Új hozzászólás Aktív témák
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Petykemano #3213 üzenetére
> ARM / Az A78 <-> X1 divergencia érdekes.
szerintem annyi az üzenet, hogy a Neverse N1 mint teszt bevált
és most már lesz egy dedikált desktop/szerver fókusz is ... nagyobb erőforrással és tervezőcsapattal.ami elég kemény üzenet az X1 az X86/A64 -es világnak.
de várható volt.
Az AMD-nek meg lehetne az az előnye - hogy tudna csinálni dupla chipletes - architektúrát ( ARM és ZEN X86 ) egy foglalatban
Szerintem - Fejlesztői laptopnak ideális lenne ...
Az AMD stratégia szempontjából nézve:
Ha már úgy se tudja megakadályozni az ARM térnyerését .. valamennyire az élére kellene állnia ... és kifogni a szelet a feljövő riválisoktól ... persze az időzítés is számít , de az ARM X1-el már könnyű lenne ... -
Petykemano
veterán
válasz
-
válasz
Amíg a csúcsmobiloknak max. terhelésen 8-11W-os fogyasztása van úgy, hogy ebből a SoC 5-7W, addig szerintem a helyes fejlődési út valóban az energiahatékonyság és a fogyasztáscsökkentés útja. A kellő teljesítmény már megvan. Szóval jó lesz ez az A78 szerintem.
-
Cathulhu
addikt
válasz
Az Arm eddig minden generációval 20-30% IPC-t hozott.
Mert volt honnan.
Ha megfigyeled, az x86 is hasonlot (sot ennek akar a sokszorosat is) tudott hozni a 90-es evekben es a 2000-es evek elejen. Mert epp a nagy bummban voltak, mindenki tudott mindennel kiserletezni is haladni, nem volt meg optimalis irany es sokversenyzos volt a piac. A GPU-knal ez kesett egy fel/egesz evtizedett, ott generacionkent megvolt a duplazas is akar, mar az is lassul nagyon. Az ARM ugyanezt az idoszakat a 2010-es evekben kezdte, a mobiltelefonok es tabletek elterjedesevel lett hirtelen igeny es rengeteg penz a fejlesztesekre. De a korlatokat ok is ugyanugy el fogjak erni mint az osszes tobbi szereplo. Arra semmikepp se lehetett alapozni es nagyon naiv gondolat volt az, hogy a 20-30% tartosan meglesz. Csak nagyon drasztikus valtasoknal lehet eleinte jelentos ugrasokat elerni (mint pl a Zen) de csak addig mig az ki nem forja magat (Core), de egy ilyen drasztikus valtas visszafele is elsulhet (Bulldozer, Netburst).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus ROG Phone 9 Pro 16GB/512GB - 3 ÉV GARANCIA - MAKULÁTLAN!
- Thrustmaster TS -Pc bázis
- Eladó egy Asus g751j Dobozzal gyári tőltővel
- HP 13"FullHD IPS,i5 8265u(8x3,9Ghz)Villágító billentyűzet,8GB Ram,256-512SSD,jó akku,Szép állapot
- Újszerű Asus,játékra is,17,3"FullHD,i7 8550(8X4Ghz)GT920mx 2/4GB DDR5 VGA16GB RAM,SSD+HDD,
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged