- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házi hangfal építés
- Bluetooth hangszórók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Petykemano #7122 üzenetére
> Egyben azt is jelenti, hogy miközben persze szélsebesen nő az az
> egyszálas teljesítmény, csúszunk vissza a 8 magból a 4 magbaszerintem csak annyi, hogy
lesz egy 4 magos alternativa is a 8 magos mellett.
És nagyobb lesz az AMD mozgástere az ügyfelek felé.
most már nemcsak felfelé
hanem lefelé is skálázhatja a magokat az AMD.A 4 magosból
várhatóan könnyebb lesz egy 2 magost is piacra dobni.
( vagy csak letiltani az MT -t 4c/4t )8c/16t ... 8c/8t ... 6c/12t ... 6c/6t ... 4c/8t ... 4c/4t
persze az ügyefelek alatt elsősorban az OEM ügyfeleket kell érteni.
de hátha a második körben már a DIY piacra is kerül.> > - 4nm? ( a videocardz ebbe sorolta )
csak azért irtam a kérdőjelet,
mert a MLID képen nem szerepelt ilyen infó..és
- melyik 4nm ?
- N4X vagy N4P ? -
HSM
félisten
válasz
Petykemano #7122 üzenetére
"Egyben azt is jelenti, hogy miközben persze szélsebesen nő az az egyszálas teljesítmény, csúszunk vissza a 8 magból a 4 magba (mainstream)"
Mivel az elődje (Van Gogh) is négymagos volt, így nem tűnik számomra ez "visszalépésnek".
Én úgy látom a piacot, hogy egyre nagyobb igény van kézikonzol méretű játékos PC-kre (a Steam Deck csak egy kiadás), illetve az asztali belépőszint (négymagos i3 felségterület) is eléggé el volt hanyagolva, lehet, így már megéri ide is hozni valami harapósabb, modern csipet, ha van rá elég gyártókapacitás. A "mainstream" szvsz maradt 8 magon (Rembrandt).
Új hozzászólás Aktív témák
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged