- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen monitort vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
Aktív témák
-
lesaux
veterán
Nincs net a bátyámnál. Majd beállítja az időt a pici kezecskéjével. Csak feléri ésszel! :D
Nem tudom, melyik verzió az amibcp, mert tűzfal mögött vagyok, és nem jön be az oldal. A google-ba beírtam, hogy amibcp, és az első találat. Ronda sárga-piros oldal, ott a legfrissebb. -
lesaux
veterán
A Clear BIOS jumper jó helyen van, mert rengetegszer elindul a gép normálisan, csak néha felejt.
A tápot nem kapcsolja ki a bátyám, és a konnektorból se húzza ki. Nehezen megközelíthető helyen mennek a madzagok, úgyhogy tuti.
Összefoglalom, amire eddig jutottam, aztán ha nem jó, majd leuga... izé, kijavítotok. :D
A gép kikapcsolt állapotában, amikor a táp be van dugva, és nincs kikapcsolva, akkor 5V-ot kéne kapnia, hogy ne felejtsen. De ha mégse kap, még mindig ott az elem.
Na most annak SZVSZ igen kevés az esélye, hogy a 20 napos táp is rossz, meg az ugyanennyi idős elem is gagyi, úgyhogy marad az alaplap mint leggyengébb láncszem. Nem? -
lesaux
veterán
Már rákerestem a fórumon az összes hasonló témára, ezt is olvastam, de közelebb nem jutottam a megoldáshoz. Mi az a PSU? Gondolom, táp. Na, azt nem akarok venni, mert friss az is. Dec 1-jén vettem a lappal együtt, 300 Wattos, nem volt olcsó a mi pénztárcánkhoz képest.
Monjuk, az is érdekes, hogy eddig csak a K7S5A-val kapcsolatban olvastam ilyet, ezzel viszont rengeteget.
Az amibcp pedig lehet, hogy jó megoldás lenne, de én inkább egy tisztességes alaplapot kérnék a pénzemért. -
lesaux
veterán
Az alaplap revíziószámát nem tudom. A proci 1700+.
A BIOS már gyárilag is q friss volt, talán októberi.
Aztán felraktam az említett fórum nyomán a cheepobiost, asszem, decemberi.
Most meg vissza valami normálisat, nem tuningbiost, és ugyanúgy felejt.
Szerintetek ha visszaviszem a boltba, mit mondanak? Lehet, hogy tesztelgetik órákig, és nem jön elő a hiba.
Egyébként voltam a bátyámnál, megnéztem: 3,408 Volt a VBat. Mennyi a helyes érték? -
lesaux
veterán
válasz
CsendPenge #2 üzenetére
SZVSZ nincs eljumperelve, mert néha jól bekapcsol, néha nem. Meg amúgy sem csesztettem a jumpereket, csak egyet, ami a BIOS-t kisüti, de azt nem akkora bravúr visszatenni a helyére. (Meg aztán ha nincs visszatéve, akkor el sem indul.)
A BIOS akku alatt az elemet érted? A 3,46 Volt az okés, nem? Mennyinek kéne lennie. Egyébként nem szívesen vennék bele elemet (asse tudom, milyen kell), mert ha tisztességesen, érvényes készpénzzel fizettem, akkor ne merüljön le egy hónap alatt az elem.
Billentyűket majd megnézzük, köszi a helpet. -
lesaux
veterán
Sziasztok ismét!
A bátyám alaplapjáról volna szó, immáron sokadszor. ECS K7S5A. Kb. 1 hete frissítettem BIOS-t, eddig tök jól működött minden. Tegnap azonban kiírta bekapcsnál, hogy CMOS Checksum error, press F1 to run Setup, F2 to load default values. Nem biztos, hogy szó szerint, de a lényeg ez volt. A BIOS-ban pedig minden érték visszaállt az eredetire, mintha ki lett volna sütve.
Aztán ugyanezt ma is eljátszotta, de érdekes módon nem minden bekapcsolásnál felejti el a beállításait.
Amire én gondolok: Nem hiszem, hogy a BIOS-frissítésnél szabtam el valamit, mert akkor rögtön jelentkezett volna a hiba, és mindig.
Gondoltam esetleg olyanra, hogy gyenge az elem, vagy kimozdult. A Hardware Monitorban megnézettem, azt írta, hogy 3,46 Volt.
Eddig semmi baj nem volt a lappal, mindenhol dicsértem, de azért ez elég gáz. Még majdnem 2 évig garis, szerintetek mit csináljak vele?
Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Lenovo ThinkPad X270 (15) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest