Hirdetés
- Milyen széket vegyek?
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Apple asztali gépek
- TCL LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
- 

feri11 csendes tag Szisz  tok. tok.Valaki tud segíteni! 
 Kicseréltem a gép házát, és nem indul. Még az alaplap képe sem jön be nincs videó jel . Próbáltam másikkal, azzal sem csinál semmit .Minden cucc a régi benne, egyedül az optikai meghajtó új.Előre is köszi..
- 

feri11 csendes tag Sziasztok ha valaki megtudná mondani, hogy egy gép miért nem indul akkor, ha minden cucc a régi, csak házat cseréltem le . indítás után nem csinál semmit, az alaplap indul, de kiírja hogy nincs videó jel. Próbáltam másik videó kártyát, de azzal sem megy még a csippanásig sem jut. 
- 

sky77 aktív tag Csak most jártam erre... 
 Ha az MX440 más gépben jó, elég gyanússá kezd válni az AGP port. Ha 9550 is jó másik alaplappal, akkor meg pláne. Mindenesetre ha az alaplap garis akkor visszavinni, ha nem... akkor talán valami technikához értő ismerőssel meg lehetne nézetni, hátha tud rajta valami bíztatót méricskélni. Amúgy egy PCI-os videokártyával is be lehetne bootolni (úgy hogy az AGP-s is benne van), aztán kicsit körbenézni a setup-ban, hátha. Úgy nagyhirtelenjében ezek lennének a szerény ötleteim.
 Szerk.: Amúgy biztosan a videokártya hibája? Próbáltatok bios resetet is? Ha használt a lap, lehet hogy baromságok vannak beállítva az előző tulajból kifolyólag. Gondolok itt arra, hogy esetleg egészen más cuccokra van optimalizálva (mem, CPU). Ezt erősítené, ha pci-os kártyával sem menne a boot.
 [Szerkesztve]
- 

deadguy aktív tag Nna. Leteszteltük egy MX440 essel is (a 9550 helyett), de a monitor be se kapcsol!!!!! Már haver is a haját tépi, mindent megmozgatott, mindent leporolt, minden teljesen franyó, még mindig elindulnak a dolgok(HDD,CD felpörög, venti beindul), de nincsen kép!!!!!!!! A monitor kábel sincs megtörve....... teljesen tanácstalanok vagyunk....... mit lehet tenni????????? 
- 

deadguy aktív tag Ez az uccsó Up-om ebben a topicban, úgyhogy ha valaki erre jár akkor segítsen légyszíves! Előre is köszönöm! 
- 

deadguy aktív tag UP!!!!!! PLÍÍÍZ!!!!!           
- 

deadguy aktív tag Hali! Lenne egy olyan gondom, hogy most volt havernál alaplapcsere (Abit IS-7), és miután beüzemeltük volna, se kép, se hang. De a cucc indult, csak a monitor nem akart bekapcsolni. Valaki tudna ebben segíteni?????? 
- 

gézu őstag válasz  Hókusz-Pókusz

üzenetére Hókusz-Pókusz

üzenetéreÉrdemes lenne megnézni,adtak-e ki friss biost a laphoz mostanában. 
 Valamint egy emilt ha küldenél a gyártó felé,mégis milyen ötlete
 van a probléma megoldására.
- 

A Yeti csendes tag válasz  Hókusz-Pókusz

üzenetére Hókusz-Pókusz

üzenetéreÉn pl.: Nforce 2-es lapokban láttam hasonlót ati radeon 9600XT kártyával 
 a vicc az egészben az egyik helyen asus volt mindkettő (kártya is -lap is)
 a másik esetben abit!
 Ld: (#55)
 no comment! 
 [Szerkesztve]
 [Szerkesztve]
 [Szerkesztve]
- 

sky77 aktív tag válasz  #34929152

üzenetére #34929152

üzenetéreKedves tsibe! 
 Ne haragudj, egyáltalán nem volt bennem semmilyen kioktató szándék, nem akartalak megbántani. Természetesen az sem baj, hogy te is leírtad a tapasztalatodat, sőt! Valamint nem képzelem magamat hű de okosnak sem, mindössze azért utaltam az előtted levő hsz-emre, mert láttam hogy neked RAM _cserével_ sikerült megoldani a problémát és úgy éreztem az én hsz-em ennek nagyon jó kiegészítése. Mint látod, nekem sikerült csere nélkül meggyógyítani, csak erre próbáltam meg felhívni a figyelmed (és másét is), nehogy valaki (esetleg a topicindító) egyből a kukában landoltassa a memjeit, ha esetleg kiderül hogy azok a ludasak a dologban.
 Mindenesetre nem vagyok biztos benne, hogy ha problémád van velem vagy egy hozzászólásommal, ne lehetne azt egy picit szebben a tudomásomra hozni.
 Remélem nincs harag! 
- 

Hókusz-Pókusz csendes tag Köszi mindenkinek a tanácsokat, hozzászólásokat. Megoldódott a probléma, az alaplap és a videókártya is jól működik, csak nem együtt. A memória hibátlan. Az alaplap / Asus P4V8X-X / jól működik egy másik videókártyával, és a videókártya 
 / ATI Radeon 9550 / is szépen muzsikál egy másik lapon. Ezek szerint inkompatibilis a két részegység egymással. Hogy is van ez? Várom a magyarázatokat.
- 

#34929152 törölt tag Az olyan nagy baj, hogy leírtam segítő szándékkal a tapasztalatomat?! Ezért oktatsz te ki? Szerinted nem láttam a hozzászólásodat, Mr. Nagyokos? Ez egy új szabály itt, hogy ha egy megoldás elhangzott, más nem írhatja le, mert az első az Isten, a másodikat meg le kell ugatni, vagy mi? Észre kéne venni, hogy ez nem versenypálya, hanem egy fórum. Ilyen reagok után pedig ne csodálkozz, ha az ember megutál itt segíteni! 
- 

Bazsy aktív tag XP is szeret baculni, vmi inf könyvtár van ahol a drivereket tárolja, onnan ha kitörlöd a dolgokat, akkor elvileg ujra felismer mindent... 
- 

#34929152 törölt tag válasz  Hókusz-Pókusz

üzenetére Hókusz-Pókusz

üzenetéreHasonló módon múlt ki az egyik gépünk. A problémát egy RAM-csere oldotta meg. 
- 

fügike senior tag LOAD BIOS DEFAULT-ot próbáltad már? Egy BIOS-reset után mondjuk. 
- 

sky77 aktív tag Én elsősorban alaplap, másodsorban memória hibára gondolnék. Alaplap ügyben pl. ld. saját esetem: Bővebben: link, memó ügyben pedig jártam már úgy, hogy no hangjelzés, minden felpörög, de nem indul a cucc. Igaz, 20 perc után sem. Akkor csak meg kellett a memót tisztogatni, és lőn világosság (a képernyőn). 
 Amúgy minden alkatrész egyenkénti tesztje lehet a megoldás kulcsa.
- 

Balinov titán válasz  Hókusz-Pókusz

üzenetére Hókusz-Pókusz

üzenetérenemfigyeltem,lehet nem is írtad,hogy hány vinyód van? próbálkoznék cd, vinyó beköt, bios-ba ha engedi boot sorrend 1,cd. 2.hdd,pl xp bootcd be,install, 
- 

üzenetére Hókusz-Pókusz

üzenetére20-30 perc? nemtom,de nekem még mindig ugy tűnik,hogy addigra hűl le..vagy az elemnek kell félóra,hogy lemerüljön. Azt próbáltad,hogy lehuzod a lapról a vinyó(ka)t és bootcd-ról indítod el a gépet? 
- 

Hókusz-Pókusz csendes tag Mielőtt a bios reset megtörtént 20 perc várakozás után hajlandó volt vinyóról bootolni. Az oprendszer jól működött. Az eszközök telepítésekor újraindításra nem reagál / a hűtő megy / . Kikapcsolás, 20-30 perc várakozás után újraindul. Mi történik az alatt a 20-30 perc alatt? 
- 

üzenetére Hókusz-Pókusz

üzenetérenem kizárt,hogy tényleg szar a lapod,asse ,hogy esetleg más alkatrészt is hazavágott...nincs valami ismerősőd P4-es géppel? 
- 

c41r0^ őstag válasz  Hókusz-Pókusz

üzenetére Hókusz-Pókusz

üzenetérelehet BIOS frissítés is kéne a lapnak, de mivel nem stabil, ha még működik akkorse, ezért lehet abba is belefagyna, ekkor meg csak a szerviz tudna segíteni...sajnos mindezeket cserealkatrész nélkül nem lehet kitesztelgetni 
- 

Hókusz-Pókusz csendes tag Ha a biosban az optikát választom bootolásra, nem engedi.Csak floppyról tudok bootolni kb 20 perc után. 
- 

c41r0^ őstag valószínűség szerint: 
 1. gyári hibás az alaplap
 2. alkatrész inkompatibilitás (csak tesztelgetni lehet más rammal, vga-val)
 3. kevés a táp...
 és valóban vedd ki a házból a lapot egy műanyag lapra, szereld ki a tápot a házból, és dugd össze, úgy próbálkozz (fém alkatrész összezárhat nem kívánatosan áramköröket...)
 [Szerkesztve]
- 

üzenetére Hókusz-Pókusz

üzenetéreakkor passz a négyzeten. 
 van lehetőséged ismerős/haver/rokon gépébe ugyanezeket a hw cuccokat (a lap kivételével) kipróbálni? Más lehetőséget nem nagyon látok,mint a szisztematikus hw teszt,amit előttem is ajánlottak.
 [Szerkesztve]
- 

üzenetére Hókusz-Pókusz

üzenetéreZekszerint hűtés téren minden okés. Neadjisten próbáltad levett oldallapokkal? 
- 

gyga senior tag ''A biost be lehet hívni de állítani semmit nem enged csak kilépni belöle'' szerintem egyértelmű szar a bios 
- 

eziskamu addikt válasz  Hókusz-Pókusz

üzenetére Hókusz-Pókusz

üzenetéreElvileg. 
- 

Balinov titán Sziasztok, 
 végigolvastam a topicot, nekem a procihűtés tűnik gyanusnak.
 Témaindítótól kérdezem: procihűtőt próbáltad ujra feltenni? leveszed,letakarítod
 a pasztát (sok esetben gyári ''ragacsot'' tesznek a hűtő aljára,ami lófaßt se ér),ujra paszta vissza fel. alaplap leírásánál a tematikus rajzon megnézném,hogy egész pontosan melyik csatira kell a cpu-fan-t rákötni. Sajnos tapasztalatból beszélek,a cpu hűtő nem megfelelő felhejezésével kigyikoltam egy 1,33-as Tbirdet meg majdnem egy 2200+-os tortont. Apropó, nem lehet,hogy kevés a procihűtőd? mittomén van egy 2,4-es P4-ed,de a cpu hűtő gyári adatainál kisebb órajelig írja..?
 Balinov
- 

eziskamu addikt Én azért csak megkérdezem. Nem lehet hogy az új konfighoz, már egy kicsit gyengus a tápegységed? 
- 

Hókusz-Pókusz csendes tag Bios reset megtörtént.Rögtön nem tudom inditani a bootolást, kell várni legalább 20-30 percet.Indítás után a Win logoig eljutok majd sötét képernyő.Várakozás 20-30 percig és ismét ugyanaz elölről.Mi lehet a gond? 
- 

vfo7 senior tag válasz  Hókusz-Pókusz

üzenetére Hókusz-Pókusz

üzenetéreNe görcsölj a cuccal, telepítsd újra a vindózt, mert nem viseli a hardvercserét, ahogy ezt tudós topictársak is javasolták. 
- 

A Yeti csendes tag majd érdekel a végeredmény 
 csá
- 

üzenetére Hókusz-Pókusz

üzenetéremint már mondtam : lehet hogy a te esetben a KOMPATIBILITÁS a kulcs szó 
 de az is lehet hogy csak spontán sz*r az alaplapod! 
- 

üzenetére Hókusz-Pókusz

üzenetéreproba cseresznye! 
- 

A Yeti csendes tag légy oly kedves és a boot disk (Englisch, 55 KB, Windows) használd -elvileg! 
 bár jó sok idő de lehet hogy megéri!
 csaó!
- 

A Yeti csendes tag www.computerbase.de/downloads/ software/systemueberwachung/memtest86/ 
- 

üzenetére Hókusz-Pókusz

üzenetéreVárj keresek neked egyet! 
- 

üzenetére Hókusz-Pókusz

üzenetérevan valami memteszted? 
- 

üzenetére Hókusz-Pókusz

üzenetéremilyen ramjaid vannak? 
 milyen táp?
 [Szerkesztve]
- 

A Yeti csendes tag Egy XT és egy AT computer beszélget: 
 Az XT: -Figyu te tudtad hogy mi kompatibilisek vagyunk?
 AZ AT: - HEEE...!???
 [Szerkesztve]
- 

üzenetére Hókusz-Pókusz

üzenetéreakkor sajna ez azért gáz mert igy sok cummi is lehet! 
 sajnálatos modon a win-edet elfeletheted!
 a következőket tenném!
 első körben szereznék egy klaf a kis memtesztet
 igazából ha az hibát dob nem biztos hegy a ramod vagy a lapod a rossz!
 előfordulhat haogy a maximálisan kompatibilis hardver cucosok nem beszélnek egymással jól csak ugy mint a régi viccben:
- 

kisninja őstag Ha pihentetni kell ako mégis lehet hiba a hardware-ben ha jol tudom a pentuim proci visza veszi az orajelét ha rosz a hütö tehát nem melegedhet tul... 
- 

kisninja őstag ?? 
- 

üzenetére Hókusz-Pókusz

üzenetéremagyarul akkor amikor lefagy utána be sem boot-ol ? 
- 

erdoke titán válasz  Hókusz-Pókusz

üzenetére Hókusz-Pókusz

üzenetéreAkkor a #2 a te embered, húzd újra, Sam!  
- 

Zeck aktív tag Nekem ilyesmi mókás hibám akkor volt, amikor összeraktam egy új gépet, és bootolás közben meghalt, aztán kiderült, hogy a biosban a 2000+os proci 1500-re van állítva, amin el sem indul. Ha garis mondjuk én mindenképpen visszavinném. 
 Lecsupaszítás +cuccok egyesével visszarakása mindenképpen jó hibaszűrésre, meg biosreset sem árthat neki.
- 

üzenetére Hókusz-Pókusz

üzenetéreHozzávalok: 
 -egy darab WINXP telepítő CD ( igazából az a tuti amivel felraktad)
 - ja és egy kis figyelem!
- 

TudorVigyor aktív tag válasz  Hókusz-Pókusz

üzenetére Hókusz-Pókusz

üzenetére(a speakert meg csatlakoztatni) 
- 

TudorVigyor aktív tag válasz  Hókusz-Pókusz

üzenetére Hókusz-Pókusz

üzenetéreÚjra kell telepíteni 
- 

üzenetére Hókusz-Pókusz

üzenetéreaz előttem szolonak igaza van csak a helyes kifejezés jelen esetben a reinstall amit a #2 hozzászolás már megejtet 
- 

üzenetére Hókusz-Pókusz

üzenetéretökéletes 
 tehát akkor ha jol értem a hardverrel semmi gond csak winmaminak ezt nehéz beadni
- 

kisninja őstag na mé nem ezze kezdted rakd ujra fel a windowst okos ember elkülönit a vinyon egy kis részt a winfosnak 
 ha bejon a biosz meg butol is ako jo a cucc aszem a win XP nem szereti a nagy hardware változásokat
 [Szerkesztve]
- 

üzenetére Hókusz-Pókusz

üzenetérebár már kérdezték töled de most én is megkérdezem 
 most az a gáz hogy még a BIOS ig se jutsz el vagy az hogy a Winanyu nem jön fel!!!
 Az ''IGEN'' felelet nem ér! ) )
- 

A Yeti csendes tag bocsi csak egy kicsi megcsusztak a hozzászolások 
 amugy mizu sipol vagy nem?
- 

üzenetére Hókusz-Pókusz

üzenetéresőt igazából a lapot is ki kellene venned a házból!! 
- 

Hókusz-Pókusz csendes tag válasz  Hókusz-Pókusz

üzenetére Hókusz-Pókusz

üzenetéresenki többet harmadszor? 
- 

üzenetére Hókusz-Pókusz

üzenetérea képlet elvileg roppant egyszerű legalábis első körben 
 -Ki kell szerelned a lapot a házból-ez azért jó mert ha rossz esetleg valamelyk test pont a lapodon akkor ez már ki is lesz küszöbölve!
 -a lapot ráteszed valami szigetelt anyagra pl.: a lap dobozára ügyelve hogy semmilyen csavar nem maradt alatta.
 a procit, a hütőt ( lehetőleg a cpu fan helyre mivel valamelyk lap nem hajlandó elindulni ha nem forog a hütő)és egy speaker-t rádugsz a lapra
 -mesés lesz az egész ha miután adsz neki áramot és össze zárod a power lábakat pár másodpercre és a gép elkezd gyönyörüen sipolni, mivel akkor biztos hogy nem a lappal, a procival, vagy a táppal van a baj !
 Folyt köv az eredmény után 
- 

BOOSTER aktív tag válasz  Hókusz-Pókusz

üzenetére Hókusz-Pókusz

üzenetéreFigyu próbáld meg hogy mindent leveszel az alaplapról csak a proci és a tápcsati marad meg a reset és pover meg hangszóró akkor mit csinál??? 
 Ha sípol akkor kezd el egyenként visszarakni a többi cuccot és közben mindig elindítod és figyeled hogy melyik az a cucc ahol megkukul...
 [Szerkesztve]
- 

kisninja őstag Halott az a lap vidd visza ne sz*rozz vele 
- 

BOOSTER aktív tag Egy BIOS resetet még megpróbálnék...Aztán gari... 
- 

üzenetére Hókusz-Pókusz

üzenetéreAkkor mégiscsak szét kéne kapni az egészet,nem kap-e valahol testet. 
 Csak egy példa:a kisfloppy-m tápcsatija 1mm-t elmozdult és a gépem
 meg se nyikkant.Minden csatlakozó megigazítása után powergombbal
 ellenőriztem és így jöttem rá mi a hunyó.
- 

kisninja őstag Vidd visza a lapot szerintem meghalt ha AMD lenne ako azt mondanám hogy a procid halt meg de igy csak az alaplap lehet vagy vga de ako kén sipolnia mint álat 
- 

üzenetére Hókusz-Pókusz

üzenetéreA 13. hozzászólás alapján lehet alaplap de ha fordítva dugsz össze tápcsatit akkor még a táphűtő sem kapcsol be...(Ezt egy haver kipróbálta a gépén én is ott voltam a gépnek nem lett baja...) 
- 

üzenetére Hókusz-Pókusz

üzenetéreMivel először a videokarinak kéne bejelentkezni,kézenfekvő 
 lenne egy másikat beletenni és megnézni,elindul-e az alaplap.
- 

üzenetére Hókusz-Pókusz

üzenetéreHa először elindult volna vagy legalábbis afelé haladt és most meg semmi akkor valami befeküdt deee nagyon...Biztos hogy mindent átnéztél jól van-e... 
 Esetleg próbáltad BIOS-t resetelni...
- 

üzenetére Hókusz-Pókusz

üzenetéreAkkor vagy halott az alaplap vagy zárlat van valahol és a táp letilt. 
 Nézd végig a csatlakozókat,az összeszerelést.
- 

Wolverine félisten válasz  Hókusz-Pókusz

üzenetére Hókusz-Pókusz

üzenetéreAz is lehet, hogy itt több dolog van elqródva... Valami meghalt... 
- 

üzenetére Hókusz-Pókusz

üzenetéreA bios ad valami hangjelzést bekapcs után? 
- 

üzenetére Hókusz-Pókusz

üzenetéreHa jól értem, akkor a bios képernyő sem jön be,ugye? 
- 

üzenetére Hókusz-Pókusz

üzenetéreSafe módban elindul? 
- 

Wolverine félisten válasz  Hókusz-Pókusz

üzenetére Hókusz-Pókusz

üzenetéreMiről mire cseréltél? Az XP csak akkor indul el lapcsere után, ha azonos chipsetű a két lap. Egyébként Win reinstall az egyetlen megoldás... 
- 

Hókusz-Pókusz csendes tag Alaplapot cseréltünk a gépemben,bekapcsolás után 5-10 másodpercig ment,legalább is az alaplap logoját láttuk meg aztán néhány sort azóta nem történik semmi újraindítás után sem,a monitor végig power saving-ban van,meg se nyikkan.Xp van fenn.Hogy lehetne újraindítani? 
 [Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen széket vegyek?
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Heroes of Might & Magic: Olden Era
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Filmvilág
- Építő/felújító topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Gigabyte B85M -HD3 LGA 1150 Alaplap, garanciával!
- Corsair Vengeance LPX Black 32 GB (2x16 GB) DDR4 3600MHz - ÚJ
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390-A Pro Z390 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- s754, s939, AM2, AM2+, AM3, AM3+, AM4, FM1, FM2 alaplap, CPU akciÓÓÓ
- ÁRCSÖKKENTÉS MSI Z77 MPOWER Alaplap eladó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370P i7 9700K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB RAMPAGE Shiva A-data 600W
- ASUS RTX 5060Ti DUAL OC 8GB GDDR7 DLSS4 új, 3év garis eladó
- ÚJ Lenovo ThinkPad T16 Gen 4 - 16" WUXGA - Ultra 7 255U - 32GB - 1TB SSD - Win11 - 3 év garancia
- Samsung Galaxy Z Flip 5 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 USB-C Dock (ELKELTEK) - CSAK RENDELÉSRE
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

tok.
 tok.