- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Androidos tablet topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Apple szerviz topic: iPhone, iPod, iPad, MacBook, iMac
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Low Noise
senior tag
Most olvasom, hogy olcsó lesz, ha a magyar ára is 250 ezer lesz akkor venném is 2023 ban kisporolnám az árát [link]
-
Worlon83
aktív tag
válasz Hegyirabló #24 üzenetére
Állítsd át fent az jobb oldalon Európába. Én egyet elöremdelteü, meglátjuk...
-
Seep
senior tag
Ettol as cegtol semmit, tele a net a Dough Spectrum nevezetu monitorjuk problemaival, kezdve azzal hogy valakinek mar egy eve nem birjak kiszallitani a kifizetett monitort.
-
Hegyirabló
veterán
Indulhat is az előrendelés... csak nem nekünk.
Őszintén kíváncsi lennék rá, hogy vajon Magyarország miért maradt ki, bár vannak tippjeim.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Chaser
legenda
az se mond sokkal többet nekem : )
azért kijelzőgyártáshoz nem árt némi tapasztalat és azt nem években mérik
elnézve az lg árát meg ezt max az előrendelős dolgon életképes, egyébként meg mért venné bárki az lg-vel szemben?
panel ugyanaz, ár kb ugyanaz a végleges, de nekik mintha nagyobb tapasztalatuk lenne - és valahogy sejtem hogy a jobb panelek hol landolnak -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
hoffman_
nagyúr
ez nem noname oled.
ez a korábbi Eve nevű cég, aki kickstarteren kalapolt össze - az amúgy príma specifikációval megáldott - monitorra, csak amikor szállítani kellett, akkor már bajok jöttek. elég megosztó a neten, idén lettek Dough, gondolom akartak egy hard-resetet.
meglátjuk. ha tudnának gyártatni, felállna egy cég tényleg, nem a szokásos kalapolós baromság lenne, akkor maga a monitor piszok jó sok teszt alapján."The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
-
Chaser
legenda
válasz Hegyirabló #19 üzenetére
valószínűleg a gyártótól, így próbálnak vevőket szerezni erre a csodára
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Hegyirabló
veterán
Synthwave, uram, ez a "mely ár a debütálásig fokozatosan 1200 euróra nő" dolog honnan tudható?
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Chaser
legenda
Magyarul a technológia fejlődött 5%-ot a zsugorítás terén.
igen, de fejlődött, és ezt a 42-eshez képest ami azért idén volt
pár éve még az 55" 4k-nak is nagyon örültünk, ami csak 80 körüli ppi-t ad, ahhoz képest a ~111ppi már nagyon szép ugrás - és a 48 majd 42" ugrás is sokkal élhetőbbé tette annak aki közelről akarta használni a tv-t -
szerintem nem tojják le, egyszerűen vannak technikai korlátok
meg is lepődtem ezen a 240hz-en, mert eddig "csak" 120hz volt az lg oledeknél
és nagyon sokan egy ilyen 27" körüli panelért "sírtak" 1440p-vel és nagy frissítéssel - persze a mostani ár feléért -
nah ebből az utolsót kivéve teljesítették a sztorit - az utolsó meg nyilván irreális, legtöbb lcd ilyen paraméterekkel megy annyiért -
a másik ledes megoldásnál a rivális új tech még az 55" 4k-nak is tapsolna ha meg tudnák ugrani, de még azt sem tudták - nem is tudom, talán 75"@4k amit tudnak jelenleg vagy annál is rosszabb -szerk:
egyébként szerintem 40" 4k tv nem lesz tőlük és 80" 80k sem[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
abból indulunk ki ami méretek/felbontások már vannak, hogy kiszűrjük "vágás" van-e, tehát számít - amúgy meg nem számítana, mert mindegy :d -
a 42" 4k-nak kisebb a ppi-je, nem lehet belőle 26,5" 1440p-t csinálni a led-ek fizikai mérete miatt, tehát ebben a panelben már kisebbek a ledek
40"@4k az viszont kb pont a 27"@1440p-t adja, szóval ha a 42" valós méret nincs vágás - nyilván az -Balika911
nah ez se volt meg
mindenesetre cc 110 ppi-ig már megoldották a mesét lg-nél, szóval alakul ez
nem ugrik be melyik tech a riválisa, de náluk még nagyon gyerekcipőben jár a ledek kisebbé tétele_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
törölt tag
A 32" 4K is JOLED, abban az LG monitorban nem az LGD-féle WOLED panel van. Drága is, mert elég korszerűtlen a technológia és kevés készül belőle.
Technikailag az alap hordozóréteget vágják (ezt üvegként vagy szubsztrátként is írják) és arra jön lépésenként a többi réteg, amelyekből felépül a kijelző. Ehhez én nem értek, de neten vannak cikkek, amelyek részletesen leírják a dolgot.
#16 Chaser
Úgy gondolom, hogy kb. ez a 110 lehet a határ. A 77" 8K magasabb, de több év után is nagyon drága, szerintem azzal vannak már problémák.[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
mármint mi a sok?
Balika911
mondtam nem tudom ki gyártja, de ennyivel is többet tudok
lehet eleve nagyobb panelből készülnek vágással, azt sem tudom - szerintem életszerűbb -
nekem szerencsére bőven okés lesz egy 42" lg tv monitornak, aztán majd skálázom magamnak ahogy akarom - mondjuk a 48-as sem volt már rossz -
lassan azért elmondhatjuk elég szépen beindult az oled szekere - nekem rémlik 32"@4k lg monitor is -
hoppsz meg is van, csak a képfrissítés 60hz-en ragadt - ami ilyen árkategóriában azért izé, de lehet valami technikai oka hogy ilyen ppi-n még nem tud többet a woled -
a 27-es 1440p-s modellt nem látom itthon, de ha 999usd usánkában, nálunk 500e jmf körül kellene lennie, annyira nem is vészes_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
törölt tag
A laptopokban Samsung panelek vannak, a 27" 4K pedig JOLED. Azokat a sorokat ilyenre tervezték, bár a JOLED-nél szerintem kényszerből. Én nem vagyok biztos benne, hogy egy tévékhez tervezett paneltechnológiát, mint a WOLED, annyira egyszerű lefelé skálázni. Az egyre avittabb bottom-emission szerkezet sem kedvez a magas képpontsűrűségnek (ha fényerőt is akarnak), ideje lenne már átállniuk.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
13,3-14" notebookból már rémlik több fhd-s oled modell, panelt nem tudom ki gyártja
az meg cc 27" 4k, szóval adott a dolog
szerintem erre nagyon kicsi az igény, azért nem foglalkoznak különösebben vele - rémlik egy 27" asus oled csilliókért' -
a 27" 1440p pegig a gamerek kedvenc mérete/felbontás, főleg így hogy megfejelték 240hz-cel
mondjuk ahogy elnézem az lg 999usd-s usa nettó árát, hát nem nagy konkurencia ez a noname gyártó neki aki tőlük veszi a panelt_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
biztos nem vágással készül
ez 26,5" és 1440p ami ~111ppi
a 42-es 4k ~105 ppi, az a feletti 4k panelek ppi-je értelemszerűen kisebb, tehát azokból sem lehet ilyen panelt csinálni
32"-on 138 a ppi kb, tehát nagyobb panelből ott sem lehet vágni
a 88"@8k is kevesebb ppi-t, tehát abból sem lehet vágni
egyébként teljesen mindegy ha "vágva" lenne, pl 27" 1080p, semmivel nem lenne rosszabb mint az 55" 4k, csak ugye fizikailag más felbontásra már nem lehet megcsinálni csak más led sűrűséggel_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
ki akar noname oledet venni
oké hogy az lg gyártja a panelt, de a panel az csak panelA crowdsourcing elkötelezett híveként ismert cég terméke az LG UltraGear 27GR95QE-B-vel kívánja felvenni a kesztyűt.
kimaradt egy névelő_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
törölt tag
-
veterán
Tudomásom szerint az Lg nem gyárt ilyen méretű oled panelt, 42" nincs kisebb.
duree54
-
törölt tag
Szerintem az LG is szívesen gyártana olyan panelt, csak valószínűleg nem tart ott a WOLED.
Nekem a tükröződő monitor kifejezetten ellenszenves, a noname elektronikai cuccokat pedig amúgy is kerülöm, főleg ha drágák. De hajrá, lehet, hogy egy másik réteg épp fordítva áll hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
32" 4K változatban lenne esélye súlyos csapást mérnie a pénztárcámra. Főleg ha nem crowdsourcingból jönne, hanem tisztességes magyar kereskedőtől, törvényileg kötelezett garanciális feltételekkel.
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mikrotik routerek
- Futás, futópályák
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- GTA VI
- Házimozi belépő szinten
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Androidos tablet topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest