Hirdetés
- E-book olvasók
- Azonnali processzoros kérdések órája
- SSD kibeszélő
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- HP ProLiant MicroServer Gen8
- Négy P-maggal jön a Panther Lake generáció
- Milyen notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomcsi23
veterán
válasz
stifi82 #12891 üzenetére
Feszültségre mennyit ír?
Discharge módban süti ki a benne levő kapacitást, utána fel kell tölteni.
Vagy charge test mód, ami feltölt-kisüt-feltölt.
Egyébként lehet, a készülék az elemhez képest alacsonyabb feszültség miatt jelez, de többségében ilyenkor még azért bőven használható az akku. -
Jannn
aktív tag
válasz
stifi82 #11154 üzenetére
Nálad inkább user error-ról lesz szó szerintem...
A tronic gyorstolto nem ajánlott, az akksik viszont jó minoseguek 👍Nemrég tettem fel képet új Fujitsu (eneloop) akksikrol, a gyári csomagolasbol kivéve, ahogy a képen látszik 3db 2.1A és 1db 1.7A kapacitású volt. Nem hőbörögtem egyből h a Fujitsu sz*r hanem a gyengébb akksik berakram egy újabb kör merites - töltés kombóra. Láss csodát, az is hozza már az ígért 2.1A - t 🙌
Igaz, a tronic toltovel ez nem fog menni, mert meríteni nem tud.. (vagy talán tud, ha éppen olyan kedve van 😎) -
And
veterán
válasz
stifi82 #11120 üzenetére
(Ne kövesd el a szokásos hibát, hogy néhány - nem reprezentatív - véleményből próbálj meg messzemenő következtetéseket levonni. Most komolyan: vajon hány ember vett ilyen töltőt az elmúlt 5-6 évben, és abból hánynak lehet róla rossz véleménye. Szóval egy kicsit erős, hogy csak ezért nem megbízhatónak titulálod. Ismerjük a Conrad 'érdekes' árképzését, a hozzáállását a bővített garanciához, de azért ne essünk át a paci túlfelére.)
#11129 anarchimedes: Hát ja, a kihasználható kapacitása (< 1,2..1,7Ah @ 1,5V) és a cellánkénti 10 USD-s ára fényében nem tűnik szuper alternatívának. -
Kernel
nagyúr
válasz
stifi82 #11122 üzenetére
Nyilván ez nem megy csak úgy ész nélkül.
A 14500 Li-ion megfelel az AA méretnek, de csúcsra töltve 4,2V.
Például van egy fejlámpám, tarkórészen 3xAA elemtartóval. Ebbe elvileg betehetnék egy 14500-at, másik kettőt rövidzárral helyettesítve.
Ehelyett én inkább előszedtem a lomtárból régi, lapos telefonakkut, ami épp belefért a tartóba, forrasztással bekötöttem. Még egy USB töltőmodul is befér. A telefonakku védelmet tartalmaz, ezért nincs szükség a védelemmel integrált modulra).
A fejlámpa így nem csak sokkal jobban világít, de a "tarkósúly" is pehelysúly lett. Ha sokáig nem veszem elő, elvileg ez akkor is tartani fogja a töltést, készenlétben fog állni.
Továbbá állandó problémám a soros akkukat tartalmazó szerkezetekkel, hogy a leggyengébb lemerül, túlmerül, átfordul, károsodik stb., még mielőtt feltűnne, hogy tölteni kell, mert a többi még tartja magát. 1 db Li-ion cellánál ilyen gond nincs, a védelem 2,5 V-nál lekapcsol és ennyi.
De úgy látom, még védelem nélkül sincs gond (egy cella esetén), ugyanis kisütés közben, a terhelés hatására letörik a feszültség (szerszámgép megáll) ez nyilván feltűnik az embernek, hogy tölteni kell, nem szabad így tovább használni, illetve töltetlenül nem szabad 1 hétnél tovább tárolni sem, mert átvezetés, zárlat keletkezhet benne.
Csakhogy ekkor még nincs túlmerítve az akku, a terhelés lekapcsolása után hamar visszakúszik 3 V-ra is, ezért ez még nem számít túlmerítésnek. (Sorosan használt több Li-ion cellánál van gond, amikor már kell a védelem).
Másik példa egy számkijelzős, vonalas telefon, 4x AAA. Ez is működik 4,2V-ról, bár állandóan jelzi a csökkent feszültséget, de attól még stabil egyelőre.
Ez a telefon is nyírt már ki akkut, a túlmerítős probléma miatt, ezért inkább alkáli elemmel használtam, amiért nem kár.
Mindezt azért is írtam le, mert előfordul emberekkel, hogy elkezd átállni elemről akkura, majd milyen jó lesz, persze. Míg a soros használat miatt túlmerül valamelyik, kipurcan. Úgyhogy nekem felemás tapasztalataim vannak ezzel.
-
Jannn
aktív tag
válasz
stifi82 #11105 üzenetére
Szerintem nem jó ötlet 1A-ral tölteni az elemeket, ezért sem vettem olyat. Nekem egy szabályozható, de csak 500mA-ral töltő gép sokkal szimpatikusabb volt ennél a batár tronic szerkezetnel. (élőben is láttam, elég nagy darab!)
2-3 óra alatt kíméletlenül vagy 4-6 óra alatt teljesen kíméletesen feltölteni az akksikat? Én a másodikra szavazok, nem hajt a tatár 😎 -
Jannn
aktív tag
válasz
stifi82 #11103 üzenetére
Ezeket a tronicokat most a legutóbbi akcióban vettem kb 2 hete 1200 Ft /4db. Eddig eneloop párti voltam, de ezek is teljesen korrektek, és a mostani eneloopok (Fujitsu) felébe sem kerülnek..
Most tesztelem az új Fujitsu lsd akkukat is.A kínai akku tényleg rossz döntés volt, pár száz Ft-tal többért tényleg használhatót kaphattal volna itthon (Lidl Aldi IKEA)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- PlayStation 5
- Autós topik
- E-book olvasók
- Gumi és felni topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Olympus OM-1 mark1 fényképező eladó (m43)
- Sony Alpha 7 (2300 expo) + 28-70mm f/3.5-5.6 + Takumar 55mm f1.8 M42 + M42-NEX adapter
- Komplett fotós szett (Canon EOS RP + Canon RF 35mm f/1.8 Macro IS STM + rengeteg tartozék)
- GODOX WITSTRO AD 200 AKKUS VAKU KIEGÉSZÍTŐKKEL ELADÓ!
- Panasonic GX80 ,ELKELT, értékelésre vár....
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Victus 16-s0002nh - 16.1" FullHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7640HS - 32GB - 1TB - RTX 4050 - 1,5év gari
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest