Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gimre
csendes tag
Üdvözletem. Nekem olyan gondom van hogy az alaplapom van egy 20 pines csatlakozó és mellette van még egy 4 pines is. Az "új" tápegység viszont 24 pines hogy tudom használni az "új" tápot a régi alaplapon? Esetleg egy átalakítóval?
Előre is köszönöm a gyors választ. Tisztelettel Gulyás Imre -
mcsaba7
csendes tag
Köszi a válaszokat!
-
mcsaba7
csendes tag
Sziasztok!
Az én problémám pont fordított lenne! Tönkrement gépem tápja, de mivel a számítógéház is elég viseltes volt már komplett házat vettem táppal!
Az új táp 24 pines (nem szétválasztható), de az alaplapon egy 20 valamint egy 4 pines aljzat van!
Hogyan tudnám összeügyeskedni, hogy jó legyen? Kis barkácsolás, forraszgatás nem jelent gondot!
Segítene valaki?Köszönöm elöre is!
-
Waterman
aktív tag
A témához kapcsolódó link:
Bővebben: link
Mistralnál lehet olyan tápot kapni amelyiken 20/24 tűs csatlakozó van(ha jólláttam akkor egy műanyag sinen lehet rádugni a 20pinesre a +4pint ha kell.)
TÁPEGYSÉG ATX12V 480W SIRTEC 20/24 TŰS +ELŐLAPI P. 16.992 21.240
Chieftech minőségű táp. -
gery03
senior tag
Ez a manőver visszafele is műxik? Azaz, ha van egy 24-es táp, akkor azt rá lehet erőszakolni egy 20 pines lapra? Mondjuk lelóg belőle 4 pin úgy gondoltam...
-
karib
addikt
A lényeg mondjuk az lenne, hogy már a tápból több kábelen vigyük a több ampert. Ha csak a végén ágaztatjuk le a kábeleket (lásd elosztó), akkor a kábel többi része ugyanúgy túl lesz terhelve, ergo semmit sem értünk. Az átalakító ezért marhaság. Vagy van egy jól megépített 20 eres tápod, és az megy átalakítás nélkül is, vagy veszel egy 24-est.
-
Lőre
tag
Nekem is hasonló gondom volt 20 pin vs 24 pin.
Abit AA8 on simán feldugtam a 20 ast és gond nélkül ment a gép.
Aztán utánanéztem milyen feszt kér a maradék tűkre és a meglevő kábeleket megcsapolva 10 perc forrasztás árán meg is volt a 24 pin.
A 20 -24 es átalakító is csak annyit csinál hogy a megfelelő fesz értékű kábelt megosztja,és azt küldi a megfelelő tüskére. egy megboldogult tápegység csatlakozójából kivágtam egy 4-es egységet és elvégeztem a leágaztatást .
20+4=24 -
LukE
veterán
ket optreon 246 egesz jol elvan sok be nem dugott drottal, szoval valszeg ket barton sem fog rinyalni.
Ja, megse biztos, nezd meg az alaplap leirasaban, hogy hogy nez ki a 24 pin kiosztasa, valszeg az elso 20 ugyan olyan, mintha a folotte levo +4-el lenne valami kavaras szerver lapok eseten.
Atalakito (20pin tap -> 24pin lap) meg 100% ertelmetlen.
[Szerkesztve] -
Avicularia
veterán
20 pines chieftec tápot dugtam az Asus A8N SLI lapra ,simán működik,nem kell parázni,és csak egyféleképpen lehet rádugni
-
karib
addikt
Nem kell átalakító. Az hivatalos verzió szerint elég a 20 tűs csati is, ha a tápod legalább 15 Ampert le tud adni a +12 szálon. Az átalakító csak vakítás, ha nem elég erős a tápod, akkor hiába van több vezetéked.
Szóval a 20 és 24 tűs csatik egymással csereszabatosak, mindegyik rádugható a másikra, csak legfeljebb a csatitúltengés lesz valahol. Nem gond, csak legyen elég erős a táp!
Itt csücsül az asztalomon épp egy 3,6 GHz-es P4 egy Asus P5AD2-E Premium lapban (plusz egy 6800GT 256 MB), és egy sima 360-as hajtja, igaz 18 Ampert nyom a +12 voltos szálon, tehát nem gyengeGond nélkül fut.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Futás, futópályák
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest