Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Feroj

csendes tag

Hello!

A konfigom a következő: Abit IB9, Core2 duo E6420, Geforce 6600 GT, Kingmax RAM 1024, Chieftek 350w táp.
    Még az év elején vettem egy másik gépet (sajna garancia nélkül), egy ideig tökéletesen működött, de aztán folyamatosan újraindult, ezt eljátszotta egy darabig aztán már be se tudtam kapcsolni (az-az maga a gép bekapcsolt de már a monitort nem tudta bekapcsolni).
    Elvittem hát egy szervízbe alaplap, proci, memória mind megfőtt.
    Megvettem a fent látható konfigot, szinte mindent kicseréltem, csak a videókártya és a háttértárolók maradtak benne.
    2 hete tökéletesen működik, viszont az egyik nap fogta magát és újraindult,a bootolási folyamat közben a köv. hibaüzenetet kaptam: "cpu is unworkable or has been changed"
    ok, gondoltam semmi gond a forumon visszaolvastam, nem egyedi jelenség egy cmos reset, majd a bios-ban egy "Load Optimized Defaults". Az xp elindul, betölt majd újra lefagy.A cmos resettel tudom már csak elindítani a gépet úgy hogy az xp elinduljon,de arra sincs időm hogy az automatikus újraindítást kikapcsoljam, hátha dob valami kékhalál megjegyzést. Ugyan azokat a hibákat csinálja amit az előző konfigom, tehát a gép zúg, de a monitort nem kapcsolja be. Elvesztettem a fonalat: az elem zsír új, a bios a legújabb, cmos reset megvolt, nem tudom mi tévő legyek.
    Válaszaitokat előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák