Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Overlocker
veterán
Tegnap nézegettem én is egy kicsit...
3618Mhz-en,egy adott feszen, amin még 3600-on stabil,felette tudtam hogy nem, elkezdtem tesztelni...
SP2004 9-es prioritással: 1 min 8 sec múlva hiba
SP2004 10-es prioritással: 1min 4 sec múlva hiba
OCCT, az 1 perces bevezetés után 1 min 28sec múlva dobta ki a hibát..
Tehát a 10-es priortitás gyorsabb picit... -
westlake
félisten
válasz
Stalker-2572 #30 üzenetére
nem a progi jo, hanem a firefox
-
westlake
félisten
kiprobaltam egy modszert, amivel az eddigi jonak mondott modszeremmel tesztelt processzort is kifektette.. semmi ordongosseg nincs benne... adott harom peldany az st2004-bol es egy program, ami monitorozza a processzek, file-ok valtozasat..
[link] szepen ki kell tenni full screenbe.. nyomjatok egy ctrl+a betut, majd inditsatok el a harom stress test 2004-et.. -
slett27
addikt
westlake : PCMark05-ről vélemyény ? Amikor tuningolgattam, és már-már azthittem stabil a gép, a PCMark-nál mindig visszakellett vennem az órajelet (volt 100MHz-el is), mert konvertálásnál hibázott, azt hiszem Audio konvertálásnál. A test 10-15 perc alatt fut le kb.
-
Pietrosz
addikt
válasz
Stalker-2572 #21 üzenetére
Hány venti van a gépben?
Egyszerűen felesleges szenvedni rajta, hogy menne-e vagy nem.
Ha már van min. 1 venti a gépben, akkor már nem fogod észrevenni, ha raksz egyet a procira is, fullra leszabályozva. És akkor még tuningolni is tudsz.
Más lehetőség meg nincs, full passzív gépet összrakni értelmetlen, mert szétfőnek a FET-ek, miegymás.
De ez itt nagyon off -
Sárpac
nagyúr
Én a Orthos stress testje mellett Video Card Stability Test-et is futtatok mivel az utóbbi rendesen felmelegíti a vidkarit és természetesen a ház belsejében a levegőt is ami által növekszik a cpu hőmérséklet is. Lucas small ffts-t használ lebegőpontos illetve cpu-t is, 100% assembly 80%-ban SSE2 kódot futtat ha van ilyen lehetőség!
2hónapja kezdtem fürkészni a kódját de elég kemény dió!
[Szerkesztve] -
Pietrosz
addikt
válasz
Stalker-2572 #19 üzenetére
Felesleges ezt a passzív dolgot erőltetni, nem fog menni. Rá kell rakni egy halk ventit 5V-on és ennyi.
-
Gyok2
senior tag
Pontosan ertettem a topik lenyeget, es evvel altalaban eleg hamar kiderul ha instabil. Ha gondolod elkuldom neked kiprobalni.
-
westlake
félisten
leeht felreertetted a topik lenyeget... nem szavazatokat gyujtunk egyik, vagy masik programra, hanem megprobalunk egy olyan modszert kitalalni, amivel a leghamarabb kijon a cpu instabilitasa.. esetleg te mar kiprobaltal mindent, de ez a program volt a legyorsabb?
azzal nem sokra megyunk, hogy neked melyik ilyen jellegu program jott be -
Gyok2
senior tag
Meg egy szavazat az s&m-re
-
westlake
félisten
válasz
Stalker-2572 #12 üzenetére
jelen korulmenyek kozzot nincs jelentosege a homersekletnek.. lehet, hogy anno az x2-nel volt, de itt nincs.. nem azt mondom, hogy -30 foknal nem valna stabilla az a beallitas, amit 70 foknal instabil.. arra celoztam, hogy jelen esetben mindegy, hogy 60 fokon porog a cpu, vagy 90 fokon.. ugyanolyan ''stabil''.. a c2d prociknal nem szamit ennyit a hotermeles..
-
westlake
félisten
tehat.. kiprobaltam azt, hogy a 9-es prioritassal futo st2004 melle inditok meg egy 32 megas pi-t.. a pi kapott a processzoridobol 25%-ot (nem en allitottam be), az st2004 pedig 75%-al ment tovabb.. ilyenkor a hiba kesobb jott ki, mintha csak az st2004-et futtattam volna..
azt mar enis eszrevettem, hogy ha fut a firefox, akkor gyorsabban kijon a hiba.. nem is kell hasznalni a progit, csak eleg ha ''fut''.. az is megfigyelheto, hogy ablakok bezarasara, megnyitasara (tenyleg) nagyon erzekeny a rendszer.. -
Stalker-2572
veterán
westlake! homersekletet szoktad nezni? probald ki, hogy beinditod a gepet es felrantod vagy hagyod hogy beizzon es utan rantod fel... vagy probald ki hogy a hutot beteszed a melyfagyasztoba es utana mered le
(csak sajat felelossegre!!)
-
dokar
addikt
Na cső,
Ami a progimat illeti leálltam vele, mert nem tudok megbirkózni a feladattal és a szabadidőm is kevés hozzá.
Ha vmi jó stabilitásteszt módszert akartok találni, akkor sztem egy olyan progi lenne jó, amelyik nem folyamatosan tesztel, hanem véletlen megszakításokkal és váltásokkal.
Megfigyeltem, hogy pl ha egy proci 10 percig stabil pl az SP2004 alatt, akkor a stress teszt elindítása-leállítsa-újraindítása (mellette superpi teszt ki-bekapcsolgatás is) következtében hamarabb kidobja a hibát (pl <1 perc). -
DeadMeat
nagyúr
Az s&m nevu programot probaltad mar?
-
westlake
félisten
erdekes dolgot tapasztaltam.. vagyis kettot..
az egyik az, hogy az everest stabilitas tesztjeben van nehany bug, azert azt nem is tesztelema masik az, hogy a super pi sokkal gyorsabban megmondja errola rendszerrol, hogy instabil, mint az st2004.. lehet, hogy ez szimplan a konfignak, vagy akarmi masik kis aprosagnak tudhato be, de ''lefuttatva'' 20 darab 32 megas merest, kiderult, hogy 9.15 masodperc elteltevel hibat jelez a program.. valoszinuleg minel kissebb meretet valasztunk, annal jobban megno a hibazasig eltelt ido.. a 16 megas tesztnel 2.465 masodpercre van szukseg, hogy hibat jelezzen.. egyebkent a 32 megas teszteknel egyetlen egy 10 masodperc feletti ertek volt, ami 51 masodperc
mod: igen, azt elfelejtettem emliteni, hogy egy super pi-t futtattam, de ennek azert nincs jelentosege, mert az altalam hasznalt konfignal mindig az elso mag hibazik! (legalabbis elosszor)..
[Szerkesztve] -
Pietrosz
addikt
Sok sikert, remélem hamar meglesz a tuti módszer
Én a sokórás orthosra esküszöm, 12h vagy több, eddig még mindig bevált.
Persze lehet következtetni , pl ha 4h-ig stabil, akkor nagy valószínűséggel 15-20MHz csökkentéssel meglesz a 10-12h stabilitás is (C2D,A64/X2 tapasztalatok)
-
westlake
félisten
elvegeztem egy tesztet.. beallitottam a cpu-t egy olyan sebessegre, amirol biztosan tudtam, hogy instabil.. egy st2004, egy clockgen, egy totalcmd, egy txt es egy msn ''futott'' a rendszeren..
20x alkalommal teszteltem st2004-el.. atlagban 40.4 masodpercalatt ismerte fel, hogy instabil a processzor.. volt 4 darab 10 masodperc alatti, 4 darab 1 perc feletti es 1 darab 2 perc feletti idotartam..kovetkezhet a tobbi program..
[Szerkesztve] -
tomazin
veterán
Nekem sokáig ment húzva a procim,és semmi baj nem volt,pedig a Boinc 0-24ben ment,és minden csomag,amit küldtem valid lett(pedig le van az ellenőrizve bőven),meg ami van progi lefutott rajta rendesen.
Na egyszer csak úgy éreztem itt az ideje egy winfos reinstallnak(mert már 1,5éve ua. volt fent),és állandóan memkezelési hiba,vagy mirttomén mik.Egyszerűen nem jutott el semeddig.Visszavettem az órajelet,és felment...ez sztem eléggé jó teszt.Igaz utána meg felvettem,mert kell a Boincnak
De várom a fejleményeket -
westlake
félisten
hello-hallo elektor-kalandor!
a minap beszelgettunk Fiery-vel, hogy hogyan is lehetne (kis tulzassal) a legjobb cpu stabilitasi tesztet ''megalkotni''.. ertem ezalatt azt, hogy milyen muveleteket kell egy cpu-nak vegeznie ahhoz, hogy a leghamarabb kideruljon rola, hogy az adott frekvencian nem uzembiztos (instabil).. mar eleg sok program napvilagot latott, tobb-kevesebb sikerrel jol is mukodtek.. en mar egy jo ideje probalom kitapasztalni, hogy milyen modszerek alkamazasaval a leggyorsabb egy cpu-rol megallapitani, hogy maximum mekkora sebessegen uzembiztos.. nekem a legjobban (eddig) az jott be, hogy a stress test 2004 program mellett (ami egyebkent a jelenlegi legjobb ilyen jellegu program) meg futtattam 15-20 masik programot.. valojaban nem terheltek a processzort, csak meg voltak nyitva.. persze mar ez is sokat szamitott.. az instabil cpu-k masik nagy ellensege a firefoxszal valo browse-olas.. az st2004 altal stabilnak titulalt cpu-t az en modszerem 70 mhz-cel mondta rosszabbnak tuning szempontjabol.. az ember azert nem varna ilyen tevedest egy kulon ilyen celra megirt programtol (st2004)... van egy olyan feltetelezesunk, hogy az st2004 csak fpu-t tesztel.. lehet, hogy a cpu tesztnel hamarabb kijonne a hiba, de nem biztos.. le kellene tesztelni.. a super pi teszteles kozben csak a cpu-t terheli (es az instabilitasra kicsit allergias is) igy alkalmas lehet az elozo dolog eldontesere.. a stabilitas vizsgalatat ugy tervezem, hogy egy cpu-t pont annyira feltuningolok, hogy az st2004 2-3 percig stabil legyen, aztan hibat dobjon.. ezt eljatszom 20 alkalommal, majd az eltelt idokbol atlagot szamolok.. tudvalevo, hogy az instabilitas elojohet akar 3 masodperc alatt, vagy akar elhuzodhat 4 percig is.. (amelyik rendszer 3 masodperc alatt is hibazik, az nem megy orakig) ezutan johet tobb ismert stabilitas tesztelo program, amikbol ugyanigy ki lehet deriteni egy atlagosnak mondhato tesztelesi idot.. a celom az, hogy 2-3, vagy esetleg 4 program egyszerre valo futtatasaval a legrovidebb ido alatt kiutkozzon a hiba..
Fieryek jeleneleg is dolgoznak egy olyan stress teszten, ami valoszinuleg a legmegbizhatobb lesz (legalabbis allitas szerint).. termeszetesen en szivesen segitek neki abban, hogy minel jobban sikeruljon a dolog.. en remelem, hogy egy magyar program lesz a legmgebizhatobb stabilitast ellenorzo teszt..
tudom, hogy mar van egy olyan topik, ahol eleg sok szo esett errol a temarol, de szerintem az a topik mar inkabb dokar programjanak a topikja (hiszen ott mar mindenki azt teszteli)
helyesirast ellenorizte: Fiery
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- AMD Ryzen 9 9950X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Pentium I Celeron I Core 2duo I Quad Core I I3 I I5 I I7 I LGA775 - LGA1200-ig. 500ft-tól.
- Intel Core Ultra i9 285K - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest