- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
fcbpetya
csendes tag
Helló!!!
Én azt szeretném,ha egyidejűleg egy gépen tudjak játszani(monitoron) és filmet nézni(tv-n)! most ki van kötve tv-re,így tökéletesen megy(HDMI-vel),de a megoldást nem találom amit szeretnék!
samsunng full hd lcd tv 107 cm
Geforce 8500 GT vganagyon megköszönöm előre is a segítséget!
-
El Kebir
őstag
Olvasd el az alaplap használati utasítását, sok alaplapnál van olyan korlátozás, hogy a lapon található 3 kimenetből egyszerre csak kettő használható, talán itt is erről van szó... akkor meg nem kell vele felesleges köröket futni... pontosan milyen lap? ( Llano-nál ez szinte biztos)
-
a8l
aktív tag
Sziasztok
Alaplapi HDMI kimenetet hogyan lehet meghajtani win7 alatt úgy, hogy ne kapcsoljon le egy másik monitor?
A gépen nekem 8 monitor megy jelenleg a win7 asztal, egy ati hd6950 2gb eye6 kártya van plussz az alaplapról két kimenet meg van hajtva. A kártyáról 4 DP átalakítóval, 2 dvi portról megy(eladó 4db feleslegesen vett nem aktív dp dvi átalakító).
Viszont ahogy rádugom az alaplapi hdmi kimenetre a 9. monitort azonnal egy lekapcsol helyette, nem tudom van e megoldás erre vagy nincs. -
SinG
csendes tag
Hali!
Kérdés:
Win7 konfig, Ati 5770, 3 kimenet, ilyen szempontból midnen remek.
2 dvi meg 1 hdmi.azt szeretném, hogy 2 külön asztalt, pontosabban 2 külön gépet varázsolni a 2 külön monitorra. pl egy billentyűkombinációval váltani, hogy épp melyiken mozogjon az egér, hol legyen aktív épp a billentyűezt..stb. az se lenne baj, ha 2 külön egeret vagy billentyűt lehetne rendelni a 2 monitorhoz. (ubuntun olvastam, hogy van ilyen, de win7-re nem találtam semmit
) erre valami szoftveres ötlet valakinek?
köszi! -
Bari
Modder
Sziasztok
Végre a végére jutottam a 3 monitoros történetnek. A fentebb belinkelt delock átalakító nem volt jó, mint a vásárlás után utána olvasva kiderült csak aktív displayport/dvi átalakító jöhet szóba kettőnél több megjelenítő esetén. Így most van egy felesleges ilyen átalakítóm, akit érdekel esetleg az apróban megtalálja. Másodikra ugyan csak az ipontól rendeltem egy aktívat, mely meg is jött hamar csak a csomagolás megnézése után derült ki, hogy mini displayporthoz való, ezt szerencsére a bontatlan csomagolás megléte miatt vissza tudtam küldeni, így csak a postát buktam rajta. Mivel az iponban másik normál display port/dvi átalakítót nem találtam így miután visszautalták a pénzem, az ebay-en kutakodtam megfelelő átalakító után, lehet ezt kellett volna elsőre is tenni, de hát mindig utólag okos az ember.
A választás erre az átalakítóra esett, mely alig 20 nap alatt meg is érkezett. A harmadik monitort a display portra dugva az átalakítón keresztül, a win7 minden akadékoskodás nélkül bekapcsolta, és akár eyefinity-t bekapcsolva egy közös megjelenítőként akár kiterjesztett asztalként szépen lehetett használni. Így már csak a harmadik monitor elhelyezésére kell majd valamit kitaláljak, mert jelenleg nem fér el a másik kettő mellett. A Stalker ClearSky-t, és a Dirt3-at próbáltam eyfinity-vel, hát mit mondjak, meg fogom tudni szokni -
Bari
Modder
Köszi az infót, ezek szerint nem olvastam el elég figyelmesen a leírást.
Ha jól értem, az egyik monitort egy átalakítón keresztül a DP portra teszem, akkor működni fog?
Kár hogy elég drága cucc, és a legtöbb helyen csak rendelésre hozzák.
Kellene egy kölcsönbe kipróbálni, csak sajnos a közelemben senkinek nincs ilyen -
Bari
Modder
Sziasztok
Szeretnék 3 monitoros megjelenítést beállítani, az apropót az adta, hogy a meglévő 2db monitorom mellé, viszonylag jó áron tudnák venni egy harmadik ugyan olyat.
Volt itthon egy nem használt monitor, amivel megpróbáltam letesztelni ezt az állapotot. Ha minden flottul működik megvenném a harmadikat is, de feleslegessen nem szeretnék pénzt költeni ha a jelenlegi állapotban nem működőképes, (nem szeretnék másik VGA-t vásárolni, a leírások alapján a jelenleginek is tudnia kellene)
A meglévő monitorok 19"-osak, és DVI.-n használom őket. A harmadik amit próbakép rákötnék a rendszerre az egy 17"-os de a max felbontása ugyan úgy 1280×1024-es mint a 19"-os monitoroké, és csak DSUB csatlakozója van. A VGA egy Sapphire HD6790-es kártya, 1 displayport, 1 HDMI, és 2db DVI csatlakozóval rendelkezik.
Eredetileg a 2 meglévő monitorom, a DVI csatlakozókra volt kötve, így használva nem is volt semmi gondom. Mivel a 17"-os monitornak csak dsub csatlakozója van, az egyik DVI portól a monitort HDMI/DVI kábellel átraktam a HDMI portra, a 17"-osat meg DVI/DSUB átalakítóval a DVI-re kötöttem. A 2 19"-osan továbbra is van kép, a ControlCenterben látszik is a 17"-os de nem tudom az asztalt kiterjeszteni rá, mert akkor az egyik 19"-osat kikapcsolja. Milyen módon tudnám három monitort egyszerre kiterjesztett asztalként használni?Előre is köszönöm a segítséget
-
El Kebir
őstag
válasz
AlizVoorhees #31 üzenetére
" a középső a fő moncsi, a jobbra a kettes."
de ha még mindig így van beállítva, akkor az biztos, hogy rossz, mert 1-2-3 felállásban mozog az egér...tehát az 1-es bal oldalt legyen...2-es középen, 3-as jobb oldalt... és utána még mindig kiválaszthatod, hogy a középső a 2-es legyen a "primary" "elsődleges" "fő moncsi"..menüvel, tálcával...tehát semmi esetre se az 1-es azonosítású legyen középen.
-
old_artist
addikt
válasz
AlizVoorhees #33 üzenetére
Üdv!
Nekem is 3 kijelzős a monitor "parkom", most rákötöttem egy másik szgépre őket, és minden simán ment!
Próbáld ki azt, hogy először a bal, majd a középső és végül a jobb oldalit kötöd össze.
Egyébként milyen csatlakoztatásokkal használod?
Milyen a VGA-d típusa? ... telepítetted a legújabb driverét?
A monitorok drivere is fent van? -
El Kebir
őstag
válasz
AlizVoorhees #33 üzenetére
most nézem, hogy még úgy is jó, ha a fő kijelző a 2-es... (úgyis 1-2-3 -- 3-2-1 sorban megy az egér)
5670-nel tesztelem, dp - hdmi (átalakítva dvi-re
) - dvi (átalakítva d-sub-ra
) ...
-
El Kebir
őstag
válasz
AlizVoorhees #31 üzenetére
figyelj, én csak kihoztam a "hulladéktárolóból" két monitort, összedugtam és bekapcsoltam a gépet és megy!
semmit nem kevertem, vagy állítottam rajta
(win7 64bit ultimate)
Milyen elrendezésben vannak? Biztos, hogy jól állnak, tehát 1-es bal, 2-es középső, 3-as jobb?
-
El Kebir
őstag
válasz
AlizVoorhees #29 üzenetére
ne idegelj...
most raktam össze az u2410 mellé két 17"-os monitort, simán mozog az egér 1-2-3 és balra 3-2-1, teljesen korrekt... Mi a baj nálad?
-
AlizVoorhees
csendes tag
válasz
old_artist #28 üzenetére
Windows 7
Radeon karik, szóval Catalyst van még. -
old_artist
addikt
válasz
AlizVoorhees #27 üzenetére
Üdv!
Milyen op-rendszered van
-
El Kebir
őstag
válasz
AlizVoorhees #24 üzenetére
gondolom az egér 1-2-3 sorrendben mozog, akkor így rendezd el a monitorokat és a rendszert, hogy az egyes bal oldalt legyen, kettes középen, hármas jobb oldalt
-
AlizVoorhees
csendes tag
sziasztok
3 monitor van a gépre kötve, a középső a fő moncsi, a jobbra a kettes.. csakhogy az egerem nem óhajt balra kanyarodni
Vkinek vmi ötlet?csak a jobbszélső monitorról megy át a balra..... O.o
Kiba idegesítő -
FireShadow
senior tag
No nekem a következő felállás lesz: 1 videókari amin 2 DVI out van.
