- Megerősíti a platformfüggetlen sugárkövetéses tesztjét a 3DMark
- A Seenda ollós klaviatúrája a Microsoft Sculpt Ergonomic Keyboard nyomdokain jár
- Gamescom 2025: Itt a legújabb Gaming NUC
- Cicomától mentes Palit GeForce RTX 5060 a kevésbé tágas gépházak gazdáinak
- Eldőlt: nem építhetnek hátsó kaput az Apple termékekbe a britek
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Az Xbox égisze alatt oldaná meg a PC-s játékosok legnagyobb gondját a Microsoft
- Hobby elektronika
- Októberben hozza PC-s kézikonzoljait a Microsoft
Új hozzászólás Aktív témák
-
lapa
veterán
na feladom: szóval én mindenáron azt szeretném megoldani, hogy erről a gépről át tudjak rsyncelni valamit a távoli gépre. mindezt úgy, hogy mindkét (ubuntu) gépen sudo vagyok.
ezt szeretném:
1. elindítom a scriptet
2. ssh távoli gép jelszót kér
3. távoli sudo jelszót kér és mountol egy partíciót (eddig asszem megvagyok).4.
sudo rsync -a -v -z -e ssh --rsync-path='sudo rsync' \
--delete \
--exclude=/var/lib/video \
--exclude=/dev \
--exclude=/tmp \
--exclude=/proc \
--exclude=/lost+found \
--exclude=/media \
--exclude=/mnt \
--exclude=/sys / lapa@ii:/media/sdb1/5. távoli umount (ez is megvan)
a bajom a 4. ponttal van, mindenáron sudo: no tty present and no askpass program specified -et kapok.
volt egy olyan ugly workaround, hogy előtte
stty -echo; ssh myUser@REMOTE_SERVER "sudo -v"; stty echo
de ahhoz ki kéne kapcsolni a sudo per-tty ticketjét, és ha jól értem azt nem akarom szekurity részirűl.
volt ugyanitt valami ilyen megoldási javaslat, de ezt még emésztem. azt írják ebben látszik a jelszó, szóval nem tűnik nyerőnek:
rsync -R -avz -e ssh --rsync-path="echo mypassword | sudo -S mkdir -p /remote/lovely/folder && sudo rsync" /home/ubuntu/my/lovely/folder ubuntu@x.x.x.x:/remote/lovely/folder --delete
valahogy csak meg lehet ezt oldani, és szerintem elég fontos lenne. általában nagyon lényeges lenne a távoli sudo-s rsync.
Új hozzászólás Aktív témák
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Asus Zenbook 15 OLED UM3504 - 15.6" 2.8K 120Hz - Ryzen 5 7535U - 16GB - 512GB - 2+ év garancia
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
- iKing.Hu - Honor Magic V2 Black Használt, karcmentes állapotban 16 GB RAM / 512 GB tárhely
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6248 (20c/40t, 2.5/3.9GHz), 512GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest