Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
hokuszpk
üzenetére
Háááát. Ha jól emlékszem, a korábbi számokból én azt deriláltam, hogy ha és amennyiben az L2$ méretnövekedése (és a most látható BW növekedés) megdobja az SMT yieldet és abból származik a MT teljesítmény előnye, akkor is az csak 15%.
egy 40-45%-os SMT2 yieldre azért még nem építenék rá SMT4-et.Én kifejezetten nem örülnék neki egyébként. A Cloud szolgáltatók - legalábbis a GCP - újabb magokból nem is kínál már olyan konstrukciót, ami páratlan számú magot lehetővé tenne. Ez nyilvánvalóan azért van, mert 2db vCPU valójában egy fizikai mag 2db SMT/HT szála. Ennek meggőződésem szerint biztonsági okai vannak - hogy ne lehessen SMT/HT-n sérülékenységet kihasználva törni.
Ha bevezetik az SMT4-et, szerintem arra ugyanez a szabály érvényes lesz, csak már úgy, hogy 4 vCPU-t fognak egységben kínálni, ami továbbra is 1db fizikai magot és a hozzátartozó 4 hardveres szálat jelentené. Persze amennyiben ez a 4 vCPU ellenére nem drágább, mint a korábbi 2 vCPU-s konstrukció, akkor jöhet, de én azért tartok tőle, hogy burkolt áremelést hajtanának végre általa.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus Rog Ally RC71L keveset használt PC konzol
- iPhone 15 128GB zöld 100% akku - mint az új - Apple jótállás 2026.10 27.-ig
- Nespresso AEROCCINO XL Fekete tejhabosító, nagyobb kapacítású
- Dell Optiplex 3040 Micro PC Windows 11
- Eladó Microsoft Surface Pro 9 i7 16GB ram 2TB ssd + Microsoft Surface Dock 2
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- BESZÁMÍTÁS! MSI Katana15 HX B14WEK notebook - i7 14650HX 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 5050 8GB WIN11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s G1 - i5-10210U I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo 14W Gen2 - AMD 3015e I 4GB I 128SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Designer 4K Monitor - BenQ PD-2700-U
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest