Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Nyúltáp

senior tag

válasz Bici #3412 üzenetére

Azabaj, hogy nekem van egy ilyen mániám, hogy minnél szebb, rendezettebb legyen a wire. Legszívesebben egy összefüggő zárt mesh-ként modelleznék mindent :)
    De igazad van, szóljatok csak rám, kéne vmi légycsapó gép mellé, amivel időnként a kezemre csapok :DDD azon a lökhárítón bizony lehet jócskán spórolni...a legnagyobb baj, hogy ezt akkor is tudtam, amikor csináltam, és látod mégis benthagytam..mondomén, felbérelek vkit egy légycsapóval :DDD

Az, hogy zárt mesh kell vagy nem, biztos engine függő, viszont igaza van Menth-nek az ilyesmiket illik, sőt elvárt, hogy közöljék próbameló előtt. Vagy legalábbis pofátlanság utána ilyesmikre hivatkozni.
    Amúgy szerintem mostani motorok többsége valószínűleg megbírkózik a nyílt mesh-ekkel is. Pontos adatokat nem tudok :) de a logika ezt diktálná. Súlyos poly mennyiségeket lehet megspórolni vele. Nem hinném, hogy sok helyen megengednék maguknak ezt a luxust.

• Menthirist

veterán

válasz Bici #3412 üzenetére

hát tömören, amit tudok a játékmodellezésről, hogy a motorok nagy része (sőt szerintem manapság mindegyik) támogatja az intersecting objekteket (tehát csinálsz egy fejet, csinálsz egy testet, és a fejet a nyaknál fogva beledugod a testbe). viszont arra figyelni kell (legalábbis nagyrészben), hogy a különálló objektek, amiket egybedugsz, vagy sem, de zárt objekteknek kell lennie. Erre ha jól tudom a raytracing miatt van elsősorban szükség, ami alapján számolják a jelenetet (nem csak árnyékot). Ezalól csak a plane-ek kivételek, amikre ekkor viszont nem számítódik sem árnyék, sem fizika. Szóval embermodellezésnél tehát pl az ember elkészíti a fejet külön, lent a nyakon lezárja, megcsinálja a testet, de az is le van zárva, és minden egyéb is... ezeket utána egybetolhatja, de az objekteknek zártnak kell lennie (de kivétel pl egy csatt, ami tartja a kardot a páncélon, ez nagyon közel van az alatta lévő geometry-hez, így nem gond, ha nem számolódik rá árnyék vagy árnyék). szintetikus objekteknél is fontos, hogy minden zárt legyen. Nos ezek amiket írtam, nem 100%, hogy így van minden esetben, de a programozónk motorja is ezekre háklis, illetve mesélte, hogy ez így szokott menni a nagyobb motoroknál is... Meg a tutorokból is ezt szedtem össze...

Új hozzászólás Aktív témák