Új hozzászólás Aktív témák
-
Stoner
csendes tag
Tiszteletem! Ha lehetne kis véleményt kérni, akkor megköszönném bármit is tanácsoltok:
WD MyPassport, USB3 4TB 2,5" külső merevlemez. Modell: WD40NMZW-11GX6S1.
Tünet: nem érhető el a fájlrendszer, magát a HDD-t Bios felismeri, Windows alatt csak homokórázik mind tallózásra, mind lemezkezelőre. Furcsa hang, kattogás, ismétlődő leállás-felpörgés nem tapasztalható. Linux alatt fdisk kilistázza a lemezt és mérettel/fájlrendszerrel együtt a partíciót is. De olvasni nem lehet róla, ha megpróbálom megnyitni csak villog az eszköz LED-je és semmi sem történik belátható időn belül. Egy dd-t próbáltam róla, látszólag haladt, de iszonyat lassan. Egy darabig hagytam menni, utána a részleges image-ből sikerült is pár fájlt visszanyerni, de az átlag sebesség alapján hetekig tartana a teljes mentés, amit nyílván rizikósnak érzek, szóval nem kínoznám feleslegesen a HDD-t ha van más opció. Nem az enyém a drive, csak szakvéleményt kérnék illetve esetleges tanácsot hogy hova irányítsam a tulajt ha a fentiek alapján nem érdemes hazárdírozni háztáji módszerekkel. Sajnos nehezen pótolható anyagok vannak (voltak?) rajta, így elég nyitott a tulaj mindenféle megoldásra.
Előre is köszönöm! -
Stoner
csendes tag
Üdv! Rövid leszek és lényegretörő, senki idejét nem szeretném rabolni, de szeretnék biztos diagnózist felállítani mielőtt közlöm a rossz hírt a tulajdonossal.
Hardver: Seagate Momentus 5400.5 320GB (2,5" Sata)
Hibajelenség: az adatmentő progik még látják a lemezt, particionálatlan üres területként. Ha megpróbálok adatmentést futtatni, minden szektorra read error-t dob és közben (alig hallhatóan) ütemesen 'kattog'.
Kérdés: jól sejtem, hogy ez mechanikai hiba lesz, és esélytelen bármiféle adatmentés hétköznapi módszerekkel?
Előre is kösz a választ!!!
-
Stoner
csendes tag
Helló!
Némi iránymutatásra lenne szükségem mire számíthatok. Adott egy külső 3,5-es 750Gb-os Lacie USB HDD. Fizikai behatás nem történt, de egyik napról a másikra nem ismeri fel a gép a meghajtót. Hallhatóan/érezhetően felpörög rendesen és szokatlan zajok nélkül, de a gép nem látja az eszközt. Mik lehetnek a hibaforrások?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Western Digital Purple 4TB HA520 - WD43PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- Crucial P310 1TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - 7100-6000 MBs - Eladó!
- Toshiba P300 3.5 2TB SATA3 (HDWD320UZSVA) új, 3 év gar
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged