Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kompakt vízhűtés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Az AI-piac kivégezte a Micronhoz tartozó Crucialt
- Milyen házat vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házi hangfal építés
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Pajac: Windows XP még mindig letölthető
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
Új hozzászólás Aktív témák
-
Savage5
senior tag
Feszültségemeléssel próbálkozhatsz még (1.75V max.), ha nem visz többet, nem érdemes vele kínlódni. Viszont a hűtésre és a hőmérsékletre nagyon figyelj tuning közben!
vgergo: meg is sikerült tévednem, mert megnézve az adataidat, először a mobilra gondoltam.
Ha asztali bartonnal érted a 2400-at el, az nagyon figyelemreméltó! Vétek egy olyan processzort kivonni a forgalomból, ami ennyit bír.
És kösz a tippet, most látom először a programot, amit írtál, ez nekem is jól jön! 
[Szerkesztve] -
Grass
aktív tag
Haver áttolt egy ClockGen nevezetű húzó progit, ezzel kezdtem mókázni.
Ugye 2,5-ös barton megye 1,83-n és alap hűtő van rajta. 2,1-ig felvittem ott fagyott Win. Levittem 2,05 re ott játékban volt fagyi. Most 2-n megy így úgy tűnik rendben van minden.
A kérdésem hogy mire kéne odafigyelnem? Bírnia kéne még a további húzást, vagy inkább ne erőltessem a dolgot? -
vgergo
aktív tag
válasz
farki001
üzenetére
annak idején nekem volt 1 olyan sima bartonom, ami 175os fsb-nél többet nem bírt (alapfeszen)
a cpu steppingjét nem tudod vélatlenűl?
a képen látható progival meg tudod nézni, hogy mi a steppingje, anélkül, hogy ki kéne szedni a procit. Pl.: AQYFA ból lehet sejteni, hogy mennyit bír a procid![[kép] [kép]](http://images.netbag.hu/20070627/01142110038.jpeg)
Savage5 (#689) hozzászolásban lévő eredményt sima bartonnal értem el, igaz, hogy most mobile bartonom van, kicsit féreérthetően írtam le
[Szerkesztve] -
Savage5
senior tag
válasz
farki001
üzenetére
Az első, hogy a BIOS problémát megold. Ha jó az alaplap, jöhet a tuning. Ha próbáltál flashelni és most se jó, akkor jön az elemcsere, bármely, vagy legalább is a számítástechnikai boltok nagy részében kaphatsz pár száz forintért. Ha ez megvan, utána frissítsd be a legfrissebb BIOS-t.
A további teendők pedig amiket az előző hozzászólásokban írtam. -
Savage5
senior tag
De nálad úgy látom, Mobil drágaság van, az meg kicsit más kategória, ott majdnem az összes megy 1.75V-tal 2400-2500 Mhz-et, ha nem többet.
farki001: ha sikerült a BIOS-t megcsinálni, akkor tuningnál tedd a RAM-o(ka)t 333 Mhz-re, ha eddig aszinkronban ment volna. Ha szinkronban vannak, FSB emeléssel ugyanúgy fog nőni a RAM-od frekije és ugye elvileg 400-ig bírnia kell.
[Szerkesztve] -
Savage5
senior tag
válasz
farki001
üzenetére
Most már végképp kell gondolj rá, mert már haza van vágva azzal, ha Checksum Errort ír.
Ez attól is lehet, hogy az EEPROM nem kap elég kraftot, mert az elem régi és rászorul egy cserére, ezért írtam, hogy az elemcsere is megoldás lehet. De először mindenképp érdemes egy frissítést megpróbálni:
- felmész az alaplapod honlapjára, onnan a típushoz leszeded a BIOS-t és a hozzávaló flashelő programot (Windows)
- kicsomagolod egy üres mappába a BIOS filet (xy.bin) és a Windowshoz való flashelőt, vagy ha telepíthető állomány, akkor feltelepíted és mindenképp elolvasod előtte a Manualját... Frissítés előtt csinálj az eredeti BIOS-ról másolatot (flashelő programban általában: Save old BIOS vagy Backup BIOS). Ezután a programban megkeresed az Update menüt, vagy hasonlót, betallózod az új .bin fileodat és frissíted... Nem sok funkció van a flashelőben, szóval nem nagyon ronthatod el benne...
- Másik módszer: kicsomagolod egy floppyra a .bin filet (előtte meggyőződsz, hogy jó-e a floppy és megformázod!)
- floppyt beteszed a meghajtóban, restart...
- bootnál, mikor felismeri a gép a hardverelemeket, ki szokta írni általában a monitor alján, hogy Press xy to BIOS update (nálam ez például az ALT+F2 billentyűkombináció)
- ezt megnyomod, amikor kiírja és általában magától csinál innentől mindent, maximum enter kell az elindításához, de azért tessék mindent elolvasni, amit kiír...
Arra figyelj, hogy ne legyen áramingadozás vagy áramszünet pont akkor, mikor frissíteni akarod, mert akkor szállhat az egész lap vele együtt! -
farki001
csendes tag
én is gondoltam a bios frissitésre,csak nem igazán merem be vállalni,mert még sose csináltam és azzal hazas vághatom a rendszert...pedig már le is vettem a ''legujabb'' frissitést a laphoz.Pontosan hogy is kell frissiteni a biost? A virust azt meg nézem addig.Ja szorzó lockos az tuti mert az nem tudtam állítani

Köszi -
Savage5
senior tag
válasz
farki001
üzenetére
Ha Cheksum Errort ír, akkor próbáld meg a BIOS-t frissíteni a lehető legújabbra (gyártó honlapján megkeresed az alaplapod pontos típusához tartozó BIOS-t), ha nem megy, akkor max. még megpróbálhatsz elemet cserélni az alaplapban (cirka 2-300 Ft), és ezután frissítesz BIOS-t. Ha ezekután sem sikerült és mindig kiírja a problémát, akkor elkezdhetsz gondolkodni egy alaplapcserén, ha még találsz normálisat Barton alá.
(Esetleg gondoltam először vírusra (bootvírus?), bár elég valószínűtlennek tartom, hogy az tette volna tönkre az EEPROM beállításait, de egy jófajta vírusírtóval egy teljeskörű ellenőrzés nem fog ártani a gépednek.)
Mod: ha sikerült megoldani a C. Error gondot, akkor tedd fel az FSB-t 200-ra, ha lockos a szorzó a Bartonon, akkor azt úgysem fogod tudni állítani, ha mégis tudnád, akkor 11x-re tedd, adj neki 1.75V-ot. Ha nem megy, akkor kifogtál egy szarabb tuningú típust, mint én, nem érdemes további feszültségemeléssel próbálkozni, csak rövidítenéd az élettartamát. Ilyenkor vagy mész 166 FSB-ről felfele egyesével, ameddig bírja a CPU-d és folyamatosan teszteled Prime95-tel, hogy hibázik-e (ha sikerül a 200x11, akkor is természetesen tesztelni!), vagy hagysz alapbeállításon mindent. A tuning lutri, vagy sikerül, vagy nem, szerencse kérdése, aki biztosra akar menni, az vegyen annyival nagyobb hardvert...
[Szerkesztve] -
farki001
csendes tag
Sziasztok.
lenne egy kérdésem. szeretném a 2500+ os bartonkámat feltenni 3200+ra de sehogy sem akarja az igazságot. próbáltam mindent de 180 főlé nem tudom huzni az fsbt de ott is már néha hibákat generál...
várom az építő ötleteket

a gépem
2500+ (zöld, számot nem tok mondani)
abit nf7s 2.0
2*512 kingmax color
köszi -
L!NK->Q3
senior tag
-
L!NK->Q3
senior tag
válasz
Armando_19
üzenetére
volt már így is kavarás evvel a procival, de holnap minden kiderül, holnap tesztelem
-
-
L!NK->Q3
senior tag
válasz
Armando_19
üzenetére
megnéztem az amd cpu charton a proci számát és képét
a kép tbred magra utal, de a szám a 2500ös barton mobilé, ha a számnak van igaza, akkor 14X133mon megy alapból 1,45von, ha nem akkor mérges leszek, mert még nem próbáltam ki -
Armando_19
őstag
-
L!NK->Q3
senior tag
2500ös mobil barton mennyire tuningképes?
[Szerkesztve] -
lajafix
addikt
válasz
DeltaPower
üzenetére
a 2 vinyó meg az 1 optika nincs benne a mérésben, mert nem úgy játszottam, hogy közben össze vissza másoljak és dvd-t írjak.

Valamint a 17'' monitor sincs benne. -
Savage5
senior tag
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
RegCleanerrel is töröld a regisztriből az MSI programját (csak vigyázz, ha más MSI program, driver is van fent, nehogy azt is leszedd).
-
Savage5
senior tag
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
A gép semmit nem tuningol magától, előző hozzászólásomból:
''Viszont mondok jobbat tesztelésre: Prime95, SuperPI, Memtest86, ezek alapprogramok tuningnál, ha Prime-ot kibírja 12-24 órán keresztül hiba nélkül, akkor nyugodtabban fekhet le az ember fia.''
Tessék leszedni, tesztelni, ha hibázik, visszavenni a tuningból.
[Szerkesztve] -
[CS]Blade2
addikt
(#641) [CS]Blade2
Magátol tuningol a gép? Idegesitő, mert ugy néz ki mégsem birja a 2400Mhz-et, mert többször is kifagyot a winmp zene alatt!
-
Savage5
senior tag
válasz
LorD_ARmES
üzenetére
54 fok szerintem már nem egészséges, vagy épphogy elmegy, 50 foknál van az a bizonyos ''határ''. Nem csak a ventilátor számít, hanem főleg a borda: a réznek jobb a hőleadása (szóval a Silent Breeze egynek jó választás). Esetleg lapozz át pár hasznost írást a hűtőkről: [link].
Viszont mondok jobbat tesztelésre: Prime95, SuperPI, Memtest86, ezek alapprogramok tuningnál, ha Prime-ot kibírja 12-24 órán keresztül hiba nélkül, akkor nyugodtabban fekhet le az ember fia.
A lockos dolgot pedig a szériaszámából lehet eldönteni: ha 2003. 43. hete után lett gyártva a proci, akkor lockos, ha előtte, akkor nagy valószínűséggel nem, de bemész a BIOS-ba, és átállítod mondjuk 10-re, azzal véletlen sem okozhatsz kárt benne, ha kisebbre veszed. Az, hogy zöld, vagy barna: én több zölddel találkoztam életemben, ami nem bírta annyira a tuningot, mint barna, de akkor nem figyelgettem szériaszámokat, gyártási időket, alapvetően szerintem nincs sok jelentősége.
Még annyi, hogy nem árt átnézni a topikot és előzményeit: [link], [link], [link], [link].
[Szerkesztve] -
Savage5
senior tag
válasz
tomcsi23
üzenetére
Minden szenzor és program (BIOS, Everest, Speedfan, USDM [Epox Tool]) is maximális fordulaton max. terhelés mellett 34 fokot jelez, nyugalmi állapotban 32 Celsius, ha átrakom a ventilátort 5V-os ágra, akkor: nyugalmi állapot 36 fok, terhelt állapot 42 fok, ennél feljebb nem ment még. Digitális hőmérővel nem volt lehetőségem lemérni, de 42 fokos kijelzés mellett is csak langyos a borda alja, oldala, ha tapogatom... Én se ma kezdtem, de ez a Barton megviccel.

-
LorD_ARmES
tag
Üdvözletem!
Én is húzgáltam kicsit a bartont, bár még nem agyig, csak megpróbáltam a 2500+@3200+ t.
ASUS A7N8X-X; Vcore:1,65V; 3200+ (11*200) Hűtő: Glacialtech Silentbreese III 2500 RPM
3,5 óra Two Worlds t toltam rajta és a hőmérséklet 54 fok volt (szigorú léghűtés mellett).
Ez jónak számít?
Másik, hogy mi volt eddig a max, amit sima 8cm es ventivel kihoztak a bartonból?
Harmadik, hogy lehet eldönteni, hogy lock van benne vagy nincs?? Van vmi oldal, ahova begépelitek és kidabja?? Jah, és barna vagy zöld alapú proci a jobb? (szebb?
) -
Savage5
senior tag
Epox 8RDA3+ PRO... Még az északi híd feszültségét is feltoltam, raktam rá egyedi hűtést, újrapasztáztam mindent, a CPU-n egy Thermalright SP-97 van egy Delta FFB0812EHE-vel, max fordulaton, nem hiszem, hogy a lap lenne a gebasz... Havernak is kajakra ugyanilyen lapja volt, neki ment 2400 Mhz körül a 2800+-osa (190x12,5
).
Magyarul szerintem beszoptam a Barton...
-
lajafix
addikt
A fővárosi vízművek folyóvízszolgáltatása a legjobb, csak alá kell tartani.

Tegnap lemértem egy konnektoros fogyasztásmérővel, hogy mit eszik az nf7, 9600xt, 1GB RAM, Audigy 2, 2500+ @1.35V konfigom(DVD meghajtó nem ment, monitort nem mértem). alappötyögésnél 85W, játék alatt 95W. -
Hi!
Tudnátok valami jó vízhűtést a 3200+-so Bartonomra?Igaz nemrég vettem Zalaman léghűtést de tuningolom a másik gépem és átrakom a hűtőt. -
DeltaPower
addikt
nyugi nekem AQYHA van, és az se hajlandó alapfeszen 175 FSB fölé mozdulni. mondjuk ahogy hallottam az én lapomban (A7N8X-E) fesz emelés nélkül nem nagyon lehet tuningolni. lapfüggő az egész: ha NF7-ben nem megy alap feszkón, akkor lehet aggódni, mert sztem az a legjobb 462es lap tuninghoz
-
Savage5
senior tag
Én kicsit el vagyok keseredve, mert elég jónak ígérkezett az AQZFA kezdetű Barton 2500+, aztán alapfeszen se viszi a 200x11-et.

-
DeltaPower
addikt
válasz
LorD_ARmES
üzenetére
sztem is pasztázás, vagy a borda fordítva van. én egy Titan hűtővel jártam így, a borda alja ahol vastagabb. annak kell a mag fölé kerülnie. iszonyat különbség van, a Titan amivel én próbáltam, ha a vastagított rész a mag felett volt 50C, ha fordítva volt a borda, 80C (!!!).
ha nem félted a kezed próbáld ki manuálisan tapizással, az 55 fokot még elbírja az átlagember keze, a 70 foknál viszont már tiltakozik
fejlettebb módszer egy digitális hőmérő alkalmazása 
személy szerint még nem találkoztam olyan nforce lappal ami félremért, pedig megfordult nálam jópár darab (de, eggyel, ami megsült és összevissza mért mindent
) -
[CS]Blade2
addikt
válasz
LorD_ARmES
üzenetére
paszta, hütő jol fennvan, akkor vagy fölémér a lap-bios vagy az eddigi mért alá!
Nekem AMD 3000+ terhelve 65°C - 1,725V-on 2400Mhz-en Terheletlenül 40°C
Egy korábbi lapban ugyaez 80-fok volt! És langyos levegőt jön a bordából.
Most a cpu feletti részem meleg, a borda kicsit langyos levegőt fuj -
LorD_ARmES
tag
Üdv Mindenkinek!
A problémám, hogy nagyon melegszik a (volt) cpu-m. A proci egy 2200+ TB A magos proci.
Hűtő mind2 esetben: GlacialTech SilentBreeze III 2500RPM (nem a gyári 1700as)
Volt:
Asus A7N8X-X lap: Vcore1,65V Temp: 55 C
Van:
Gigabyte k7 Triton (Via KT600) lap: Vcore:1,65V Temp: 68 C
Az értékek tartós terhelésre értendők. A borda is melegebb.
Szerencsétlen helyzet, hogy a KT600 on még CMOS jumper sincs (helye ott van a lapon, csak gondolm az már egy másik edition
). Bios a legfrissebb, barton volt a KT600 ban. Csak a tuning miatt került át ASUS ba a barton, 2200+ meg a VIA ba. Már kivettem az elemet is biosresethez, de Vcore nak csak + van, lentebb nem tudom venni. És persze a Temp sem csökkent 
Bocsi a Wall of Text-ért
-
[CS]Blade2
addikt
Nemrég beszéltün, hogy 179FSB-n boot-ol a gép, 180-on nem (vmi RAID arrey detecting), de windows-ba 185-öt visza 1,725V-on!
Namost ezt MSI progival csináltam, és hát gondoltam bezavar, ezért leszedtem.
Azota 179FSB-n bebutol a gép
Ami 3000+ barton
És azt irja rá, hogy - AMD XP 3200+ 2400Mhz
Everestbe is nézem, és ennyi
2994Mhz-et ir
Super Pi-t lenyomtam 8M-án és lefutott
pedig eredetileg 179x13-on kéne mennie, de vmiért megjegyezte a winVista hogy 185x13-a jó.
[link]
És nézétek a memeket. 3-3-3-8 3-4-4-8 két külőnbőző!
Emelett 2,5-3-3-8-on megy
[Szerkesztve] -
szab.tam
nagyúr
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Most már lehet hivatalosan is kapni oem software-eket gép nélkül is, de nem telepítheted újra gépcserekor, mert ahhoz ugye dobozos verziót kell venned. Amikor a microsoft oem progikat aktiválod, elküldi az alaplapod adatait. Ha az alaplapot kicseréled, újra kell telepíteni, és ekkor nem engedi aktiválni. Elvileg ki lehet sírni, hogy elégett a lapom, de ez már rajtuk múlik, hogy megeszik-e.
[Szerkesztve] -
szab.tam
nagyúr
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Kérésed parancs! Konfi beírva...

Azért bírkózom ezzel a lappal, mert sok legál oem progim van, és csak a két microsoftos értéke 100k (win xp pro, office sm buisn.), és az újratelepítésnél, ha más alaplap van benne nem igazán engedi az aktiválást... ezért oem.
Különben már rég vettem volna egy d805-öt, és gyári hűtővel 3600-on járatnám 800-as ramokkal 1:1 szinkronban...
Csak ha mindent cserélnek, (progikat is), már túl sokba kerülne. Így a lehető legjobbat akarom kihozni a meglévő elég komplett rendszerből. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
szab.tam
üzenetére
A 192MHz FSB az a KT400 és KT400-A chipset határa. A KT600-as chipset vígan tudja a 200MHz-et, mivel arra van hitelesítve. Tuningot tényleg nem szereti, nincs benne pci/agp órajel fixáló sem, viszont képes mobil v. mobilosított procikat is fogadni. Tuningban meg aszthiszem stabilan max 205-210FSB-t tudtam vele elérni, előző topicban megtalálod eredményeimet. Ellenben ha már van valami baromi jó procid, igazán vehetnél egy nf7-es abitot mellé, 6-8k és akkor megvan oldva.
Jah és majd tölcsd ki a konfigod az adataidnál... -
szab.tam
nagyúr
Jajdejó! Még egy kérdés! Az Everest a hőmérsékleteknél magasabb értéket ad az alaplapra, mint cpu-ra. Ez normális, vagy valami össze van cserélve? Az alaplap alatt a NB-et érti? A NB-en egy Zalman passzív (a nagyobbik kék) hűtő van, és kézzel is érzékelhető, ha ráengedem az Orthos-t, hogy a cpu sokkal melegebb.

-
szab.tam
nagyúr
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Múltkor húzogattam, és kiírtam egy lapra az alapot, ha nem tévedek, (kicsit magasmak tűnik...): 2,65v.
Na megnéztem, az everest 2,7v-ot ír. -
[CS]Blade2
addikt
válasz
tomcsi23
üzenetére
Nem engedi! nagyon kiengedtem a kötelet a CAS-ből, de igy sem! A 179FSB-vel bemegy a 180-asal Nvidia RAID arey detecting.. vagy mit ir! Nemtom hogy jönn ez ide, de vmiért ezt irja akkor is ha manualra rakon a CAS-t. probáltam 3-4-4-9-el is meg 3-5-5-10-el de egyszerüen alapból mert manuált választok ez a raid köcsögség jönn be!
pasz! -
szab.tam
nagyúr
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Így már OK!

Kicsit megijesztettél, mert holnap kapok egy 3200-es szabadszorzósat. A lapomban ha 166-ról húzok, valahol a stabilitási határ 192-194-nél van procitól függetlenül. Így már csak a szorzóemelés marad. Annak meg az elvi határa a bios 22.5, gyakorlati meg gondolom 13-14 körül lesz.
Hogy ennél, az új procinál hol lesz az fsb határ, azt nem tudom, mert ez ugye alapból 200-on szalad. A via k600 chip nem a tuningról híres, de szerintem csak az fsb emelésre kényes, a proci szorzójának az emelésére nem. Innentől kezdve szorzó, fesz, hűtés, bátorság
kérdése, (nameg, hogy milyen magot fogtam ki?)! Azért lehet, hogy azzal eljátszom majd, hogy az alap 200 fsb-t visszaveszem 195-re. Igaz így majd a ramok is csak 380-on mennek, de szerintem összességében nagyobb proci frekit tudok kipréselni.
Kérdés: egy ilyen csekély mértékű fsb csökkentésnél (eff 20 mhz), érdemes megpróbálni a ramok időzítését visszavenni kis +fesz mellett? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
szab.tam
üzenetére
több alaplapnál láttam, hogy 12,5 a max beállítható szorzó, de szerintem nézd meg az alaplapodat. Amelett szorzót emelni csak akkor kell, ha már fsb-t nem lehet tovább.
Tö9bbieknek, ne szuperPI-vel nézzetek stabilitást, erőssen intelre optimalizált bazi régi program. A megoldás a prime95 max hőtermeléses tesztje, legalább 8, de akár 24 órán át való futtatása...
ŐŐŐ, de pici macsekokból ált. többvan egy alomban, és úgyis csak kilóra fizetek... Ez a trükk
[Szerkesztve] -
tomcsi23
veterán
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
No:
- jó ez a 2,4V, de azért ne hajazzon mindenki arra, hogy 2V felett próbálgassa 3000GHz-n, bartonját
- be kellene állítanod az időzítéseket manuálisan - természetesen, a nagyobbra, hátha úgy menne együtt
- még jó, hogy a 32M PI lassabban megy le, mint a 8 megás, ez egy program, ami kiszámolja. Lehet stabilitásra is használni, de mondjuk ha a 32 megás lefut (kb 45-60 perc alatt) még nem lehet biztosan állítani, hogy stabil a gép - a rendszer durva hangolásánál azonban jól jöhet ellenőrzésre.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
[CS]Blade2
addikt
bazki nekem msi lapba engedi a 2,4V-ot 3000+-os bartonnal, és igy is 1,75V-on megy 179x13-on.
180-on nem indul vmiért de 183-on meg megy egy rammal.
A gond, hogy
egy ram 400-on 3-3-3-8
a másik 3-4-4-8
és 179-es 2,5-4-4-8 CAS
180-on és felette 200ig meg 3-4-4-8.
külőn meg tudják a 400-at simán
egybe dualba is mennek 333-on
single-be a kettő vmiért ősszeakad.
Két ugyanolyan csak más időből származó infineon ramok!
A proci 2450Mhz-en 1,75V-al
Super PI 8M-án lefutott.
Tegnap lefutattam 179x13-on 32M-án és lassan de az is lement.
off
A core2duo -meg már 32M-es lefut, és 9x326-on van! alap hütő alap fesz! 84°V!
Uj hütővel menne tovább is böven hisz még mindig alapfeszen megy 1,338a legtöbb ami ad neki a lap!
on -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
szab.tam
üzenetére
Elvileg a gyártási idő dönti el. van rajtuk egy számsor: pl. 0312 SPMW -ez pl. 2003 12. hetében készült, a locokt pedig 2003 40. hetében vezették be (0340), de akadtak kivételek, elötte lockos, és utánna locktalan is. Ált. az új zöld nyákosak lockosak, a régi barnák meg átl. nem.
Ha nem lockos, akkor az alaplapokban 12.5-ig beállíthatsz bármit, de jellemzően kell lenni 3-4X -nek minimum a beinduláshoz. -
szab.tam
nagyúr
Hi!
A 3200+ Bartonok (AXDA3200DKV4E) szorzózárasak, zár nélküliek, vagy van ilyen is, olyan is?
-
RpPRO
őstag
válasz
tomcsi23
üzenetére
Egy talicska szarazjeggel.

Mellesleg ezert jo a mobilbarton. Lockmentes, kevesebbet kajal. En 2 es fel evig szolid 11,5x205-on hajtottam, most meg 11x214-en hajtom az uj ramokkal 1.6V-tal a 2600-ast. 34 fok alapon, 51 terhelve egy pusztulat 8cm-es hutovel. Ha csak 15 mhz-t ugrok, akkor mar 20%-ot ugrik a homerseklet, de mar nem akarok 10e ft-ot rakolteni egy profi hutore. Pedig boven van meg benne tartalek. -
siriq
őstag
Hali
Ahogy irtak lehetseges. Regebben is volt par peldany ami birta a 3000 tempot. Mondjuk en csak 2700 ig mentem el leggel utanna mar a masik gepre koncentraltam. Meg neznem hogy mit tud 3300 on egy xp-s proci.(lehet agusztusban megprobalom kicsit feljebb tornaszni a regi gepemet
) -
-
Hi!
Meglett a kicsikém
Na asszem a csávó akkorát mondott,hogy az már nem semmi.Kipróbáltam mennyit bírok kihúzni a 3200+-os Bartonból.Legtöbb 200*14.5 volt azzal majdnem 2.9GHz-n ment de 1.95 V-on.Épp csak kipróbálta,mert elkezdett vibrálni ,villogni a monitor és elég fura hang jött ki a gépből.Gyors,benyomtam egy restartot és átálítottam 200*13.5-re ,így 2692 MHz-n megy 1.85 V mellett.Érdekes mivel a legtöbb helyen azt olvastam,hogy 1.8 a max. aztán már bexarhat.Nálam megy normálisan,igaz kicsit melegen,40-45 fok alapból és 67-ig ment fel 3 óra TDU után.Próbáltam kissebb beállítással is 200*13 ott 2557 MHz-n ment 1,75 V mellet és akkor 34-40 fok között mozgott,de TDU közben felment 62 fokra.Szóval megyeget szépen.... 
-
szab.tam
nagyúr
Hi
Tudom, hogy ez nem apróhirdetés helye, de hátha...
Keresek 3000+ Socket A Bartont!
Csak ezt a konkrét típust: 3000+ 2167MHz (13x166)
A 10.5x200-as nem érdekel.
Magas árat fizetek! -
DeltaPower
addikt
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
hűtéstől függ... nekem 1,75-tel megy msot, réz-alu 7000A zalman van rajta. ment már 1,85-ön is, terhelve 62-64fok körül ment.
ktg: nekem is ment léggel 2365-ön, de a nyarat nem vállaltam be vele
-
ktg3
őstag
ááá
3000??
lehetetlen...
nekem a 2400at sem vitte a fullréz zalman 7000 es...
bár bundás is 2640el tesztelte zalmannal és úgy ment.
de hihetetlen h mennyivel kevésbé melegszik az a64es. -
Armando_19
őstag
válasz
DeltaPower
üzenetére
Hát először egy TT Vulcano Xaesar 11+al. De az nagyon hangos volt ,és jött a wasser.De TT is vitte.
Megkeresem a screenshotot, 18C volt a cpu, ha nem terheltem!ahogy elinditottam egy winampot, felment 30-ra.
Én se hittem a szememnek.Hazamegyek és megkeresem a képet! -
DeltaPower
addikt
válasz
Armando_19
üzenetére
nah az nekem se ártana
mivel hűtötted? ha fel tudnám tolni 240-ig, legalább ki lennének hajtva a ramjaim is 
(mod helyesírás)
[Szerkesztve] -
Armando_19
őstag
válasz
DeltaPower
üzenetére
Hát én úgy adtam el a bartonom anno, hogy lapostol, hűtőstül ramostul lapostul. nem vettem vissza biosban a beállitásokat.Összeraktam a srácnál a gépet, és 11X240-re volt állitva.Pislogott, hogy ez tényleg megy ennyit?

Pedig eléggé megvolt sarkazva az a CPU. 
-
DeltaPower
addikt
válasz
Armando_19
üzenetére
hm, kérek én is
legfeljebb megmoddolom a Zalmant 
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kompakt vízhűtés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- PlayStation 5
- PlayStation 3
- Kerékpárosok, bringások ide!
- DOOM - The Dark Ages
- Az AI-piac kivégezte a Micronhoz tartozó Crucialt
- Milyen házat vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Eladó egy HP omen 17-w131ng laptop 1,5 TB ssd vel Dobozában
- 154 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- ASUS ROG Cetra True Wireless Gaming fülhallgató új, garanciával!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xbox One S 500 GB + Series kontroller 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Ha asztali bartonnal érted a 2400-at el, az nagyon figyelemreméltó! Vétek egy olyan processzort kivonni a forgalomból, ami ennyit bír.
És kösz a tippet, most látom először a programot, amit írtál, ez nekem is jól jön! 

azt hittem nem fog már kelleni a kis floppymeghajtó többet
ha nem jelentkeznék akkor eltoltam a műveletet...

, csak defaulton hagytam...

). Bios a legfrissebb, barton volt a KT600 ban. Csak a tuning miatt került át ASUS ba a barton, 2200+ meg a VIA ba. Már kivettem az elemet is biosresethez, de Vcore nak csak + van, lentebb nem tudom venni. És persze a Temp sem csökkent