Hirdetés

Aktív témák

• Male

nagyúr

válasz Jancsi #28 üzenetére

Gyakorlatilag nincsen különbség az adatokban. Az a képponttávolságos dolog (abban van különbség, meg a sávszélességben), így mérem úgy mérem, ugyhogy kb semmit sem jelent. Ráadásul álltalában a képponttávolság nem is egyforma az egész képen (legalábbis az FST-nél szinte soha, főleg a nagyobbaknál -> a 19-esnél biztosan nem), a szélén nagyobb a távolság. A 0.26 és a 0.24 között szerintem nem lehet látni a különbséget (hacsak nem nagyítóval nézed :) ). A képfrissítés ugyan az, a 17-es hiába tud 1600*1280-at, abban biztosan nem fogod használni (a 19-esen is túl kicsi minden 1600*1200-ban, ráadásul a 70 Hz nagyon kevés). Én egy idejig 1152*864-ben használtam a 19-esemet, az már jó méretileg, de az 1024*768 is bőven elég álltalában, az 1280*1024 viszont nem éppen előnyös, mert olyankor torz a kép (a kerek ovális lesz). A sávszélesség meg minnél nagyobb, annál jobb (bár a 170 is elég).

Tehát az adatok alapján nincsen döntő különbség. A lényeg, hogy mindenképpen próbáld ki a boltban. Én is kb 1 hónapig jártam a boltokat, ismerősöket, és nézegettem, hogy melyik milyen. Nekem az LG Flatron homorúnak tűnt, ami állítólag megszokható, de én nem akarom megszokni, a Trinitron képcsöveknél engem zavart az a két csík (van aki észre sem veszi, én egyből kiszúrtam, hogy hol van, és nem csak a fehéren láttam, hanem a Win szokásos zöld és a kék háttérszinén is -> rohadt idegesítőnek találtam), pedig a Sony újabb sorozatú síkképernyős monitorai teszettek (valahogyan megoldották, hogy ne látszódjon homorúnak). Az Iiyama valahogy szintén nem teszett, olyan furán nézett ki rajta a fekete (mindenféle bevonatokat szoktak rakni a monitorokra, és az Iiyama által használt valahogy olyan természetellenesen volt fekete). A Philipsekben mostanában nem bízom, mintha a nevéből élne, a termékei a boltban jól néznek ki, de egy idő után sorba lehet észrevenni a zavaró dolgokat (ezt elsősorban nem a monitoraiknál tapasztaltam, de így is elveszítette a presztizsét nálam). A Samsung volt ami még teszett, a 757P elég jó volt, de én inkább a 757DFX-et vettem volna, csakhogy az Mo-ra még nem érkezett meg, és közölték velem, hogy még legalább egy hónapig nem is fog. Aztán közben megláttam a MAG XJ810-et (már korábban is meg akartam nézni egy ilyet, de sehol nem volt), a boltban egy-két óra tesztelgetés után végülis megvettem, és nem bántam meg.

Aktív témák