Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple asztali gépek
- Apple MacBook
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- LG LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
guest
veterán
Sziasztok!
kaoz vagyok, a temahoz lenne egy-ket hozzaszolasom. Egy bp-i sztech suliban vegeztem, ahol a sztech szinvonalat ugy gondoltuk, hogy nem eleg magas, neha probaltak elmagyarazni egy ket baromsagot, amit mar akkor is kirohogtunk (margaretafejes nyomtato, stb...). Na a sulinak vege lett, es ugyebar az ember tovabbtanulas utan nez... Hat nekem a valasztas az ELTE TFK angol-sztech szakara esett ugye ami TANARI szak, elmeletileg olyan informaciokkal kene tomjek az agyadat amit utana meg is tudsz tanitani.
Egy szonak is szaz a vege, remenykedtem, hogy most mar vegre itt az egyetem (foiskola), vegre elkezdenek tanitani HASZNOS dolgokat amiket tovabb tudok adni majd a leendo nemzedek(ek)nek. Hat, nem mondom, hogy kicsit csalodtam. A tanitas kb. ugy kezdodott, hogy kozoltek, az oktatasnak ket fele lesz sztech reszen, a programozas es a kb. 'felhasznaloi ismeretek'. Ez jelen esetben DOS-t takart eleg kemenyen, amin azt ertem, hogy a tanar felolvasta egy kis DOS konyvbol a parancsokat es azok majdnem osszes kapcsolojat, esetleg a kivetiton meg is mutatta, hogy mire lenne jo.
Gyakorlat az persze nem volt, mivel amikor a diak gephez jut, mit csinal? Hat meg jo, hogy netezik!
Ezzel az elso feleves sztech oktatas fele kilove, mindenki nagyjabol atment, de azert volt szivatas rendesen. Masodik felevben gondoltuk megtanitjak nekunk esetleg azt, hogy mitol mukodik a gep. Ekkor jott szamomra a SOKKOLO elmeny: a tantargy neve HALOZATOK.
namondom ez hogy jon ide? DOS utan halo? eleg korrektul nyomjak... a kov felev (3.) temaja az architekturak, mindenesetre eleg erdekesen kitalalt haloterv...
A programozas resz no comment a szemszogembol. Quick Basic volt 1. es Pascal 2. felevben, nagyjabol az alap algoritmusokat tanitottak meg, gratisz a Pascal mellett Wordoztunk es Exceleztunk is (utobbiban szinten PROGRAMOZTUNK, ami lehet hogy 1-2 ember szamara eleg furan hat). Tervekben az szerepel hogy az algoritmusokat tovabb tanitjak (gyorsitasok, rendezesek, stb.) es esetleg majd 5. felevtol DELPHI-t is lat a jonep!
C-t azt nem mert azzal esetleg mashol is el tudnal helyezkedni...
Osszegezve, az egesz annyira nevetsegesnek tunik nekem (volt olyan aki ugy jott oda, hogy nem nagyon latott meg szgepet elotte, o meg is szenvedett korrektul), es ami a legelszomoritobb, hogy mi TANAROK leszunk, es amikor a gyermek megkerdez esetleg valamit, mi suletlenul ott fogunk allni mint egy kupasz sz*r, es halvany f*ngunk nem lesz az egeszrol. Es ez a szamitastechnika (avagy informatika, whatever) oktatasa, tehat ne nagyon csodalkozzatok, hogyha esetleg egy tanar nem tud tobbet nalatok (hacsak nem fakultative kepzi magat, vagy nem szakosodik egy-ket teruletre).
Joeccakat,
kaoz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 15 128 GB Kék 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Magyar Logitech G915 Billentyűzet lehet +33.000.- Ft ból
- Honor Magic V5 Black 16/512 GB Újszerű, kipróbált Garancia 2028. 12. 02-ig
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3633
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3913
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
namondom ez hogy jon ide? DOS utan halo? eleg korrektul nyomjak... a kov felev (3.) temaja az architekturak, mindenesetre eleg erdekesen kitalalt haloterv...