Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen nyomtatót vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hogyan tovább? — Ezeket várjuk 2026-ban 🖥️
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nyúltáp
senior tag
Azabaj, hogy nekem van egy ilyen mániám, hogy minnél szebb, rendezettebb legyen a wire. Legszívesebben egy összefüggő zárt mesh-ként modelleznék mindent

De igazad van, szóljatok csak rám, kéne vmi légycsapó gép mellé, amivel időnként a kezemre csapok
azon a lökhárítón bizony lehet jócskán spórolni...a legnagyobb baj, hogy ezt akkor is tudtam, amikor csináltam, és látod mégis benthagytam..mondomén, felbérelek vkit egy légycsapóval 
Az, hogy zárt mesh kell vagy nem, biztos engine függő, viszont igaza van Menth-nek az ilyesmiket illik, sőt elvárt, hogy közöljék próbameló előtt. Vagy legalábbis pofátlanság utána ilyesmikre hivatkozni.
Amúgy szerintem mostani motorok többsége valószínűleg megbírkózik a nyílt mesh-ekkel is. Pontos adatokat nem tudok
de a logika ezt diktálná. Súlyos poly mennyiségeket lehet megspórolni vele. Nem hinném, hogy sok helyen megengednék maguknak ezt a luxust. -
hát tömören, amit tudok a játékmodellezésről, hogy a motorok nagy része (sőt szerintem manapság mindegyik) támogatja az intersecting objekteket (tehát csinálsz egy fejet, csinálsz egy testet, és a fejet a nyaknál fogva beledugod a testbe). viszont arra figyelni kell (legalábbis nagyrészben), hogy a különálló objektek, amiket egybedugsz, vagy sem, de zárt objekteknek kell lennie. Erre ha jól tudom a raytracing miatt van elsősorban szükség, ami alapján számolják a jelenetet (nem csak árnyékot). Ezalól csak a plane-ek kivételek, amikre ekkor viszont nem számítódik sem árnyék, sem fizika. Szóval embermodellezésnél tehát pl az ember elkészíti a fejet külön, lent a nyakon lezárja, megcsinálja a testet, de az is le van zárva, és minden egyéb is... ezeket utána egybetolhatja, de az objekteknek zártnak kell lennie (de kivétel pl egy csatt, ami tartja a kardot a páncélon, ez nagyon közel van az alatta lévő geometry-hez, így nem gond, ha nem számolódik rá árnyék vagy árnyék). szintetikus objekteknél is fontos, hogy minden zárt legyen. Nos ezek amiket írtam, nem 100%, hogy így van minden esetben, de a programozónk motorja is ezekre háklis, illetve mesélte, hogy ez így szokott menni a nagyobb motoroknál is... Meg a tutorokból is ezt szedtem össze...
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Arc Raiders
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- PlayStation 5
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- G.SKILL Ripjaws V 2x4GB 3000MHz DDR4 kit
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft
- Digitus Network Cabinet 19'' 42U DN-43000 white - Rack Szekrény
- BROCADE Ruckus ICX7150-24port - Switch - több db - 130Gbps
- 3D nyomtató - SAURER MarkingSolutions Signum Eco Lasersysteme - laser marking system
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Xbox Elite Series 2 kontroller 3 hó garancia, számlával!
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios Neo 18 Ai - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB W11
- Apple iPhone 12 Mini / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 89%
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

azon a lökhárítón bizony lehet jócskán spórolni...a legnagyobb baj, hogy ezt akkor is tudtam, amikor csináltam, és látod mégis benthagytam..mondomén, felbérelek vkit egy légycsapóval