2 monitor 1 tv1. Van-é egy olyan megoldás hogy tudjak váltogatni hogy fő monitor+tv vagy fő monitor+másodlagos monitor felállás vagy tehát egyszerre csak 2? Átdugogatás nélkül. Sztem ez a legegyszerübb.
2. Illetve ezt a 3at hogy tudom egyszerre müködtetni esetleg? Ha duál vga-m van és azon ugye 4 kimenet akkor = 4 monitor?
3. Ha olyan a vga hogy 2DVI 1HDMI az automatikusan megoldaná a problémám?
köszi
jajj és win7 a vga pedig nvidia 9800gt
-
Darkman1995
csendes tag
hali az úgy nekem elég lenne ha van egy dvi egy hdmi meg egy dsub és ha rádugom a monitorokat akkor menni fognak triple modban a matrox porgival és egy asztalt csinál 3 monitorból????
-
gabensrac
csendes tag
Softwares 3 monitor link[link] .
Ha van vkinek lehetösége tesztelje már le pls -
gabensrac
csendes tag
Hali!
Tudnátok olyan monitort ajánlani aminek minimális a kerete? -
vagamo
őstag
Monitor rendszerek:
http://www.digitaltigers.com/sidecar-pro.asp -
ladisz2
tag
Most azóta nézegettem törtem az agyam és azóta még többet akarok
, azon gondolkodtam, hogy az lcd tv-nket direkt úgy vettük, hogy rá lehet kötni a számítógépre meg elég jó felbontást is bír (pontosan erre most nem emlékszem)
Az megoldható szerintetek, hogy van:
-2 db számítógép (egymás mellett) (1 szr amit az asszony nem enged eladni (mert ballagására kapta) netezésre (még jó) +1 jó házattervezni, játszani)
-1 lcd monitor +1 lcd tv(szomszéd szobában 3-4 m-re)
-1 (usb-s bill + usb-s egér(az ágyban 4-5m re a PC-től) + 1 (sima drótos egér + drótos bill. az asztalon.)
Most a cél az hogy mindkét számítógépet lehessen az mindkét helyiségben lévő (egér+bill+lcd) egységre-re csatlakoztatni, akkor is ha esetleg mindketten szeretnénk egyszerre (egyikőnk az ágyban másikónk a PC előtt ülve más-más választott géppel számítógépezni) lehetséges ezt egyszerre ???
Vagy az USB dolog miatt bebuktam az ágyban netezős-tervezős dolgot? Ha mindenképp kell drót (horror ár, vagy mert nem létezik ilyen drót nélkül, vagy ez már sok az USB hatótávolságnak) az sem baj mert akkor odavezetem vhogy.
(Ha van ilyen készülék akkor lécci link. vagy legalább név)
Köszi! -
e=mc²
őstag
-
ladisz2
tag
Meg egy kérdés akkor ha két gépet kötök rá egy monitorra (mert úgysem lesznek egyszerre használva) jó nekem ez a dugasz? http://www.hdmishop.hu/DVi-HDD-kabelek/HDD-DVI-atalakito-HDD-dugo-DVI-I-alj+HDD-alj-aranyozott.html
Ha nem tudnátok adni egy linket milyet keressek vagy az is elég ha elmondjátok milyen dugóvégeket keressek, mi a nevük. (1 db samsung LCD monitor lesz rákötve két gépre a lehető legolcsóbb módszerrel.) Ja és amúgy ilyenkor mi van ha mégis mindkét gépet bekapcsolják? Abból lehet vmi gáz?
Köszi! -
i are robot
senior tag
Létezik monitor switch is, szerintem az kell neked, olyat keress. Nem egy sima elosztó, egy monitort tudsz több gép között kapcsolgatni. Vagy ha eleve nem akarod egyszerre használni a gépeket, akkor persze sima elosztó is jó, ez nyilván olcsóbb megoldás. Tehát a kérdésedre a válasz egy határozott igen.
-
ladisz2
tag
Hello!
Az lenne a kérdésem, hogy az ilyen dugaszokkal csak az oldható meg, hogy egy gépről több monitor, vagy az is hogy egy monitort több gép használja (nem egyszerre!) csak hogy ne kelljen mindig dugaszolni.
http://www.gadgets.in/images/listings/product/large/computer/Original_Component/hp/graphic_cable/HP_DMS59_DVI_Dual-head_Connector_Cable_(DL139A).jpg -
zeoos
tag
Kukkucs ....... ide
-
old_artist
addikt
Üdv!
Mivel a Matrox ehhez hasonló és ilyen fejlesztéseket végez, technikailag és technológailag is minden tekintetben megfelelőek, s mivel szinte csak ezekkel a "kártyákkal" lehet ilyen megoldásokat végrehajtani, ezért sem kizárt, hogy az "általánossan támogatott megoldás"-okként kezelhetjük, mivel csak ezekkel a Matrox elemekkel működik megbízhatóan a kijelződön megjelenített képek - még játékok alatt is!
-
zeoos
tag
válasz
old_artist #8 üzenetére
Köszönöm a felvilágosítást, én még leragadtam a sima TriplaHead2Go-nál és pont az előbb említett hiányossága miatt legyintettem rá annakidején, de most frissítem az ismereteimet.
Most már csak annyit szeretnék, azaz jó lenne tudni, hogy játékokban mennyire használható ez a technika ... avagy: általánossan támogatott megoldás ez? -
old_artist
addikt
Üdv!
De, a Matrox TripleHead2Go Digital Edition az tudja kezelni még az 1920x1200-as natív felbontású widescreen monitorokat is!
-
zeoos
tag
válasz
Biznisz Elek #6 üzenetére
Ez a matrox kütyü tudja a "szélesvásznú" felbontást?
Ugye, hogy nem
Háááát erről van szó ... kéremszépen -
Reac^
őstag
Köszi mindenkitől az ötleteket, kaptam 1 olcsó és biztos tippet csak vannak apróságok.
Több PCIex 1 alaplapon, több ugyanolyan vga (én esetemben 8400gs) SLi-t ki kell kapcsolni és akkor mindenféle konfigba engedi a driver a monitorokat rakni
A fő probléma az, hogy a 3 monitort be tudom tenni panorámába, úgy hogy a fő videókártyán levő két monitor 1 monitorként közös asztalként használja, a 3dikat ami a másik vga-n lóg oda nem engedi kivinni az asztalt és a felbontását nem engedi 1280x1024 fölé vinni.
Itt álljon lentebb a kép ami mindent megmagyaráz:Erre kéne nekem minnél hamrabb megoldás. Az első kettő monitort annyira egyként tekinti hogy felbontásuk is közös azaz 1680x2=3360x1050-es (22"). A harmadikat pedig sehogy sem engedi bevennni a "panorámába" bár jól helyezkedi el tehát jobbra van a közöstől csak a felbontását nemtudom 1680x1050-re állítani
-
Winner_hun
félisten
Engem is érdekelne hasonló megoldás, csak az úgy, hogy 1 VGA 3 képernyő. 2 monitor 1 TV. Ez megoldható? Mert bármit próbáltam, egyszerre csak 2 kijelző működött, a 3-ik bekapcsolásakor az egyik kikapcsolt.
-
wassermann
addikt
Az hogy van 3db kimeneted, még nem elég, mert szoftver is kell hozzá ami ezt a Windows-al megcsinálja!
Az ilyesmire a Matrox a te barátod: MATROX. A grafikusok, képszerkesztők ilyeneket használnak. Az én bagóért vett P-650-em is tudná, ha vennék még egy kiegészítő vezetéket hozzá (így csak DVI Dual-head-ot tud : )
-
Reac^
őstag
Sziasztok! Hiába bújom a góglét, ill a ph-n is csak apró kezdeményezések voltak, de semmi gyakorlati leírást nem találtam erre a problémára.
Adott a feladat: 1 új pc-ről kell majd 3 monitort meghajtani, kiterjesztett asztal módban.
1. elképzelés: Valami integrált vga-s (1 vagy többkimenetes) alaplap, pciexpress bővitőben pedig valami low-end 2kimenetes videókari. Kérdés: Összehozható-e az alaplapi a pcie-s vga-val?
2. elképzelés: Bármilyen SLi/CF alaplap, a legeccerűbb sli/cf kompatibilis 2kimenetes vga-kkal. Kérdés: SLi/CF esetén nem csak a fő VGA kimenetei használhatóak?!
3. elképzelés: Egyre több olyan fullintegrált alaplap jön világra amin van DSub,DVI és HDMI csati is, kérdés ezek használhatóak-e eccerre?
(ha minden igaz akkor xp-s környezetben lesz használva)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
- Apple MacBook Air M3 15, Újszerű, Dobozával, 12 hónap garanciával
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest