- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Computex 2025: mindenkinek elérhető AI szuperszámítógépeket vizionál az NVIDIA
- Vezetékes FEJhallgatók
- Acer notebook topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ASUS notebook topic
- MSI notebookok
Aktív témák
-
HIMEN
csendes tag
:))
-
Totyi
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #23 üzenetére
A gondom az,hogy ugrál;és hogy magasabb az alaplap hőfoka néha,mint a processzoré.A gép nem fagy,stabil semmi ujraindulás.
-
Totyi
őstag
Sziasztok.Kérdések sora előtt vagyok.Először is.Az alaplap hőm-e nagyon ugrál.Ez ennyit tesz.75-80-71-68-74.Most mi van?Volt már 80 is egy két pillanatra.Ennyire rosszul mérne?Ja bios frissítés előtt és után is megvan a hiba.Van vmi tippetek?A lapom is7-g.20-as bios.
-
Wildmage
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #19 üzenetére
Honnan tudod, hogy pont 6 fokkal? Egyébként nekem egy E deluxe változat van belőle és a legújabb biosnál szerintem már variáltak valamit, mert az induló hőmérséklet is egy 4-5 fokkal magasabb volt, mint amit a gyárilag belerakott bios mutatott.
-
parandroid
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #19 üzenetére
igazán kitalálhatnának már valami egységes mérési módszert... :(
ezzel együtt köszi az infót.
bocsi, flashy-nek ment.
[Szerkesztve] -
Flashy
veterán
válasz
parandroid #17 üzenetére
szerintem erősen alaplapfüggő. asszem irtam is feljebb, Abit egyes sorozatainál nem is alaplap hőmérsékletnek hanem PWM (pulse width modulator) hőmérsékletnek irják, a proci környékén van valahol és szinte mindig magasabb mint a procié. de ezt weboldalon faq-ban irják is, nem kell félni.
-
parandroid
félisten
válasz
Fehérsólyom #16 üzenetére
tehát nem általános, hogy az alaplap hőmérséklete alatt mit mérnek? :F
nincs erre valami megyegyezés? :F
chipset (vagy NB) hőmérsékletet nem mér minden alaplap? :F
csupa kérdés vagyok. :D -
Fehérsólyom
aktív tag
Az a hőmérő dióda amiről te beszélsz, mint ami az alaplap hőmérsékletét méri a legalsó PCI slotod küröl van. Szóval se nem chipset, se nem proc hőmérséklet :) Ha a házad oldalán van rés, és esetleg onnan be is szív levegőt a gép, akkor jó esetben megmérheted vele a befele áramló levegő hőmérsékletét -> szobád hőmérsékletét :DD
-
parandroid
félisten
alaplaphőmérsékleten a northbridge-et értitek? sose tudtam, hogy ez mit is mér...
szerk: na megnéztem én is az asus pc-probe-bal. CPU: 33, MB: 35 fokos zárt házban. kb másfél órája megy a gép, bár csak netezek, meg zene szól. konfig az adatoknál.
bár valahol olvastam, hogy az asus alámér, de akkor sem izgulok... :D
hiába, a zalman, az zalman... :D
amennyiben a NB tényleg melegebb, mint a proci, akkor lehet, hogy érdemes lenne elgondolkozni egy Zalman NB-hűtőn is...
[Szerkesztve] -
Flashy
veterán
jezusom most már kezd eldurvulni ez a hőmérsékletparázás. szobahőmérsékletnél pár fokkal magasabbért már izgulni kell? nézted már a monitorod hátulját, a tévé hátulját, a mikró oldalát? vagy a mobiltelefon aksiját töltés közben? vagy akár egy rádiót/magnót ha huzamosabb ideig hallgatod? sokkal melegebbek ennél.
bizonyos Abit alaplapoknál a ház hőmérséklete helyett a PWM-et mérik, pl nálam. ez legtöbbször magasabb mint a processzor hőmérséklete. -
matuu
tag
Van rendszerventid? Nyitott a ház?
-
mg105
senior tag
akkor jo, tehát nem kell félnem a 31-32 fokommal. :)
köszi a válaszokat! -
X800XT
csendes tag
Nekem ASUS P4G8X-Deluxe, egy elég jól megoldott házhűtéssel:
Télen:
alap: 32 max: 37
Nyáron:
alap:36 max: 41 -
Detox_85
tag
100% terhelés, nyitott ház -->53 °C
-
mg105
senior tag
hi!
az lenne a kérdésem, hogy kb. meddig nem magas egy alaplap hőmérséklete?
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- EA Sports WRC '23
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Motoros topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Asustor NAS
- Steven: Miért váltottam TV-ről projektorra?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest