Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pikari
veterán
A pc olyan lett, mint egy autó: ma már a legtöbben nem 1-2 évre vesznek számítógépet, hanem évtizedeken átívelő távlatokban gondolkodnak a megvásárlásakor. Nem is fejlődik olyan gyorsan az ipar, hogy értelme legyen orrba-szájba cserélgetni.
A 8350-et és egyéb FX-es társait is úgy reklámozták, hogy ez a széria felkészülés a jövőre, és a magjainak köszönhetően nagyon időtálló lesz. Ez be is jött a vásárlóknak, mint ahogy brabbitz is írja. Az FX8350 cseréjének talán leginkább akkor van létjogosultsága, ha jelentősen kedvezőbb fogyasztású modellre lehet cserélni nagyon olcsón, de ennek csak akkor van komoly jelentősége, ha a gép 24/7-ben megy, ami nem jellemző.
-
brabbitz
aktív tag
Pontosan
egyebkent, meglepoen jol teljesit ujabb jatekokban, a regebbieknel borzalmas, ahol szamitott az egyszalas teljesitmeny. Egy RX570-el van parositva 2400-as ramokkal, az AM3+ hivatalosan csak 2133-ig enged ocval, tehat annyira mindent nem tudok kipreselni belole. Van egy R5 1500X-em elfekvoben, csak alaplapom nincs hozza, mert a ceg ahonnan vettem eltunt, es nem tudom gariztatni, szvsz ennek a folyamatat jarom. Na meg nem szivesen dobnam el mar a RAMok miatt se, csakhat amig tobbe kerul pl a 4790k mint az egesz konfig, addig felesleges ezzel foglalkozni
Vegszokent, de egyebkent nagyon jol oregedett az FX, anno 2013-ban azt hittem hogy nehany ev es kb hasznalhatatlan lesz. Hat nem igy lett, sot
Na de tobbet nem offolok -
S_x96x_S
addikt
(zen5) amit tudni lehet:
főleg a lebegőpontos utasításokat (FP) gyorsítják
vagyis ami AVX2; AVX-512 - az jelentősen gyorsul.
és lesz pár új AVX-512 -es utasítás is.
Például a Cinebench - AVX2-t használ és jelentős gyorsulást mértek.Amúgy szerintem a zen4 is nagy dobás az AVX-512 miatt.
a zen5 - csak tovább kiegészíti és felturbózza a zen4-el elkezdődött részeket. Ha viszont nincs szoftveres támogatás, akkor nem sokat ér."The best part of #AMD #Zen5 is the 4x512b FPU, in EU-limited code the speed-up can be even 100% - but this is utilizable with zmm AVX512 code only. Last year I dreamed about a 3rd 512b port - now we get a 4th one also!"
https://twitter.com/InstLatX64/status/1758928055559397737"AMD Zen 5 Compiler Support Posted For GCC - Confirms New AVX Features & More"
https://www.phoronix.com/news/AMD-Zen-5-Znver-5-GCC
" this confirms AMD Zen 5 as adding
AVXVNNI, MOVDIRI, MOVDIR64B, AVX512VP2INTERSECT,
and PREFETCHI."
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman N4 FSP 700W
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3118, 100% Akkumulátor
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- IPhone 12 Mini 64GB Szép Állapot! Akku:100% 6 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest