most keszulok valtani win7re xp-rol. virtualban mar nezegetem par honapja, tegnap csereltem le az RC1-et RTM-re. ocsem mar regota hasznalja, nala szoktam meg probalgatni. az alabbi dologot nala is eszrevettem, es virtualban is jelentekzik:
van egy kis problema (na jo, nagy..) a win7 betukezelesevel, vagyis inkabb annak elessegevel (cleartype): egyszeruen sehogysem eles igazan. de mindenki vegigjatszahtja, es a sajat szemevel a gepen tapasztalhatja:
az alap elesseg, ami az xp-ben van a win7 nem eri el minden helyen.
-ha a cleartype ki van kapcsolva, akkor a bongeszoben, msn ablak, stb jo lesz az elesseg, olyan szintu mint az xp-ben. de akkor sem lesz eles minden egyeb helyen: start menu, ikon nevek, explorer, es a bongeszo fejleceben sem.
-ha be van kapcsolva, akkor pedig mindehol egyforman mostott vacak, a betuk szelei el vannak mosva, vastagabbak, zavaro.
letezik arra megoldas, hogy a win7 ben mindenhol xp szintu legyen az osszes letezo betu elessege? (ha a cleartype ki van kapcoslva akkor bizonyos helyeken rendbejon, de meg szamtalan helyen mosott, eletlenek a betuk szelei) 
hogy kepekkel is illusztraljam, mire gondolok (de ki lehet probalni, az egyertelmu hogy cleartype nelkul sokkal olvashatobb a szoveg)
cleartype on: latszik h a szoveg mindehol kicsit mosott
cleartype off: latszik h a szoveg olvashatosaga sokat javult, olyan mint azt az xp-ben megszoktuk. viszont a problema az, hogy a bongeszo fejleceben tovabbra is homalyos mosott.
Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart!