- Milyen videókártyát?
- Fujifilm X
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Computex 2025: Olcsóbb és szemrevalóbb hűtések és házak a DeepCoolnál
- RAM topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Aktív témák
-
Archttila
veterán
Most veszek egy alaplapot Asus P4C800 Deluxe-E-t, de egy ideig csak egy GeForce 2 MX400-at raknék bele ha megy!
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Westnotebook #20 üzenetére
Nem lepődtem meg nagyon: 4x-es(1,5V-os) alaplappod van, és valamilyen Universal AGP3.0-s VGA-d.
Eltaláltam? -
Red Rebcs
tag
4X 8X agp kártyát kell venni Ha rajta van valamelyik nyúgodtan használd :O
-
-
mr_ricsi
veterán
''nem kell amiatt aggódnom, hogy Geforce3-4 vagy annál jobb kártya nem megy bele, ugye?''
A GF3-4 kártyák és az FX-ek 1.5V-os AGP-csatiban biztosan működnek.
Az újabbaknál maradjunk annyiban, hogy a dobozukat, a mellékelt leírást, a kártya gyártójának honlapját és a NVidia (vagy az ATI) honlapját alaposan meg kell vizsgálni. -
Ger|
aktív tag
nyugi. 2x-es lapba is simán belemennek a 8xes kareszok, és ezt tapasztalatból mondom.
-
I. Richard
senior tag
Ennél jobban nem is lehetett volna leirni a dolgokat:):C
Eleinte én is pont emmiatt nem mertem összerakni a Geforce3-mat az A7N8X-Xes lappal, de v.hol olvastam a leirásában, hogy ha nem megfelelő karit tesz be az ember, akkor nem kapcsol be! (A Deluxe változaton egy LED is elkezd világitani)
Szerencsére együttmüködtek, nem lett semmi gebasz! -
mr_ricsi
veterán
Kicsit keveritek ezt a témát, mert bár nagyon összefüggnek, a AGP átviteli sebessége, és a busz feszültsége nem ugyanaz.
Az AGP sebessége 4 féle lehet: 1x-2x (AGP1.0), 1x-2x-4x (AGP2.0), 2x-4x-8x(AGP3.0).
Az AGP busz feszültsége 3 féle lehet: 3.3V (AGP1.0), 1.5V (AGP2.0), és 0.8V(AGP3.0)
Az Intel 6 féle alaplapot definiál:
AGP 3.3V: A régi 1x-2x AGP-s alaplapok, amelyek csak 3.3V-os feszültséget tudnak biztosítani.
AGP 1.5V: Csak 1.5V-ot képes szolgáltatni.
AGP Universal: 1.5 és 3.3V-ot is képes szolgáltatni. A bedugott kártya alapján automatikusan történik a feszültségválasztás.
Universal 1.5V AGP3.0: csak 1.5 és 0.8V-ot képes szolgáltatni. Automatikus feszültségazonosítás.(Ilyenek az Intel 4x8x alaplapok).
AGP3.0: Csak 0.8V-ot tudnak szolgáltatni.
Universal AGP3.0: mindhárom feszültséget tudja biztosítani, automatikus azonosítással.
A VGA-kártyák szintén 6 félék lehetnek:
AGP1.0: Csak 3.3Von képesek műkodni, 1x-2x AGP.
AGP2.0 1.5V: 1x-2x-4x-es képességű kártyák, amelyek csak 1.5V-ról képesek működni.
Universal: AGP2.0-ás kártya, ami 1.5V és 3.3V-on is működik. Automatikusan igazodik az alaplap által adott feszültséghez.
AGP3.0: Csak 0.8V-on működik.
Universal 1.5V AGP3.0: 1.5 és 0.8V-on működik.
Universal AGP3.0: mindhárom feszültségről képes működni.
A kártya képességenének megfelelő megnevezést a VGa doksijában valahol fel kell tüntetni!
A következő kombinációk tiltottak:
AGP 3.3V alaplap + AGP2.0 1.5V kártya
AGP 3.3V alaplap + Universal 1.5V AGP3.0
AGP 3.3V alaplap + AGP3.0
AGP 1.5V alaplap + AGP1.0 kártya
AGP 1.5V alaplap + AGP3.0
AGP Universal alaplap + AGP3.0 kártya
Universal 1.5V AGP3.0 alaplap + AGP1.0 kártya
AGP3.0 alaplap + AGP1.0 kártya
Az alaplapnak érzékelni kell(ene), ha hibás feszültségű kártya kerül bele, és ilyenkor S3-as készenléti módba kell kapcsolnia.
Referencia:
www.intel.com/technology/agp/downloads/
AGP Specification, revision 2.0
AGP3.0 Specification, revision 0.95
Összefoglalva: olyan kártyát kell keresni, amelyiknek a leírásában, a dobozán, vagy bárhol a gyártó megemlíti, hogy ''Universal AGP3.0'', és akkor ez a kártya bármelyik alaplapban működni fog. -
Boyfish
senior tag
Akkor srácok nem kell amiatt aggódnom, hogy Geforce3-4 vagy annál jobb kártya nem megy bele, ugye?
-
Clyde22_
tag
Az ilyenekbe (1,5V) nem megy bele a Voodoo és Matrox G200 -as karim :O
Az a durva, hogy a KT333-as lapokba (Pl ABiT KX-333) még belemegy, a KT400-asokba már nem. Az én lapomon (ABiT KD7-E) KT333-CT vagy milyen chipset van, és ebbe már nem mennek bele a karijaim! :( :O -
Boyfish
senior tag
Ja, már értem, tehát 8XAGP simán belemegy, minden gáz nélkül! Kössz
-
L3zl13
nagyúr
-
Boyfish
senior tag
Akkor bármilyen kártyát belerakhatok?
-
Boyfish
senior tag
AGP foglalat csak a 1,5 Voltos feszültséggel mûködõ videókártyákat támogatja, ez milyen videokártyákat jelent? Hi
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte GA-H81M-S1 1150 alaplap eladó kedvező áron!
- Kingston FURY Renegade Pro 128GB (4x32GB) DDR5 4800MHz KF548R36RBK4-128 vadi új memória
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte MJ11-EC1 AMD EPYC 3151 4c8t, 4xDDR4, 8xSATA, NvME, Mini-ITX, 2xGbE LAN, szervermenedzsment
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Fotó állvány eladó
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB játékkonzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest