Hirdetés

2012. május 30., szerda

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 Archívum I. (téma lezárva)

(#6001) Core2duo6600 válasza Barthezz2 (#6000) üzenetére

Core2duo6600
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Így igaz
Az okát nem tudom, talán az, hogy ennek a lapnak Jmicron vezérlő intézi a Pata portot, és lehet, hogy jobb a 32 bites driver hozzá.
De kész élvezet .

Azóta felköltözött a linux helyére a 64 bites, ott már nem volt gond a sebességgel.

Más :
Érdekes, hogy a ram omra kaptam a legkevesebb pontot a 64 bites win 7 től.
5.5 öt
Vistán ez volt talán a leggyorsabb.
1066 os cl5 -ös

Gigabyte P55A, Core i7 860 (alap), Asus ATI Radeon 5870, 8 GB Kingmax DDR3 1600 CL7

(#6002) Mankó válasza Core2duo6600 (#6001) üzenetére

Mankó
(őstag)

Furcsa, de a 6956-os 32 bitessel nekem ugyanez volt a tapasztalatom. Gyorsabbnak tünt, mint a 64 bites ugyanazon a konfigon. Összességében viszont, mintha a 64bites stabilabb lenne 2 hét használat után, mint a 32es. Fene se érti.
Sikerült szereznem egy 64es home-ot, reggel annak esek neki. (Remélem nem fake az is!)

üdv: Szabolcs

(#6003) hardline válasza Mankó (#6002) üzenetére

hardline
(kvázi-tag)

home? úgy tudtam csak ultimate van. (persze lehet hülyeséget mondtam)

Ha még nem csináltál egy dolgot, próbálkozz meg vele háromszor. Először, hogy legyőzd a félelmedet. Másodszor, hogy megtanuld, hogyan kell csinálni. Harmadszor, hogy kiderítsd, szereted-e csinálni.

(#6004) pzstm válasza hardline (#6003) üzenetére

pzstm
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Home Premium is létezik MSDN illetve Technet előfizetők számára.... ;)

http://www.betateam.hu | Samsung Galaxy S II |Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#6005) Plag válasza Core2duo6600 (#5997) üzenetére

Plag
(PH! addikt)

BCD edittel beszerkeszted ezt a sort:
Mocrosoft Windows Vista (\Device\HarddiskVolume1\Windows)

Akkor működnie kell. Persze ha az indítási szektorban minden rendben. Ezért nem csípem az ilyen külső Bcd szerkesztő programot, mert kokányol.

(#6006) Plag válasza Core2duo6600 (#6001) üzenetére

Plag
(PH! addikt)

Egyenlőre azt látom én is, hogy valamiért gyorsabb a 32 bites Windows 7, mint a 64 bites.
Ugyan arra a herdverre tettem fel, és láthatóan gyorsabb a 32 bites. Lehet, hogy driver az oka.

(#6007) blokad

blokad
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Srácok, mért van az, hogy emelt jogokkal inditott win exlorerrel nem enged mappát törölni? (Azt írja, hogy használja valami, meg hogy ehhez adminnak kell lenni.) De nem használja semmi. És Run as admin-nal van inditva a win explorer.

| www.twitter.com/blokad | iPhone 3Gs 32 GB White |

(#6008) Plag válasza blokad (#6007) üzenetére

Plag
(PH! addikt)

Milyen és melyik mappáról van szó konkrétan?És mi van benne?

(#6009) blokad válasza Plag (#6008) üzenetére

blokad
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Régi dokumentumaim a my documents mappán belüli "ide" mappában. Namármost az ide mappa üres, csak törölni nem engedi, ugyan úgy, ahogy az asztalról se a speakboard telepítőt. (megjegyzem minden mást lehet törölni.

(#6010) Plag válasza blokad (#6009) üzenetére

Plag
(PH! addikt)

Ennek a mappának és a telepítőnek az asztalon milyenek az attributumai? Nézd meg a properties.ben.

(#6011) blokad válasza Plag (#6010) üzenetére

blokad
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Hidden az, csak azért, hogy ne látszódjon, ha már ottvan a read only-t meg nem tudom módosítani :(

mod: Read only-t kivettem így a mappa tartalmát törölte, de magát a mappát, az előző (használja valami más) nem tudja törölni.

[ Szerkesztve ]

(#6012) Plag válasza blokad (#6011) üzenetére

Plag
(PH! addikt)

Szüntesd meg a rejtett és írásevédettséget! Bentről kifelé! A programon is és a mappán is csináld ezeket meg! Működnie kell, mert most néztem meg magamnál.

(#6013) blokad válasza Plag (#6012) üzenetére

blokad
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Speakboard mappa üres, a tartalmát törölni tudta, csak a mappát nem, és így se.
Az ide mappa, hát ott meg nem engedi megsüntetni az írásvédettséget se.
Emelt módú a win explorer.

(#6014) Plag válasza blokad (#6013) üzenetére

Plag
(PH! addikt)

Akkor változtasd meg a mappa jogosultságait!

(#6015) Mankó válasza pzstm (#6004) üzenetére

Mankó
(őstag)

Egy külföldi oldalon volt linkelve, gondoltam lehúzom, hátha gyorsabb lesz mint a mostani ultimate. Mert azért az tényleg idegesítő, hogy a 32bites pörgősebb mint a 64es.
Valaki kérdezte itt, hogy biztonságosan lehet-e menteni ghosttal a partíciót a 200 mb-s partíció nélkül. Na erre én is kiváncsi lennék, mivel már lementettem, de erre nem is gondoltam.

üdv: Szabolcs

(#6016) GD

GD
(őstag)
LOGOUT blog

üdv,

a gadgetek még tiltva vannak, vagy csak nálam nem megy?

(#6017) Plag válasza Mankó (#6015) üzenetére

Plag
(PH! addikt)

Ezt tényleg elég sokan említik, hogy a 32 bites pörgősebb, mint a 64 bites!
Én Vista mellé tettem fel, és ebben az esetben nincs a 200MB-s partíció!

(#6018) Plag válasza GD (#6016) üzenetére

Plag
(PH! addikt)

Hogy érted, hogy nem mennek a gadgetek?
Asztalon jobb egér/Gadget és kiválasztod ami kell és mennie kell.

(#6019) virkir válasza GD (#6016) üzenetére

virkir
(PH! addikt)

Most lesz kb. századszor leírva, hogy ha az UAC ki van kapcsolva akkor a rendszer letiltja a gadgeteket.
Állítsd a csúszkát legalább az első szintre és láss csodát menni fognak.

A huzat mindig a WC felől húz az ebédlő felé.

(#6020) GD válasza Plag (#6018) üzenetére

GD
(őstag)
LOGOUT blog

kiválasztom és semmi nem történik, hibaüzenet nincs..

(#6021) GD válasza virkir (#6019) üzenetére

GD
(őstag)
LOGOUT blog

oké, köszi, vhogy nem volt kedvem végigolvasni 6000 hsz-tm elnézést.. :B

(#6022) Edween

Edween
(őstag)

(#6023) strebacom

strebacom
(senior tag)

Én nem értem milyen 200 megás particióról beszéltek, nekem két gépen is fenn van a win7, és semmi +particiót nem láttam, söt már ghostoltam is vissza és tökéletes, pedig már nem egyszer telepítettem a win7-et másoknak is és semmi 200mega, kiváncsi vagyok hogy mikor illetve miért hozza ezt létre akinek létrehozza...? :F :R

Gianni The Best!

(#6024) Plag válasza strebacom (#6023) üzenetére

Plag
(PH! addikt)

Ha volt mellette másik operációs rendszer, akkor nem hozza létre!

(#6025) Edween válasza Plag (#6024) üzenetére

Edween
(őstag)

Nincs másik okosságerre a problémára?

(#6026) Plag válasza Edween (#6025) üzenetére

Plag
(PH! addikt)

Nem találtam egyenlőre semmit erről.

(#6027) Barthezz2 válasza Edween (#6022) üzenetére

Barthezz2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

:C
Már csak azt mesélhetnék el, hogy le kell-e szedni majd az RC-t, vagy elég egy update-et nyomatni. Őszintén a második verziónak jobban örülnék. Meg azzal elkerülhetnék a beta kiadásakori rohamot is..

Nemtudom mennyire kerestél utána a boot logo problémának, de esetleg itt, vagy itt valami hasznos?

[ Szerkesztve ]

..I am just a man, Not superhuman.. ..Just another day in the world we live..

(#6028) blokad válasza Edween (#6025) üzenetére

blokad
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Szerintem nincs, mivel a vist boot logojával kvázi felülírta a w7 bootlogoját, de ha megmondjátok hol található a fájl én feldobom nektek a netre szívesen.

(#6029) bakosgabor57 válasza Edween (#6022) üzenetére

bakosgabor57
(őstag)
LOGOUT blog

Akkor ha júliusban felrakok egy eredeti ;) vistát,frissíthetek majd a végleges 7-re?

[ Szerkesztve ]

"NNNNa...?Mi van...?EEEEgyüttek müvelllődni...?Jó alapossan beszopni a kulllturát...?" http://www.youtube.com/results?search_query=bakosgabor57&search_type=&aq=f

(#6030) Edween válasza Plag (#6026) üzenetére

Edween
(őstag)

Sajnálom, és köszönöm!

Barthezz2: Abban az idétlen tolakodásban én sem vennék részt, de nekem nem volna baj, ha tiszta installal lehetne csak felhúzni.

blokad: Sajnos a fájlokról infóm nincs, így marad minden a régiben, azért köszi.

bakosgabor57: Ha vásárolsz egy vistát akkor, bár mérget nem vennék rá, de a cikk azt mondja, hogy igen...

[ Szerkesztve ]

(#6031) Core2duo6600 válasza Plag (#6005) üzenetére

Core2duo6600
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

És ezt mégis hogyan ? Még sosem csináltam ilyet
Ez parancsoros ?

Gigabyte P55A, Core i7 860 (alap), Asus ATI Radeon 5870, 8 GB Kingmax DDR3 1600 CL7

(#6032) atesss

atesss
(őstag)

Üdv !
Egy haverom az én javaslatomra felrakta a 64 bites Vista helyett a szintén 64-es Win 7 -et, de aztán elég gyorsan le is törölte.
Egyrészt aztmondta, hogy nem néz ki túl jól, meg ha kirakja pl. az órát, vagy egyéb Gadget-et az asztalra, akkor az egy ujraindítás után eltünik, és megint manuálisan kell berakni. Én mondtam rá, hogy ezt biztos be lehet valahol állítani, nézzen körül, de addigra már visszarakta a Vistát...
Ugyanis volt egy nagyobb gond is : nem látta az egyik partíciót a Win7 (az intézőből, telepítő alól nem tudom mi volt a helyzet) :Y
Az egy darab 250-es Samsung vinyón van 3 partíció, elvileg a Vista telepítővel lettek létrehozva annó.
Az első ~80GB-os volt a Vistának, oda ment fel helyette a Win7.
A 2. az adatpartíció, ezen nem volt Win, ezt nem látta a Win7.
És volt egy 3. is ~10GB, azon volt egy tartalék XP.

Mi lehetett ennek az oka, találkozott már valaki hasonló problémával ?
Ha egy vinyót nem ismer fel, az még talán oké, na de egy partíciót. :F

Sajnos nem nagyon értek ehhez a Primary / Logical / stb. tipusokhoz (nem tud valaki egy jó kis cikket ilyen partíció dolgokról ? ), de ha Vista meg XP alatt is simán ment, akkor nem hinném hogy gond lett volna ezzel.

A gép egyéb adatai (bár nemtudom miben számíthat...): Asus Maximus II Formula (P45); E2180 @ 3,4; 4*1GB; Nec 7201S.

[ Szerkesztve ]

(#6033) Plag válasza Core2duo6600 (#6031) üzenetére

Plag
(PH! addikt)

Nincs türelmem most ezt hosszabban leírni-
Itt egy kis segítség a számodra: [BCDEDIT használata]

[ Szerkesztve ]

(#6034) blokad válasza atesss (#6032) üzenetére

blokad
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Betűjelet kellett volna csak adni a particíónak.

(#6035) Edween válasza Barthezz2 (#6027) üzenetére

Edween
(őstag)

Kipróbáltam a linkelt oldalakat, sajnos nem segített, most már le is mondtam róla, majd a következő install megoldja.
Köszi!

(#6036) atesss válasza blokad (#6034) üzenetére

atesss
(őstag)

Mármint hogy a Lemezkezelőbe be kellett volna lépni, és ott ?

Hmm ez elég érdekes, azért ennyire nem kéne betának lennie, nem?

(#6037) pzstm válasza atesss (#6036) üzenetére

pzstm
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

biztonsági okai vannak miért nem látja...... ennyi erővel felháborodhatnál azon is hogy a 200megás partíciót sem látja.... :U

http://www.betateam.hu | Samsung Galaxy S II |Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#6038) Edween válasza atesss (#6036) üzenetére

Edween
(őstag)

igen.

(#6039) cgod válasza Plag (#6033) üzenetére

cgod
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Napokat!

Én pont fordítva szívok vele, win7 fogta magát, és arra a winyóra rakta a bootját, amire nem kellett volna...így 32 bites XP nem ismeri fel...olvasgattam a GPT-s leírást, viszont abban azt mondja, hogy ha sima MBR-es a winch, akkor nem nagyon nyúl bele, mivel akkor elszállnak a partíciók is...márpedig az nem szállt el. XP-nél látja a hardvert, viszont azt írja ki, hogy nincs jól felrakva...megoldása a helyzetnek van, vagy ennyi?

Ha valami kell gyorsan, telefon a barátod | Eladó használt montik, érdeklődni a szokott felületeken.

(#6040) atesss válasza pzstm (#6037) üzenetére

atesss
(őstag)

Biztonsági okai ?? Hát a szokásos microsoft logika szerint mindennek az van. :W

Konkrétabban ki tudnád ezt fejteni, hogy miért jó, ha nem látod a saját cuccaidat, és be kell lépned a Lemezkezelőbe (amiről a felhasználók nagy része szerintem azt se tudja hogy hol van, vagy egyáltalán hogy létezik ilyen).
Ha ez a véglegesben is így lesz az elég érdekes lesz. :U
Más, pl. külső USB-s, és belső, de 2. vinyók partícióit se ismeri fel ? :F
A 200 megáson nincsenek rajta az adataim...

(#6041) strebacom válasza Plag (#6024) üzenetére

strebacom
(senior tag)

Nem volt mellette semmi más, még sincs 200 mega... :K

Gianni The Best!

(#6042) bakosgabor57 válasza Edween (#6030) üzenetére

bakosgabor57
(őstag)
LOGOUT blog

Lehet hülyeség,de az sem segít ha megnézed,ezekmegvannak-e?

"NNNNa...?Mi van...?EEEEgyüttek müvelllődni...?Jó alapossan beszopni a kulllturát...?" http://www.youtube.com/results?search_query=bakosgabor57&search_type=&aq=f

(#6043) pzstm válasza atesss (#6040) üzenetére

pzstm
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Gondolom feltételezik hogy aki BETA-t használ az ilyen szinten ért a windowshoz......

(#6044) Plag válasza strebacom (#6041) üzenetére

Plag
(PH! addikt)

Nézd meg a Control Panel/Administrative Tools/Computer Managment/Disk Managment-ben hogy ott mit mutat!

(#6045) Edween válasza bakosgabor57 (#6042) üzenetére

Edween
(őstag)

Meg vannak a fájlok, és kB ra is ugyan az.

(#6046) janos666

janos666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hmm. Ma feltűnt egy érdekes dolog.
Nemsokkal az után iktattam itthon be egy D-link routert, hogy már fenntvolt a Win7, tegnap mégis visszaraktam a Vistát, és azóta gondok adódtak a torrent klienssel. Végül kézileg kellett nyitni neki egy portot, mert egy random port se nyílt ki neki.
Mikor beraktam a router csodálkoztam is, hogy nem kell port forwarding-al szórakozni, mikor sokan nyafognak emiatt, de minden port nyitott volt amikor próbálgattam, az utorrent se nyafogott. Most hogy win7 helyett Vista van már kellett kézileg portot nyitni a torrent kliensnek. Mintha köze lenne egymáshoz a kettőnek, talán van valami szolgáltatás a win7-ben ami tud routeren portot nyitni egy programnak ami kéri...

Nekem tényleg tetszett a Mass Effect trilógia lezárása. (SPOILER: szintézis lett a befejezésem). Nem "tökéletes", de számomra nagyon is értékelhető volt.

(#6047) SymbianOS

SymbianOS
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Látom mennek a szívások még vele, én a csodát várom minden téren ami gép! :U Várom h az új pasztám valami csoda által lenyomja a procim hőfokát illetve várom az új win7-et! :D

[ Szerkesztve ]

GTX 580 OC: http://href.hu/x/drap

(#6048) strebacom válasza Plag (#6044) üzenetére

strebacom
(senior tag)

Én tudom de ime egy KÉP
a notebook-ról amin most pötyögök.... :R

Gianni The Best!

(#6049) hardline válasza Plag (#6024) üzenetére

hardline
(kvázi-tag)

nekem nem volt mellete másik oprendszer,üres vinyóra ment,de nem hozott létre új particiót
(a winyó egyébként 2 partra van vágva,de a 200MB-s part nem jött létre)
mi célt szolgálna egyébként?

Ha még nem csináltál egy dolgot, próbálkozz meg vele háromszor. Először, hogy legyőzd a félelmedet. Másodszor, hogy megtanuld, hogyan kell csinálni. Harmadszor, hogy kiderítsd, szereted-e csinálni.

(#6050) toldy

toldy
(őstag)
LOGOUT blog

helo

Amióta lelehetet tölteni a rendszert ( még első nap) azóta van fent a gépemen és elsődleges rendszernek haszálom egy 20gb partíción, nagy megelégedéssel,bár időnként valóban érezni hogy beta os. Ez idő alatt egy dolog szurt szemet és zavar engem.A képnézegetőben a képet szeretnék váltani billentyűzeten akkor azt csak a nyilakkal tudom megcsinálni, míg régebben ha entert ütöttem is váltott a következő képre, ez főként a képek vválogatásakor zavar ugyanis lassít engem. Esetleg be lehet valahol állítani hogy enterre is adja a következő képet?
( Kit mennyire zavar hogy angol? ez csupán kíváncsíságból kérdem )

ui: én is egyedüli rendszerként használom de már korábban két partícióra volt osztva a hdd, nem csinált 200 mb-at, csak megjegyzés

[ Szerkesztve ]

Az élet nem habostorta. / Hírdetéseim : http://href.hu/x/hn43

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 Archívum I. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.