Hirdetés

2012. május 30., szerda

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 Archívum I. (téma lezárva)

(#2001) BiP

BiP
(PH! addikt)

Szerintetek érdemes ebből feltenni a 64biteset? Gyorsabb, lassabb, mint a 32bites?
Van esetleg valami jó 64bit vs 32bit benchmark Win7/Vista viszonylatban?
Még filózom, hogy hétvégén 32bitest vagy 64est tegyek fel. Driverekkel talán nem lesz gond.

Újabban divat nem válaszolni a privátokra?! Megbeszélt találkozóra pedig illik elmenni vagy időben visszamondani. Én azt hittem, ez alap.

(#2002) dashed válasza twine (#2000) üzenetére

dashed
(tag)

Sima ugy, en is mindig igy csinalom.. Szntem nem is rak semmi filet a Vistas vinyodra majd ,ha nincs ra engedelyezve a system protection..

BiP :

Ha nincs 4Giga ramod, vagy tobb akkor felesleges a 64bites. Gyorsabb meg nem lesz, az biztos..

[ Szerkesztve ]

(#2003) twine válasza dashed (#2002) üzenetére

twine
(őstag)

"ha nincs ra engedelyezve a system protection"
Ezt egy picit bővebben ha megtennéd,,,nem szeretem a meglepetéseket, erről pedig semmit nem tudok :B :R
és köszönöm a hozzászólást, segitséget :R
üdv
twine

(#2004) twine válasza twine (#2003) üzenetére

twine
(őstag)

ok elöbb járt már megint a kezem,-szám- mint az eszem...szóval rendszer visszaállitást kikapcsolom a 7-ben...és elvileg szépen marad a saját helyén és nem terjeszkedik semmilyen formában a többi meghajtóra....?! :F
Még egy kérdés:
Lehuzom a mostani 200-as HDD-t, ami most ugye "C:"-ként szerepel....Nem lesz fent több vinyó....csatlakoztatom az üres 80-ast, telepités...ekkor az lesz a "C:"
Majd ha mindennel végeztem,,,200-as visszaköt, Biosban Boot beállit hogy a 80-asrol induljon, akkor mia helyzet? a 200-as(Vista) "D:" meghajtóként fog jelentkezni elvileg,,majd ha legközelebb a 200-asról bootolok, akkor a 80-as lesz a "D:" ? Ha ez igy van,,nem csinál semmi zavart a rendszerben egy idő után hogy folyton más elérési uttal van megáldva a HDD? :F
Bocs ha Láma kérdéseket tennék fel, de mint irtam jobb szeretek ilyenkor felkészülten nekiállni...mint uttörőként nekiugrani lesz ami lesz alapon(ezt sajnos nem is tehetem :( )
üdv
Twine

[ Szerkesztve ]

(#2005) dashed válasza twine (#2003) üzenetére

dashed
(tag)

http://winportal.net/?id=388

kb ennyi , de szntem hagyhatod nyugodtan bekapcsolva, sok galibat nem okozhat.

"Ha ez igy van,,nem csinál semmi zavart a rendszerben egy idő után hogy folyton más elérési uttal van megáldva a HDD?"

semmi baja nem lesz ;)

[ Szerkesztve ]

(#2006) PuMbA válasza twine (#2004) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

Nem nagyon szoktak az oprendszerek másik meghajtóra átmenni.Nekem régóta van egy partíció amin vannak az adatok,azt sose törlöm csak az oprendszer partícióját.Még se XP,se Vista,se a 7 nem ment rá át(minek menne át hiszen ott a saját partíciója).

[ Szerkesztve ]

Soft kitty, warm kitty, little ball of fur. Happy kitty, sleepy kitty, purr, purr, purr.

(#2007) twine válasza PuMbA (#2006) üzenetére

twine
(őstag)

Köszönöm.....megnyugtatsz... :R
szerencsére annyira azért nem vagyok tudatlan,,mint amennyire naivan kérdeztem :) ,,,,(még ha simán rá is cáfoltam az előző kérdéseimmel) de én olyasmire gondoltam hogy pld:
van egy HDD-m amin csak adatok vannak...(a 320-as) ettől függetlenül ha láthatóvá teszem a rejtett, system file-okat, mégis rakott valami file-okat rá a Vista, amit én egyébként persze nem látok....na most ha ugyanezt megteszi nekem a 7 pld a Vista particiommal, akkor már féltem hogy lehet valami nyűgje a két oprendszernek egymástól, és jön az anyázás, meg backup..meg izzadás hogy maradjon meg minden eredeti állapotban....nem a nagyon nagy terjeszkedéstől meg helyfogalalástól féltem én hanem egy "láthatatlan" rendszerfile felülirásától vagy ilyesmi..... :R

(#2008) kem

kem
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Valakiküldenenekemprivibenegyjóféleriliznevet? :DDD

szerk: Oh, crap! This isn't where I parked my car! :DDD

(#2009) D@ni88

D@ni88
(PH! addikt)
LOGOUT blog

én most feltettem a 64bites GB1CULXFRE_EN_DVD verziót, de a telepítés kicsit lassúcska volt, habár lehet azért mert tömörítettem meg adatmentést csináltam közben és le le esett a bufferje néróban...de most feltéve ezt a 7000e 64biteset, nincs az a random hibaüzenet :)

jobb pontokat kaptam procira... 8800GTS320 maradt 6.0ás 3d-s kategóriában, és a 6956oshoz képest(32bites) itt 5,4helyett 5,9et kaptam a memória sebességre...

[ Szerkesztve ]

(#2010) front3r

front3r
(senior tag)

Eddig jó tapasztalatom van a 64 bitessel. Pl a Sacred 2 1600-as felbontásban elit textúrákkal és 2xAA-val úgy fut mint a vaj, pedig anno Vistán szaggatott, igaz akkor nem jöttek ki még az újabb patchek a játékhoz. Most a 8.12-es Vistás Catalystot használom.
A Win7 64 bites verziója úgy ment fel a gépemre ahogy a nagy könyvben meg van írva és a programok telepítése is zökkenőmentes volt.
32 bites rendszertől picit gyorsabb, bár az sem volt lassú. :)

Ha telefon, akkor: Windows Phone!

(#2011) D@ni88

D@ni88
(PH! addikt)
LOGOUT blog

és mintha lennének gadgetek amikor az UAC ki van kapcsolva, de nem biztos hogy azóta volt már újraindítva :D

amúgy én is azt vettem észre mintha kicsit gyorsabb lenne (pl rivatuner databázis létrehozásakor) de lehet hogy csak én képzelem be de mintha gyorsabban végzett volna...

[ Szerkesztve ]

(#2012) Innox válasza pzstm (#1997) üzenetére

Innox
(kvázi-tag)

Mondjuk ez várható volt, ha igaz ha nem. Mindig megelőzi valamilyen kalózmásolat elleni hír a beta-t. De majd úgyis kiderül.
És amúgy szerintetek van esély bele csúszni a 2,5 millio-ba? Mert azért szerintem elég sok embert érdekel a téma. Vagy majd igyekszünk :D

Akárki akármit mond nekem tetszenek a ThinkPad-ek..Főleg a T61 amiről írok:D

(#2013) Blizzard.9 válasza D@ni88 (#2009) üzenetére

Blizzard.9
(tag)

Nah ez pozitív mert a random hibaüzenetek nekem is megvannak és néha elég idegesítőek...
7végén felrakom én is majd:)

(#2014) robekri

robekri
(PH! addikt)
LOGOUT blog

na egy kis negatív:
7000es változat a játékokból nem csinál printscrreent. Mspaintba beillesztve fekete kép van. Crysis-al és F.E.A.R.-al sem sikerült.

Mindegy nem létszükséglet, mindjárt itt az új verzió.

Üdv.

-Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!

(#2015) D@ni88 válasza robekri (#2014) üzenetére

D@ni88
(PH! addikt)
LOGOUT blog

sztem viszont nem...
7000az szép kerek szám, és nem hiszem hogy az eslő béte majd pont a 7008as lenne :)
ezt is le kellett tesztenli a mérnököknek, amit ugye decemberbe már kiadtak nekik, és ezt a leteszteltet adják ki a nagyközönséget "tesztelni"...

amúgy annyi hátrány van, hogy most igaz megy vagy 15 alap progi, nod, rivatunert, msn, utorrent, jetaudio, meg totalcommaner, meg ilyenek, +pár gadget, és 36-37%ot eszik a 4gigából. 32es azért 30%ot ha evett a 3ból...
de viszont winrar benchmark is gyorsult :) eddig volt kb 780-800 most 940 :)

(#2016) robekri válasza D@ni88 (#2015) üzenetére

robekri
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Dani, most mi a nem?? ;)

-Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!

(#2017) ll-kobe

ll-kobe
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Üdv Mindenkinek!

Egy kérdésem lenne azokhoz, akik a Win7-et használják: valaki találkozott ezzel a hibával már? Nekem Vistám van, és sajna elég sűrűn belefutok, rohadt idegesítő. Semmi működő megoldást nem találtam rá, és kiváncsi vagyok hogy az új OS-ben javították-e.....

Keresem: Stephen Hawking - "Az idő rövid története" című könyvét!

(#2018) robekri válasza ll-kobe (#2017) üzenetére

robekri
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én eddig nem találkoztam vele. Mikor jön ez elő?? Vagy csak úgy spontán??

Üdv.

(#2019) D@ni88 válasza robekri (#2016) üzenetére

D@ni88
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mindegy nem létszükséglet, mindjárt itt az új verzió.

a holnapi béta tuti a 7000es... túl kerek szám ahhoz és elég kiadható formába van ahhoz hogy most kiadjanak majd egy alig tesztelt 7010es build bétát holnap :)

(#2020) robekri válasza ll-kobe (#2017) üzenetére

robekri
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ezt próbáltad már??

Itt a hotfixek:

http://support.microsoft.com/kb/936710

http://support.microsoft.com/kb/938194

http://support.microsoft.com/kb/938979

Ne kérdezd melyik kell pontosan, nem használok Pistát.

Üdv.

[ Szerkesztve ]

(#2021) RexpecT

RexpecT
(PH! addikt)

Ati userek, valaki próbálta már az új drivert Windows 7 alatt?Tapasztalatok?

Walter White is Bad*ss!!

(#2022) kem

kem
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Hogyan jutok hozzá egy telepítőhöz? Szeretném kipróbálni, aztán ha bejön, akkor vennék egyet.

Előre is köszi a segítséget!

(#2023) ll-kobe válasza robekri (#2018) üzenetére

ll-kobe
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Általában játék közben jön elő.... Rohadtul idegesítő, és nincs ellene működő gyógyszer.... Már egy csomó weboldal foglalkozik a problémával, de megoldást sehol sem találtak.
ATI-s és NV-s gépeken egyformán előjön. :(

(#2024) D@ni88 válasza ll-kobe (#2017) üzenetére

D@ni88
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nekem néha az 6956os bulid "kidobálta" a jackdugót... és szakadozott a hang.
feltettem az új drivert akkor már kevesebbszer, de mielőt feltettem volna a 7000-t akkor megint, itt még nem tapasztaltam ezt...

(#2025) RexpecT válasza ll-kobe (#2017) üzenetére

RexpecT
(PH! addikt)

Egy bizonyos játéknál nekem is előfordult,de ott a játék volt rossz aztán javították is.

Walter White is Bad*ss!!

(#2026) ll-kobe válasza RexpecT (#2025) üzenetére

ll-kobe
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nekem random előfordul, szinte minden játéknál... De most találtam vmit, azt írják a vista egyik frissítése okozza a gondot, most leszedtem, kiváncsi leszek....

(#2027) luw2win válasza RexpecT (#2021) üzenetére

luw2win
(őstag)
LOGOUT blog

Felteszem és megnézem Crysis alatt a gyorsulást/ lassulást.

És majd hozzádobom az előző minitesztemhez

.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”

(#2028) CPT.Pirk válasza kem (#2022) üzenetére

CPT.Pirk
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Letöltöd bármelyik torrent oldalról mint pl. isohunt vagy vársz holnap jolanputánig, és letöltöd az ms oldaláról. phsz-el lejjebb linkelve van.

Efficiency and progress is ours once more, Now that we have the Neutron bomb It's nice and quick and clean and gets things done... c@ Dead Kennedys

(#2029) Zoli1222 válasza ll-kobe (#2026) üzenetére

Zoli1222
(őstag)

Nálam akkor csinálta ezt, amikor a videókártyát túlhúztam. Visszább állítottam a potikat és nem volt gond.

////////// Battlefield 3 - xXZee78Xx /////////// Nokia Lumia 800 Cyan

(#2030) pzstm

pzstm
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Állítólag letölteni szinte akármeddig le lehet majd a holnap érkező public beta-t, csak összesen 2,5millió kulcsot osztanak ki, a többiek pedig "csak" 120 napig használhatják teljesértékű oprendszerként.....
erről valakinek bármiféle megerősítése esetleg? vagy kacsa? :)

http://www.betateam.hu | Samsung Galaxy S II |Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#2031) bossvico

bossvico
(senior tag)

Tudna valaki segíteni, hogy kell eltávolítani a win7-et vista mellől? Formázás nélkül persze.
Át kell írogatni boot managerrel az mbr-t+ kitörölni az általa létrehozott könyvtárakat és kész? Hogy csinálnátok ti?

:R

„Attól, hogy templomba jársz, még nem leszel keresztény. Mint attól sem leszel Hamburger, hogyha eljársz a Mc Donald’s-ba.” (Keith Green)

(#2032) lewisfm válasza bossvico (#2031) üzenetére

lewisfm
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Olyan jelenséggel talákoztam a Win7-nél (buildtől, x86 és x64 verziótól függetlenül), ha partícionálatlan területre telepítem (akkor ő hozza létre a partíciót saját magára a lehető legnagyobb méretüt), akkor egy + 200 MByte-os kis partíciót is létrehoz magának.
Ez mi célt szolgál?

Csak mert megy akkor is, ha a partíciók már ki vannak osztva és nem tudja magának létrehozni a 200 megásat.

Ha valaki tudja a választ, kérem ossza meg velünk is!

(#2033) pzstm

pzstm
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

WMP12 mp3 javítás
Update to Windows 7 Beta (KB961367)

To protect your MP3 files
1. Before you install this Beta release, back up all MP3 files that might be accessed by the computer, including those on removable media or network shares.
2. Install the Beta release of Windows 7; download and install the Update to Windows 7 Beta (KB961367) located on this page.
:)) :DD :C

http://www.betateam.hu | Samsung Galaxy S II |Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#2034) D@ni88

D@ni88
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hát ez a 7000res build nem tom hogy kinél hogy működik, de most nálam 2,29gigát zabál...
igaz jobban megy pl az új nfs... de azért mégis...

(#2035) PuMbA válasza D@ni88 (#2034) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

Vegyél ki RAM-ot a gépedből és akkor kevesebbet eszik. :C
Viccet félretéve:örülj,hogy valami használja a RAM-ot,azért van.Attól nem lesz gyorsabb a gép,ha üresen áll.

[ Szerkesztve ]

Soft kitty, warm kitty, little ball of fur. Happy kitty, sleepy kitty, purr, purr, purr.

(#2036) dashed válasza D@ni88 (#2034) üzenetére

dashed
(tag)

mennyi ramod van?
total nem normalis dolog.. vmien progi nincs beragadva?

(#2037) D@ni88 válasza dashed (#2036) üzenetére

D@ni88
(PH! addikt)
LOGOUT blog

tettem fel az nfs-t és akkor 3,6giga volt... és nem akart felszabadulni, akkor elmentem vele játszani, s miután kiléptem akkor volt 2,29.. most Gears of Warozás után 1,1giga van elfoglalva...
amúgy 4giga..

(#2038) luw2win

luw2win
(őstag)
LOGOUT blog

Feltettem a Catalyst 8.12 win7-es hotfixet.
Hát az eredmény nem meggyőző...

Crysis teszt

Windows 7: Catalyst 8.12.

1024*768;minden high;0*AA.
CPU
GPU

1680*1050;minden high;8*AA.
CPU
GPU

Windows 7: Catalyst 8.12 win7 hotfix

1024*768;minden high;0*AA
CPU
GPU.

1680*1050;minden high;8*AA.
CPU
GPU

Ahogy látszik az új hotfix semmi javulást nem hozott, sőt csak ártott.

[ Szerkesztve ]

.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”

(#2039) mecsek20 válasza ll-kobe (#2017) üzenetére

mecsek20
(kvázi-tag)

hello,
én egy fél évet szívtam vele egy dell latitude xt-n, vista-n naponta előjött, főleg firefoxon görgetés során. de sokszor spontán is. A 0811-es ati driver óta nem csinálja. a seven M3-nál is előfordult, igaz ritkábban. Egyébként ez egy ismert vista bug, rengeteg fórumon foglalkoznak vele, átütő megoldás nincs: a microsoft és a hardver gyártók egymásra mutogatnak.

(#2040) SymbianOS

SymbianOS
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mit hallok? 2.5 millió letöltő után nem tölthető le a win 7 beta? Hejj én késő délutánig nem vok itthon! Álljunk már meg! :(((

GTX 580 OC: http://href.hu/x/drap

(#2041) twine válasza SymbianOS (#2040) üzenetére

twine
(őstag)

Én meg sajnos azt sem tudom "honnan, vagy hogyan lehet tölteni"? Az addig ok hogy Windows 7 honlap,,, amit nézegetek is vadul, na de most készüljek arra, hogy holnaptol ott lesz egy b@szott nagy piros WINDOWS 7 DOWNLOAD gomb :DDD és Key igénylő? vagy mire lehet számítani? vagy én majd nézem bután a honlapot folyton frissitve,hogy mikor lesz már tölthető, mig mások vadul töltik egy oldallal arréb? :DDD

Köszönöm...az alábbi Linket olvastam....azért is irtam hogy az tiszta hogy melyik honlapról...csaka folytatás ködös számomra cseppet... :F

[ Szerkesztve ]

(#2042) SymbianOS válasza twine (#2041) üzenetére

SymbianOS
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

[link]

(#2043) SymbianOS

SymbianOS
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:)) [link] :))

(#2044) SymbianOS válasza lewisfm (#2032) üzenetére

SymbianOS
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ki lehet utólag is osztani, korábban már írtam róla pl én!

(#2045) God Vazzeg válasza SymbianOS (#2042) üzenetére

God Vazzeg
(PH! kedvence)

Firefox összefossa magát a win7-es oldaltól :)) IE viszi :U

Találmány gyártási joga eladó!

(#2046) lewisfm válasza God Vazzeg (#2045) üzenetére

lewisfm
(kvázi-tag)

Nekem gond nélkül megjeleníti. Firefox verzió: 3.0.5 (magyar)

(#2047) God Vazzeg válasza lewisfm (#2046) üzenetére

God Vazzeg
(PH! kedvence)

Ugyanez van nekem is. Akkor meg a vista 64 bit a ludas :)) (valamelyik bővítmény szopik :K)

Találmány gyártási joga eladó!

(#2048) tope

tope
(őstag)

Szeretném feltenni XP mellé a Seven-t. Telepítéskor gondolom kiválasztom, hogy tegye a szabad particióra, de ha valamiért le szeretném szedni a 7000-es Béta verziót, akkor mi a teendő?
Illetve egyéb fontos infókat is várok (jó lenne ha az 1. hsz-be le lenne írva egy összefoglaló, vagy valami hasonló)

http://prohardver.hu/tema/it_allast_keresek/friss.html#msg2

(#2049) GD válasza tope (#2048) üzenetére

GD
(őstag)
LOGOUT blog

gondolom xp alatt lezúzod a w7 partíciót aztán fixboot fixmbr telepítő cd-ről

(#2050) CPT.Pirk válasza God Vazzeg (#2045) üzenetére

CPT.Pirk
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nézd meg ezt az oldalt IE alatt: konstans újraindítást okozott nálam: [link]

-------------------
Amúgy a tököm televan idióta windowsokkal. Most fölszenvedtem vistát, a pendirevos móka végefelé közli, hogy nem találja a setup.vim vagy valamit, aztán telepítés nem folytatható. Mondom anyád, kereshetem elő lemezen. Lemez be, telepítés tartana, de mikor kiválasztom a partíciót, közli velem h. nem lát egyetlen valódi meghajtót (volumes), telepítés nem folytatható. Frankó, mondom talán format segít, de ugyanez. Mi a megoldás? vinyókat visszakapcsolni ahci módba. Szóval az XP telepítője kékhalált dob az ahci módtól, a vista telepítője meg nem komálja a legacy ide-t nálam. Sevennek bezzeg nem okozott gondot a legacy ide...

Lassan h. minden feltelepül, remélem képembe vág a pb valami új hibakódot, csak hogy tljes legyen mára szopatás.

Efficiency and progress is ours once more, Now that we have the Neutron bomb It's nice and quick and clean and gets things done... c@ Dead Kennedys

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 Archívum I. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.