 430as hkc vagy 450es mtech vagy ilyenek?
A proc húzva is max kicsit lenne, az eredeti hütövel.
Köszi -
old gray
addikt
A régi BIOS-al a cpu és cpu core1-2-3 hőmérsékletek majdnem azonosak voltak, ez elég érdekes... A BIOS frissítése után a cpu hőm. -mint írtam is- magasabb lett mind idle mint load állapotban a cpu core1-2-3 hőmérséklethez viszonyítva. BIOS-ban is néztem idle-ben, everest-el is teszteltem. Nem kell visszarakni a régi BIOS-t szerintem tuti most mutatja a valós(abb) értékeket.
-
004
tag
válasz
old gray #4972 üzenetére
Öszintén szólva,ezzel kapcsolatban nemtudok mit mondani, nekem "gyári" (nemistudom már hogy az hanyas volt) bios mellett gyári hűtőm volt, aztán váltottam hűtőt ,és főleg innentől fogva mérem a hőmérsékletet, mert innentől kezdtem el húzni is. Próbáltad már hogy visszarakod az F2-es biost,márcsak hogy meggyőződj róla hogy tuti így van-e?
A biosban vagy vmilyen progival nézted a hőmérsékletet?
-
old gray
addikt
-
004
tag
válasz
old gray #4966 üzenetére
Hi!
A legújabb(legalábbis amikor néztem még ez volt a legújabb a giga honlapján), azaz az F6-os biost használom, de ment a 4 magosítás a F4a verzóval is,csak winxp virtualizáció miatt raktam F6-ost, de eddig még jól műxik.
marcus.fenix: megerősíthetem, a gagyibb jár az X3-hoz
-
-
Gabor970
addikt
válasz
marcus.fenix #4967 üzenetére
második kérdésedre a válasz: Igen, az AM2-es hűtők felmennek az AM3 procikra.
Az elsőre csak egy ötlet -nem tudom- talán kétféle TDP-vel vannak azok a procik, és az új alacsonyabb fogyasztásúakhoz már nem a hőcsövest adják, a régebbi melegedősebbekhez meg a hőcsövest. De ez tényleg csak egy tipp.
-
marcus.fenix
aktív tag
Sziasztok.
Két kérdésem lenne: (ha csak vissza kellene olvasnom, akkor bocsánat)
Az egyik az, hogy az X3 720 BE-hez milyen hűtő jár, mert a neten kétfélét látok. Az egyik egy hőcsöves, a másik csak egy snassz aluborda.
A másik pedig, hogy az AM2-es hűtőventillátorok felmennek-e az AM3-ra is?
-
Kapti
tag
Nekem is sikerült aktiválnom a 4. magot 720BE procival
Alaplapom egy MSI 770T-C45 lap volt, tehát nem igaz, hogy MSI lappokkal nem megy a négymagosítás. Tökéletesen működik a négy mag. Elsőre változtattam a szorzót x15-re, így 3GHz-en megy egyenlőre, gondolom menne feljebb is. Szorzó emelés után is működik a Cool'n'Quiet. Eddig jó a lap, bár az északi híd nagyon forró, és az MSI féle ventiszabályzás nagyon pocsék, de az előző Giga lapomhoz képest a gyors Bios Boot az nagyon tetszik.
-
Ger_man
senior tag
Üdv Mindenkinek!
Érdekelne milyen Hűtőket ajánlotok a Phenom II 720BE-hez?
Én a CoolerMaster Hypert TX2-ben gondolkodok, mivel a régi gépemben a 5000+BE is nagyon jól hűti. De ezzel is beválik majd, ha húzva lesz a proci?
Előre is köszönet!
-
Agrox
tag
hát akkor énis megosztom az új tapasztalatokat
link igaz én visszavettem 3 magra, és a 3,6 se a végleges, de azért le kellett shotolni mert szép látvány
csakhát speciel én nem használom ki semmilyen téren a 4 magot...1 darab + fps-t se hozott 1 game-be se
na mind1
majd a jövőben
-
petho0506
tag
Mai naptól nekem is 4 mag megy a X3 710ben
Megérte lapot cserélni, eddig 3000Mhz stabilan megy. -
Konfigos
őstag
válasz
Motaba78 #4953 üzenetére
Én megmondom neked őszintén hogy most ha beleteszel egy régi athlont vagy phenomot akkor fogod a pénzt pocsékolni.Semmi értelme nincs,lassúak,elavultak, továbbá a a fejlesztésekben a lapod lesz a fő gond a későbbiekben is.Nem tudom mennyi a kereted de a helyedben eladnám a lapot vennék egy szintén olcsó giga lapot(Feltétlen AMD chipsettel),maximum 4 ezer forintba kerülne a váltása neked,és abba a pénzhez mérten tennék Phenom 2 vagy Athlon 2 procit.
Ha olcsót akarsz és jót akkor Athlon 240 a te embered.Ha olyat akarsz ami jóval jobban teljesít mint most van akkor 550BE ha pedig olyat akarsz amihez nem kell nyúlni véleményem szerint még jó 1-2 évig akkor 720BE.De ha most vennél egy régi Phenom x3-at azzal sok mindent nem érnél el.Tuningban sehol sincsenek,ahhoz képest drágák,és véleményem szerint a Phenom 1 széria alapozásnak jó volt de nem több.Bár nekem is volt belőle több procim és éppen ezért tudom hogy mennyivel lomhábbak mint a p2 procik.Ha választanom kellene előbb vennék egy Athlon 240-et mint egy régi x4 9850BE procit is akár.De ez magánvélemény,vagy megfogadod vagy nem.Szerk: plaschil-nak ment az üzenet csak rosszra nyomtam
-
Motaba78
addikt
válasz
plaschil #4952 üzenetére
én sem sz*rom a pénzt,
nem kijelentettem, hogy mindenképpen váltsál, hanem hosszabb távon meggondolandó az esetleges váltás, én inkább jelenleg AMD vonalon és AM3 fronton látom az jövöt.
(intelnél 775 kifutoban, i5 sem lesz hosszutávú, i7 nincs pénz)
természetesen mindenkinek pénztárcája vastagsága függvényében. -
plaschil
aktív tag
válasz
Motaba78 #4949 üzenetére
Tudod én egyesekkel ellentétben NEM sz*rom a pénzt. Jól meg kell tehát fontolnom minden egyes fillért mire költök. Nem tehetem meg ugyanis hogy 3-4 év múlva mindent kidobjak az ablakon, és újat vegyek.
Mindenesetre köszönöm az eddigi segítségedet, elgondolkoztam egy olcsó platformváltáson. -
slayerenkala
tag
4 magosításnál valakinek volt olyan problémája hogy mikor tölt be win xp (töltöget a csík)
akkor a megszokott logo körül a háttér nem fekete hanem élénk zöld?
De amugy 2 órát megy prime és semmi hiba, plussz win alatt semmi idegen szín. -
plaschil
aktív tag
válasz
Motaba78 #4941 üzenetére
Hála istennek táppal nincs gond, pár napja vettem egy új FSP ATX-400PNF-et. Meglepően nehezebb mint ami gyárilag a házban volt (asszem Deer).
Pont ezaz, én is nézegettem a támogatott CPU-kat, és 8400 meg 8600, 9100, 9500, 9600-as van, de 50-re végződő nincs. Ezért nem merem megvenni egyiket sem, amíg valaki azt nem mondja, hogy biztos belemegy. Elvileg az 50-re végződőek a javított lapkára épülők (gondolom az a bizonyos TLB hiba van javítva, már ha kellett azt egyáltalán javítani).
-
Motaba78
addikt
válasz
plaschil #4936 üzenetére
a lapod honlapján található cpu support listában én a 8400 és a 8600-os cput találtam meg a hozzájuk található bios coddal.
x2 4000+@5000+, ha nagyobb teljesítményű procit veszel azt érezni lehet, mert jelenleg cpu limites lehetsz játékokban.
ha elkezdesz tuningolni adatlapodon nem látom, de egy biztos, nevesebb táp kell ehhez a dologhoz.a tuning meg szerencse kérdése, tuningot senki nem tud garantálni.
-
Agrox
tag
Nem tudja valaki, hogy melyik program mutatja ki az 720BE magok hőmérsékletét 4 magosítva? legalábbis nekem nem mutatja :S FD bios van fenn, alaplap giga 770UD3
előre is köszi -
plaschil
aktív tag
Hali!
Nem tudja valaki alaplap és proci nagyturkász megmondani nekem, hogy egy giga m55s-s3 lapba egy 8450 belemegy-e, és tuningban mit tudna? Nekem most egy X2 4000+ @ 5000+ van. Javulás várható lenne? (4850-em van)
-
Motaba78
addikt
válasz
Gabor970 #4929 üzenetére
igen a gyári hűtő van rajta szerintem határeset az amd honlapján 73° a veszélyes, az alaplap 70°ra van beállítva kikapcsolásra.
egy cm hyper tx3 ra benevezek szerintem jövöhéten ez elég lesz ?
vagy az artic cooler freezer pro melyik lenne a jobb ?de a gyári hütövel játékoknál kb 50° szerintem nem sok ez persze 3 maggal
-
Agrox
tag
Sziasztok! tuningolni próbáltam a 720BE-met, néztem mások eredményeit, és EC-vel is meg akartam próbálni a tuningot, de vmiért 240-es EC-t már nem bírja
alaplapom Gigabyte 770UD3, ramok rendesen visszaosztva 800ra, HT-NB freki belőve 2 Ghz körülire, és hiába adok neki bármennyi feszültséget ( 1,45 volt a legmagasabb(mások eredményei alapján)) egyszerűen 239-et még bírja, 240et már nem
ez mitől lehet? valami megoldás?
-
Motaba78
addikt
válasz
Motaba78 #4927 üzenetére
everest tesztje alatt stabil volt
prime teszt 2. a listában in place large fft teszt 50 perc alatt stabilak a magok, CPU hőmérséklet 65-66° volt.
szvsz nem lesz rossz,
vissza is állítottam biosban eredeti x3 720-ra, legalább tudom ha szükségem lesz rá akkor bekapcsolható és használható.
Cod 4 1920*1080 felbontás HD3870 55-90 fps. 4 maggal. -
Motaba78
addikt
sziasztok
lenne egy ilyen lapon GA-MA770T-UD3P és egy phenom 720 black edition proci,
ha nem sikerül aktiválni vagy instabil a 4. mag akkor minden probléma nélkül vissza lehet zárni és minden marad a régiben tehát a biztos 3 mag ?semmiféle káros mellékhatása nem lesz sem az alaplapra sem a procira ha ki illetve bekapcsolom ezt a fjucsört ?
jelenleg sikerült aktiválni a 4 magot, mutatja a feladatkezelő is hogy 4 mag, alapon van semmit sem húztam rajt, jelenleg hd videó megy rajta de az szépen.
-
Konfigos
őstag
Nem mindegy.Mert ha növeled az "fsb"-t akkor nő a memória órajele is stb.Ezért azt lehet vissza kell osztani.Szorzóval tuningolj az a legegyszerűbb.
Egyébként volt olyan lapom volt mint neked,Igencsak kényes lap a memóriák terén,de a kingmaxxal általában minden megy rendesen,csak a biosban szépen be kell állítani mindent.
-
004
tag
Lefogom újra futtatni a blendet, mert amikor legutóbb játszottam ezzel akkor még a gyári hűtő volt fenn, és akkor felment 66C-ig(ugyan már más topicban is mondták, hogy nem valószínű hogy túlmelegedett volna), azért megpróbálom újra(mostmár TX3 van rajta). Gondolom az mindegy ,hogy fsb emeléssel, vagy szorzó növeléssel jutok el 3400-ig.
-
004
tag
válasz
Konfigos #4921 üzenetére
Azon kívül, hogy elszállt a blendnél, más jelei nincsenek,hogy instabil lenne. Large FFT simán futott 1.5órán át, és semmi gond,tovább is mehetett volna csak meguntam, közbe még ráadásul telepítettem, meg tömörítettem, úgyhogy megvolt izzasztva rendesen. Most 3400-en játszok intenzíven egy 1 napja,és semmi hiba. Az a gondom, hogy nem nagyon értek a memória finomhangoláshoz, kellene egy kis gyorstalpaló
-
Konfigos
őstag
Igen elsőnek erre kell gondolni amire gondoltál.Próbáld meg "finomhangolni" a memóriádat,órajellel,időzítéssel,feszültséggel.
Ha utána se megy,amire van lehetőség mert nekem is volt ilyen akkor ...rd le.Némelyik lap képtelen kibékülni némelyik memóriával.Nekem 2 lapom+ memó párosításnál is volt ilyen gondom aztán feladtam.Pontos okát nem tudom miért van ez,de egyszer beraktam egy kingmaxot és azzal simán ment a blend.De nem fogsz vele stabilitási gondokba ütközni attól még hogy nem fut le a blend teszt.Persze ez csak akkor érvényes ha ugyanaz a gondod mint nekem volt.
-
choosen
tag
na én is kipróbáltam a 4 magosítást,egyenlőre 3,2 alapfeszen simán megy
,asszem így marad,bár én csak játékokkal meg vantage-val teszteltem.
vantage 3 maggal :cpu score 8286
3dmark score 7899
4 maggal : cpu score 11054
3dmark score 8401 -
-
miresz
veterán
Sziasztok! az előbb rossz helyre irtam mert elnéztem a topicot tudnátok segíteni? A kérdéseim itt vannak!
http://prohardver.hu/tema/amd_athlon_x4_x3_topic_propus_rana/friss.html#msg639
-
Pero
senior tag
-
004
tag
Lenne még egy kérdésem. Alapfeszen, csak szoró változtatással húztam a procit 3400-ig amikor is prime 1ó15perc után újraindult a rendszer (akkor a hőm. már felment 66C-ig), lehet hogy azért indult újra,mert túlmelegedett a proci? vagy csak egyszerűen nem volt stabil?
-
004
tag
720BE négymagosítása után mivel lehet hőmérsékletet mérni, vagy mennyivel kell nagyobb értékekre számítani mint 3magosként?
-
Misha
csendes tag
Egy újabb sikeres Phenom II X3 720 négymagosításról jelentek. Ezt a procit mindenkinek csak ajánlani tudom. Az újabb alaplapok is tudják aktiválni a negyedik magot. Nekem egy Gigabye GA-MA785GT-UD3H alaplappal sikerült, csak Hybrid módot kell választani. Egyelőre három napja stabilan működik, több programmal teszteltem. Ja és húzni is lehet bátran
-
Májsztró
addikt
-
Kapti
tag
Köszi mindenkinek a segítséget.
Azt hiszem, akkor fölösleges 1600-as memóriát venni. Az lesz, hogy veszek 2x1Gb 1333MHz-es Kingmax Ramot (időzítése: CL7) vagy 1db 2Gb-os modult, most egyenlőre elég ennyi (nem vettem észre különbséget 2GB és 4Gb között XP alatt). Később, ha olcsóbb lesz a DDR3, akkor veszek még.
Tényleg a Dual channel-nek a szintetikus teszteken kívül máshol van előnye (pl. játékokban fps különbség)? -
Pero
senior tag
alaplapoktól is függ, de amikkel én találkoztam az alapból 1333MHz-t ad meg, de be lehet állítani az 1600at is, a lényeg annyi h hivatalosan 1333 ig garantálják h stabil lesz a cucc. felette mivel Tuningnak minősül semit nem garantálnak.
ha az segít én az 1333 cl7es ramjaimat 1600 on hajtom csak kell neki plusz fesz.ui: jó tanács előre érdemes utána nézni lapok topikjaiban h melyik mit nem szeret, eleinte sok gond volt ezzel.
-
Agrox
tag
valaki aki bennfentes, esetleg hallott egy kósza hírt...nem tudja, hogy mikor fog lejjebb menni a 720BE ára?
vagy még egy darabig nem lehet rá számítani? nem mintha sokallnám azt a 27.000et érte, csak ha 1 hónapon belül lejjebb megy, megeszem a kalapom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Milyen autót vegyek?
- Autós topik
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Akciófigyelő: A Xiaomi leárazta a rúdporszívókat
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, Up to 4.6GHz) AM4 Box Processzor!
- Processzor Intel Core Ultra 9
- AMD Ryzen 7 3800XT (AM4)
- Intel Core i9 14900KF processzor + Gigabyte Z790 UD alaplap eladó javítandó állapotban OLVASD EL!!!
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- AKCIÓ! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest