- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen egeret válasszak?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Felesbandi
senior tag
En megbeszeltem vele, hogy 77-est rendelek, csak nem gondolt bele, hogy az eloben mekkora lesz. Masreszt meg mar megtanultam, hogy csak azutan van igazam, miutan megtapasztaltuk, hogy nem neki volt.
Cs1csó:
Lehet tul nagy a TV, moziban se veletlenul a hatso helyek telnek be eloszor. Ahogy olvastam, atlag filmezeshez a 30 fokos latoszogben kell, hogy benne legyen, kicsit mozisabb hatashoz meg kb 40-ben. En ez alapjan valasztottam meretet.Eleinte 65-oset neztem, mert mashogy terveztuk berendezni a nappalit, aztan rajottunk, hogy varialni kell rakta es ugy mar tavolabbrol nezzuk a TV-t, ezert leptem 77-re.
Utolag belegondolva a 83-as is jo lett volna, de feltem, hogy az mar nagy lesz. Majd legkozelebb, remelhetoleg 10 ev mulva. Hatha addigra nagyobb is lesz emberi aron. -
Joshi
titán
válasz
Perillustris #48 üzenetére
Ha embernek túl nagy a szerszáma, akkor az asszonya is úgy tér ki a szex elől, hogy fáj a feje.
-
Perillustris
senior tag
Van, akinek megfájdul a feje a "túl nagy" tévétől. Nem mellesleg van egy fontos szempont, amiről nem igazán beszél senki: ha feliratosan nézed a filmeket, akkor bizony kényelmetlen és fárasztó lehet folyamatosan változtatni a fókuszt a felirat és a kép többi - főleg a szélén lévő - részei között, ha túl közel ülsz hozzá (aka túl nagy a tévé). Kisebb tévé esetén a szemeid könnyebben be tudják fogni az egész képet, miközben olvasod is a szöveget.
#43Gicz"Aki egyszer vesz oledet, soha többet nem tud lcd-t nézni sötétben szerintem."
Hát, én most tettem egy próbát a TCL 835-ös modelljével, s nem bántam meg, pedig még kalibrálás előtt van. A fekete az fekete. 75-ös méretben a C1 árát sokalltam, a nemrégi Alza akcióval pedig nem maradt kérdés.
-
Gicz
addikt
válasz
Felesbandi #44 üzenetére
Nabakker, en parom miatt nem a nagyobbat vettem, merthogy tul nagy fekete cucc lenne a nappaliba....
legkozelebb csak megrendelem es nem beszélem meg
-
Cs1csó
titán
válasz
Felesbandi #44 üzenetére
Paromtol kikaptam eleinte, mert tul nagynak talalta, de ra 1 honapra belatta, hogy jo dontes volt.
Nincs olyan tévénél, hogy "túl nagy" a mai nagy felbontású tévéket még ha 2 méter képátlós is simán lehet 2-3 méterről nézni, akár egy panellakásban is simán elfér. -
Felesbandi
senior tag
En 77-est vettem, de legkozelebb en is nagyobbat tervezek.
Paromtol kikaptam eleinte, mert tul nagynak talalta, de ra 1 honapra belatta, hogy jo dontes volt.
Ami az OLED-et illeti, nekem fenyben is feltunik mar, hogy ismerosok TV-jen fakobbak a szinek. Pedig elotte szepnek latam a kepuket.
Egyeduli hatranya, hogy neha nem veszem eszre, hogy bekapcsolva maradt, mert a neha megjeleno tuzijatek animaciot leszamitva full fekete a kepe.
-
Gicz
addikt
Évenkénti mobilcseréhez:
Én ezt csinálom, mindig az aktuális iphone pro max-ra. Amíg nem szarta össze magát a forint, addig az a tapasztalat, hogy az alap pro maxon kb 120k-t bukok egy év alatt, ha eladom használtan mikor megjelenik az új. Ez havi 10k. Azt mondjátok ez a drága? Szerintem meg egy hétvégi buliba elkölteni 10-20k-t, vagy elcigizni havi 40-60k-t. Az a drága....Hogy ne csak off legyen, idén vettem karácsonykor egy 65C2-t, csak annyit bánok benne, hogy nem 77-est vettem
Aki egyszer vesz oledet, soha többet nem tud lcd-t nézni sötétben szerintem.
-
killbull
aktív tag
Nem mindenki szenved FOMO ban hogy remegve nézze a híreket mikor kell TV t meg telefont cserélni mert kijött az új!
-
opr
nagyúr
válasz
Felesbandi #37 üzenetére
Szerintem amugy az van, hogy amig nem letta az ember a sajat szemevel, addig hiaba magyarazod neki. Azt latja, hogy ott van az o TV-je, ugyanakkora, azon is van kep, ami (szerinte) szep, es feleannyiba kerult.
Amig nem lat egy OLED-et masnal, elesben, addig el se indul ez a gondolat, hogy megeri-e, elakadunk ott, hogy "TV-re ennyit kolteni?! Hat hulye ez?! Foz, mos, takarit, mosogat az a szar, vagy mi van?!".
Amint viszont van egy ismerosnek, es eloben meglatjak, hogy mivan, milyen kepe van, meg stb, akkor mar nem az a kerdes, hogy mos-foz-takarit-e, hanem hogy a latvanyos kulonbseg megeri-e. Csak eddig el kell jutni. Nalunk a barati korben szvsz mi leszunk azok, akik ezt beinditjak, csak meg nem mostanaban. A terv az, hogy par ev mulva sajat haz/lakas vasarlas lesz, oda mar lesz ertelme ilyesmire kolteni (addig meg ugy e azt se tudom, mekkorat kene venni), addig meg jo ez igy. Aztan meglatjuk mit mondanak a havernepek, ha meglatjak milyen egy OLED. -
Felesbandi
senior tag
Persze, ez teljesen ertheto is, csak itt ugye mar nem az a kerdes, hogy kozembernek elerheto-e, hanem hogy megeri-e. Meg egy 2 eves csucstelo cserejenek ertelme is ketsegbe vonhato.
Meg nem az a szandekom, hogy meggyozzek barkit is, hogy draga TV-t vegyen.
Auto nalunk is nagyon olcso, parom gyalog tavra megy dolgozni, en meg otthonrol nyomom, szoval nem nagyon van hasznalva.
Majd ha jon gyerek beujitok, mert a mostani nem egy eletbiztositas, ha biciklissel utkozok, en halok meg.
-
Partz
senior tag
Eredetileg a 10000 nitet célozták meg a hdr bevezetésével, apránként lépkednek előre. Nem rég jelentette be a Sony az új BVM-HX3110 grading monitorát, ami a BVM-HX310-et váltja. Az új monitor 1000 helyett már 4000 nitre képes, ez egy dual-layeres lcd monitortól brutál teljesítmény. Lassan ez lesz az új standard.
-
mad823
őstag
-
opr
nagyúr
válasz
Felesbandi #31 üzenetére
Persze, ha valaki sokat nez TV-t, hazimozizik, akarmi, akkor mar evek ota a teljesen megfizetheto kategoria egy OLED TV, mondjuk egy LG c szeria, ami azert boven jo mindenre IS.
Csak azt mondom, hogy ha viszont valaki nem hazimozi manias, akkor teljesen megertem a dolgot, mert az vesz egy TV-t ~200khuf-ert, es az neki tokeletes. A telefon viszont mas tema, azt folyamatosan maganal tartja, hasznalja, vilagban szerteszet szorodott ismerosokkel azzal tartja a kapcsolatot, azzal fotoz, azon hallgat zenet, nagyon sokan mar azt hasznaljak elsodleges eszkoznek az internethez... Szoval teljesen ertheto, ha valaki 2 evente ujit csucstelefonra, az xy masik dologra meg sajnalja a penzt.
A telefon ma mar teljesen mas kategoria, szvsz kb semmihez nem merheto, felesleges ide keverni.Nekunk pl a kocsink is olcsobb, mint kettonk telefonjanak az ujkori ara osszeadva, nemhogy a TV-nk.
Es akkor a gyerek telojat meg laptopjat meg fel se hoztam. Illetve ok, ebben benne van az is, hogy hatalmas mazlival, nagyon jokor, nagyon olcson vettuk a kocsit, ami ma, 3 evvel kesobb bo 3szor annyit er, mint mikor vettuk, de akkor is.
-
Felesbandi
senior tag
Nem azt mondtam, hogy nem lehet draga, olvasd el ujra az elso itteni kommentemet. Azt mondtam, hogy az atlag telos koltekezesek mellett nem latom elerhetetlennek (lasd a fentebbi kommenteket, amikre reagaltam). Plane ugy, hogy ha mar OLED, nem kotelezo 120Hz-es C1-et venni, a legtobb embert nem erdekli a VRR es a kepfrissites, csak a szinek meg a fekete a filmekhez.
Az eredeti mondanivalom lenyege az volt, hogy amig az embereknek nem elerhetetlen 2-3 evente fel misiert lecserelni egy egyebkent teljesen jol mukodo telot (akar a csaladban tobbet is), addig ugyanennyiert egy hosszabb idore megvasarolt OLED TV az egesz csaladnak nem "elerhetetlen". Akinek az 500 ezres TV elerhetetlen, annak az 500 ezres telo is az 2 evente. Az mas kerdes, hogy nem mindenki akar ennyiert TV-t venni. De az, hogy valaki megengedheti maganak ketevente a legujabb Pro iPhone-t, de TV-re sokallja ugyanezt az osszeget, nem jelenti azt, hogy az a TV elerhetetlen szamara.
-
Felesbandi
senior tag
-
flexxx2
őstag
válasz
Felesbandi #28 üzenetére
1. kinek mi túl drága ez relatív, ezt tárgyaljuk ki éppen itt
2. te megvetted, én nem mert nekem túl drága (lásd 1es pont), 3 éve vettem 70" LCD-t mert majd 5 év múlva veszek 77" OLED tv-t, amit saccolok egy árra ami nekem jó, ha mégis drágább lesz akkor, vagy ráfizetek v. várok még 1-2 évet
miben fejlődnek: 1 lényeges tulajdonság amiben jobb lehet a tv, mégpedig az ára, mindennek ár/érték aránya van, és mindenkinek más, csak valakik (most éppen te
) nem értik miért drága másoknak (most éppen nekem) az oled tv jelenleg, és még1xer mondom: nem a 350ezres 55" drága nekem, hanem az 1millás 77" (ami "véletlenül" pont amit te vettél
) , ez fontos
-
opr
nagyúr
válasz
Felesbandi #28 üzenetére
Van, akinek semmilyen szinten nem fontos a TV kb.
Szinte a teljes barati korom ilyen, nekunk van magasan a legjobb TV-nk, es az is egy 55"-os ~250khuf-os (asszem) VA paneles Phillips.
A magyarazat nagyon egyszeru: Nalunk megy kb heti nagyon max 20 orat a TV, de azt is csak iskolaszunetben, ha a gyerekkel jatszunk egyutt a PS-en, amugy szerintem kozelebb all a heti 10 orahoz. Es boven mi hasznaljuk a TV-t a legtobbet a barati korben. Telefon, laptop... Hat, az egy mas kerdes. Az hasznalva van, igy arra koltenek is, bar a barati koromben inkabb a 4-5 evente csere a jellemzo. Igaz, akkor top kategoria, de aztan hasznaljak, amig szet nem esik aloluk.Es enyhen szolva nem szegeny emberekrol beszelunk. Ok, nem is euromilliomosokrol vagy valami, de kb minden baratunk ~nyugati kozeposztaly.
-
Felesbandi
senior tag
1. Nyilvan mindenkinek masok a prioritasai, de en mindenesetre nem teljesen tartom racionalisnak, hogy egy leejtheto/elveszitheto i14 Pro ertelmes vasarlasnak tunhet egy i12 Pro tulajnak, de egy 600K-s 65-os OLED, amit az egesz csalad hasznal (meg ha csak 5 evig is) mar "elerhetetlen"/tul draga kategoria.
2. Igen, de ha az ember inkabb eleve megveszi a nagyobb es jo TV-t, akkor miert akarna 5 even belul ujat venni? En pl. 10 evre tervezve vettem a 77-es C1-et. Nem szamit csucsnak, kint van az ujabb szeria, de nem latom, hogy a kovetkezo 5 evben mi ertelme lenne lecserelnem. XSX/PS5 (es plane a Switch) nincs lekorlatozva vele es varhatoan a PS6 se fog 4k@120Hz folott rohangalni. A streaming szolgaltatasok se fognak 5 even belul akkorat javulni, hogy 4K ne legyen eleg.
Az ujabb TV-k meg miben fognak fejlodni az elkovetkezo 5 evben? Magasabb fenyero, jobb HDR, szebb szinek... Ezert meg nem fogok TV-t valtani 5 even belul. Ha meg valakinek ez a fajta elorelepes ennyire fontos, az eleve nem 65-os LCD-t veszi meg 200-ert.
-
Joshi
titán
Micro LED-ről még nem sokat tudunk, majd ha lesznek független tesztek, akkor már lesz egy átfogóbb képünk róla. Mindenesetre a micro LED talán kevésbé hajlamos a beégésre, és a fényerővel biztosan nem lesz gond. De az is biztos, hogy vannak/lesznek olyan kezdeti problémái ami micro LED specifikus. Meglátjuk.
-
flexxx2
őstag
válasz
Felesbandi #25 üzenetére
1. igen jobban elfogadott a mobilcsere, nem is mindenki vesz tv-t aki drága telót
Te nem fordítva vagy (ahogy én is, többet ér a tv mint a mobil)?Van ilyen is olyan, meg lehet fizetni, de a 2 együtt már más, bejöhet akár 3ik kívánt termék (pl gamer pc) amire költeni kell, és akkor már 1-2-3M ft nál tartok, én ezért sokallom az 1M-ot egy 77" tvért, ezért van csak LCD, és 3-4szer kevesebbért 70"ban.
2. 5 év: nagyon kisrészben arra is gondoltam, hogy bedöglik igen, de nagyobbrészt arra, hogy, a példa kedvéért idén veszek egy 65"ost, de 5éven belül már 77"est fogok venni, ezért nem számolok 10 évvel.
-
Felesbandi
senior tag
"aki így cserélgeti a mobilt, az tv-ből nem ennyiért vesz, hanem 1milla felett"
Es eleg sokan cserelgetnek igy. Ha ezek az emberek mind 1 milla felett vesznek TV-t, akkor az OLED minden, csak nem megfizethetetlen. Plane ugy, hogy (ahogy feljebb is emlitettek) kisebb meretben mar 320k korul is lehet venni.Bar oszinten ketlem, hogy ezek nagy resze 1 misi felett vasarolgatna TV-t. Olyan ismeroseim, akik nagy osszegekben fejlesztgetnek PC-t, vagy draga teloval jarkalnak mindig megszolnak, amiert draga TV-t vettem. Lehet, hogy csak az en koreimben van ez igy, de nekem ugy tunik, sokkal elfogadottabb dolog a legtobb ember szemeben a draga telok csereje meg a PC fejlesztgetes, mint hosszabb idore venni egy dragabb TV-t.
"a 10 évig nézőpontot meg hagyjuk manapság, legyen az inkább nagyon max 5 év"
Nem nagyon latom, miert cserelne le barki is egy 4k@120Hz-es OLED-et az elkovetkezendo 5 evben. Nincs es varhatoan nem is lesz olyan tartalom, amihez ez keves lenne. Videojatekok teren a mostani konzolgeneracio is inkabb cross-gen meg, nem latom, hogy a kovetkezo generacio tul tudna lepni a 4k@120Hz hatart.
Ami meg a filmeket illeti, a 4K is tomoritve streamelheto, a 8K ertelme meg megkerdojelezheto. Ketlem, hogy ez az elkovetkezendo 5 evben valtozna.Jelenleg szerintem a legnagyobb es legertelmesebb elorelepes, amiert TV cseren gondolkodnek 5 even belul az a fenyero novelese lenne. Viszont ezen a teren a micro led lesz a varhato befuto, csak ki tudja, mikor...
Persze ha arra gondolsz, hogy a TV random bedobja a torolkozot, akkor nem szoltam. Jo ideje most vettem eloszor TV-t, nem tudom, az ujabbak meddig huzzak.
-
Partz
senior tag
Gamutban most is alul marad egy Samsung féle qd-oled panellel szemben, ebben szintén fejlődés várható amint optimalizálják az InP alapú zöld qd-színkonvertereket.
2024-re az LG Display 3000 nit csúcsfényről beszélt az év elején, ezen felül fényerőben a következő 2-3 évben olyan ugrás várható oled-eknél, hogy ebben sem sokáig.Ezt a micro-led dolgot kezdetektől fogva egy elég költséges zsákutcának tartom.
-
flexxx2
őstag
válasz
Felesbandi #17 üzenetére
aki így cserélgeti a mobilt, az tv-ből nem ennyiért vesz, hanem 1milla felett,
a 10 évig nézőpontot meg hagyjuk manapság, legyen az inkább nagyon max 5 év -
opr
nagyúr
Annyit varialtak mar a gyartok ezzel a lofaszLED marketingkifejezescsomaggal, hogy belezavarodtam.
Szoval a microLED az az, amikor minden pixel egy kulonallo, egyedileg vezerelt rbg led, ugye? -
Felesbandi
senior tag
Itt a forumon rengeteg ember 2 evente (vagy gyakrabban) cserelgeti a felmillas telojat. Ennek fenyeben fel misi egy olyan eszkozert, amit remelhetoleg kozel 10 evig siman hasznalhat nem ertem, miert problema egyeseknek.
En nyar vegen vettem 77-es C1-et, (sajnos nem a legjobbkor, de igy jott ki a lepes), ha 2030 korul mar elerheto arban lesz nagyobb micro led tv (termeszetesen hasonlo kepessegekkel, mint VRR, stb.), reszemrol teljesen megfelel, ennel korabban ugyse tervezem cserelni.
Remelem beindul majd ez a vonal, mert eddig ahogy nezem kb. ugyanolyan jo, mint az OLED, csak a gyengesegei nelkul.
-
a hagyományos televíziókra hasonlító modellt
Mármint úgy néz ki, mint egy képcsöves TV?
Csak mert az LCD éra óta mindegyik tökegyforma...
-
killbull
aktív tag
Nézd meg rendesen a videót mert 4:47 nél pont azt magyarázza hogy kikapcsolja a ledeket ahol fekete kell és egyesével!
[ Samsung 76 inch MicroLED & 77 inch OLED First Impressions ]
-
Cs1csó
titán
Elméletileg igen. Ez a "Szent Grál" hogy kvázi minden egyes pixelt külön lehessen ki/be kapcsolni. Nyílván annál feketébb fekete nincs mint amikor egy pixel, egy képpont nem világít.
Bár ez úgy tudom még mindig nem ez a megoldás hogy pl. egy 1920x1080 db kis led egy FHD panelen es mindegyik önállóan vezérelhető.
-
killbull
aktív tag
Pedig alázni fogja az OLED et!
Egyértelműen megy a lecsóba az OLED! [ [CES 2023] MICRO LED: The one and only | Samsung ]
-
junkpod
veterán
Biztos jó, akkora felbontása van mint egy 37 inches fhd TV -nek...
-
Sajnos ez a technologia jelenleg nagyon drága, semmilyen formában sem alternatívája az Olednek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A 4K felbontású eszköz elméletileg remek képminőséget produkál.
- EA Sports WRC '23
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hálózati / IP kamera
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kedvenc zene a mai napra
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen program, ami...?
- SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
- Samsung Galaxy A8 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest