Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• DarthSun

Ármester

válasz DarthSun #82141 üzenetére

Még keményebb folytatás. Effektív kb 1 heti tanulás kísérletezés. X99 : XP, a partícionáló előtt kékhalál. UEFI-legacy, SATA AHCI off hiába, mivel az XP offolt 2014 elején, a chipset pedig 2014 augusztus, nincs driver a frissített képfileokban sem(még). Há' nem is lehetett, mivel nem is létezett C612- höz.

2016 április : Yeo Kheng Meng Japán pilóta nyomozza le, hogy Fernando megírta a Haswell C612 drivereket WinXP Pro/32- höz.
    Következett volna az F6 - de hova, erre a lapra ugyan nem tudok Floppyt aberrálni. Hát akkor integrálás. Letöltök egy nLite- ot, nézek mint a vettmalac, fizetős, és nem is támogatja az XP képet. Ja hogy korábbi kell, ok megvan, indulhat az integrálás.
    A driverpakkosba integráltam, öröm, bejött a partícionáló, nem lett előtte kékhalál. Megy tovább a telepítés, restart, kékhalál.
    Másik belépési pontot használ, a saját driverpakkja kibontásához, és szépen felülírta a már vinyón levő jó drivert egy régivel :W

2014- es sima képfileval folytatom. Beintegrálom, eljut majdnem a végéig, asztal behal. Nyomozások, hoppá, kiderül hogy az üdvösséghez 4 könyvtárnyi driver evolúciót kell beintegrálni(így valszeg, nemcsak a C612- vel megy, hanem mindegyik Haswell chipsettel, de kell a 4 féle set). Ezt a módszert használhatják tippre a HardOC- sek, ami amúgy titkos, én magamtól jöttem rá, így mivel saját kreálmány, nem sért bűvésztörvényt. Okos vagyok és szerény.

Ez így röviden leírva, de amúgy jóval hosszabb xopacs. Ha előtte foglalkoztam volna már telepítőkészlet kreálással, akkor tán gyorsabb lett volna.

Ha még rövidebben mondtam volna : sikerült X99/C612/Haswell- re az XP telepítő :D ;] :)) , de gőzöm nincs hogy létezik/létezett- e már, így megosztottam.

Még finomítom majd, de a lényeg már műkszik. Általános desktop :

3DMarkok :

Egy hasonlítás : a 3DM99 E6600@2,6GHz/HD3850/XP SP3 : 30343 lett, ugyanez E5-2609v3@1.9GHz/6600GT : 33956, ahogy a fenti képmentésen látható. Van egy kis retro erő.

A driverpakkos ISO esetén is lenyomozom hogy melyik könyvtárból húz be, és oda is beillesztem a C912 drivereket, tehát lesz DVD- s telepítő is.

Szerencsés project, így csak egy Intelest kell építenem, ez kiváltja a C2Q/1366 gépeket is egy erősebb procival főleg + mondjuk a GTX285, utóbbival már jó erős pontok várhatók így XP alatt. Valamint a gamek persze, melyek XP alatt hajlandók rendesen menni. Így már van tehát natív XP supportja a 2011- nek is, létrehoztam :D ;] (megint a szerény EGO- m...).

• jokeph

nagyúr

Ez a project ismét elég vad lett. ;] :C

Bacsis-kiállítás: kár hogy nem mész, bizti volna érdeklődő pedig. :U
    Magam részéről régóta szerettem volna eljutni, talán isén összejön, ha lesz kiállítás.

#82143Bile Demon: az egyik legjobban sikerült iparági szabvány, oda-vissza kompatibilis, az első 3 gen biztosan. 4. gen-t nem tudtam még próbálni, ami viszont biztos, hogy a HD6850-em (2.gen pci-e) ment a B550+R5 5600X párosban, ahol az elsődleges x16-os slot a lap+cpu páros miatt pci-e 4.0 képes. :D

MSI G41 P25 lapban (pci-e 1.1) szépen ment az R9 380-as Radeonom (pci-e 3.0).

#82145DarthSun: én is így tudom, nV 6600/ATI x8xx-nél volt a váltás, de született még pár AGP-s szörny visszalakítással (HSI/Rialto fordítókkal) natívan pci-e-re tervezett VGA-kból mindkét oldalról.
    ITT egy érdekes cikk az AGP kontra pci-e-ről.

Techpower-es adatbázis alapján viszont nem az X8xx az első pci-e-s ATI hanem picivel előbb az X600 majd X700-as sorozat 2004 őszétől. :U

• Bile Demon

őstag

Engem érdekel...
    Ez egy elég szokatlan párosítás! :DDD
    Ezek szerint remekül átgondolt a PCIe interfész kompatibilitás szempontjából.
    Mondjuk én kiegyensúlyozottabb min. FPS-re számítottam.

Az XP xTrem is érdekesnek ígérkezik, ha sikerülne elindítani, az jól megdobná a pontszámokata korabeli tesztekben.
    Egyébként mi okoz problémát az XP-nek ezen a konfigon?

Új hozzászólás Aktív témák