-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomi84
aktív tag
Ezt a winrar-os dolgot én sem igazán értem...
Linux alatt kell azt kitömöríteni, ez biztos.
ide mész letölteni: [link], rákattintasz a Linux könyvtárra, kilistáz ezer kernelt. Asszem most 2.6.16.9 a legújabb. megkeresed a tar.gz kiterjesztésű fájlt (baromi sok van, keresni kell) leszeded.
parancssorban: tar -xzvf [fájlnév]
ha nincs fent a gépen, akkor le kell még szedni a kernel_packages, meg a fakeroot csomagokat (apt-get install...)
aztán make configure-ral beállítod a kernelt, fakeroot-tal csomag, majd telepítés.
hoppá, most jut eszembe, hogy ez Debian alatt van így, nemtom te milyen disztribet használsz, de szerintem a legtöbb rendszer alatt hasonló.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hővezető paszták
- Milyen notebookot vegyek?
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest